Skip to main content

Dat kost hem zijn kop. Zou je zeggen. Maar Abd-al Muhsen bin Walid bin Abd-al Aziz al Saud is lid van de koninklijke jurkenfamilie in Ryadh. En al is ie aangehouden in Beiroet met 24 tassen en 8 koffers vol met opwekkende captagonpillen, zijn kop zal wel op zijn romp blijven zitten. Het lot van zijn vier gappies die ook zijn gearresteerd is een ander verhaal. Die kunnen bij terugkeer in de zandbak nog wel eens aan het kruis te drogen worden gehangen.
Je vraagt je overigens wel af waarom een Saoedische prins zo nodig verwarrende middelen op de markt moetsmakken. Wordt het zo langzamerhand toch sappelen in Ryadh en omstreken? Zal wel meevallen. Goed, om die Amerikaanse frackers op de knieën te krijgen moet je die olieprijzen wel een tijdje op een laag pitje houden. En komt je eigen begroting onder druk te staan. Maar je hebt altijd nog een hele woestijn aan Amerikaanse waardevodden. Dus als het er echt om gaat heb je toch de langste. Nee, Abd zal zich wel scheef hebben verveeld en dan is zo'n avontuurtje met een partijtje partypillen een leuke break.
Hij was trouwens niet de eerste binnen de koninklijke jurkenfamilie. Zo hadden we in 2002 de buitengewoon intrigerende kees rond prins Nayef bin Sultan bin Fawwaz al Shalaan. Die werd in Parijs geclipt met ruim 2 ton coke in zijn vliegtuigje. De prins dacht de opbrengst van die handel toe te voegen aan de kas van zijn prille bankje in Genève, waarvan hij het bestuur had opgetuigd met een stel hoge internationale hotemetoten (1). Maar het liep even anders. Voor zover wij weten heeft prins Nayef van deze affaire geen lichamelijke gebreken overgehouden, maar het gaat hier ook niet over een buschauffeur of een grafdelver. Saudische prinsen straf je niet. Of ze nou het Flying Circus hebben gefinancierd of hun grillworst hebben laten proeven aan de werkster, die jongens leven boven de wet (2). Hoe lang nog? Allah mag het weten.

(1) Reis terug naar 2002 en zoek de serie “De cocaprins” op.
(2) Raadpleeg voor de afdeling fijne vleeswaren dit artikel

  • Datum: .

Nee, niks meer van gehoord. Van die Saudische prins Abd-al Muhsen en nog wat (1). Of ie al op een vroege kameel naar Ryadh is gezet. Er zijn een paar dagen voor “Parijs” wel twee kezen zo maf geweest om zichzelf op te blazen in Beiroet. In een wijk vol Hezbollah's en andere sjiitische rekkelijken die aan de crISIS een eind willen maken. Daarmee staan ze wel vol op de pantoffels van de Saudische elite die via haar afdeling stiekem de koppensnellers van Raqqa stiekt. En als je dan ook nog een van hun nooit met zijn allen op één foto passende karavaan prinsen in een kerker mietert dan kan je hem helemaal krijgen.
Brengt ons terug bij de door de Libanese douane opgepakte prins Abd, die met zijn privéjet 2 ton captagon plus nog wat coke voor een privéfeestje naar de zandbak wilde overbrengen. Het rinopartijtje was afkomstig uit het noorden van Libanon. Een gebied waar ISIS heel wat in de geitenmelk heeft te brokkelen. Na inname van die rotzooi wordt je knap barbaars in de omgang en angst is iets voor oliebollen. Dat de jonge aanhang van Abu Bakr al-Baghdadi, een paar jaar geleden nog deelnemer aan een kringgesprek met de captagoneske Amerikaanse senator John McCain, iets moet slikken om morele barrières te slechten, soit. Maar waar heeft die Saudische jurken-elite die rotzooi voor nodig? Nou, niet om zich staande te kunnen houden tijdens de hadj. De Saudi's zijn aan het raggen in Jemen en het wordt voor de jongens aan het front uiteraard een stukkie makkelijker met wat pillen in hun lijf. En wie weet is het ook wel wat voor Molenbeekse baardjes als ze op expeditie gaan in de naam van Allah. Waar chemie al niet goed voor is. Stay tuned.(1) Zie aflevering 1 dd. 27 oktober 2015.

  • Datum: .