Skip to main content

vrijdag 5 december-2014
Ze dachten heel wat in hun handen te hebben. Onze Brusselse wijsneuzen. Een straight flush. Maar Vlad bleek over een royal exemplaar te beschikken en legde die op tafel. Hij stapte uit het South Stream-project en sloot een deal met Turkije (ook NATO!!!). Gevoegd bij de enorme deal met China en de Brusselse junta kan zichzelf weer eens op de schouder slaan. En het gaat al zo geweldig in het Vierde Rijk. Het enige wat kurkentrekker Juncker en zijn rechterhanden misschien nog kunnen doen is een streep halen door Gazprom's sponsorschap van de Champions League. Of als een blinde in de vrijhandelszone met de USSA stappen. Om zo toch nog tegen een schappelijk prijsje 'savonds de piepers en de spruitjes te kunnen verblijden met de warmte van John McCain's schaliegas (1). Als je dom genoeg bent om dat te geloven.
Voor een lekkere analyse van het drama rond de South Stream raden we -uiteraard met gepaste bescheidenheid- dit artikel aan. Moet uw kennis van de Engelse taal wel op redelijk niveau zijn, maar gezien ons voortreffelijk onderwijs hebben we daar een apenrotsvast vertrouwen in. Veel plezier.

(1) Zie het artikeltje "Hallo, Kiev control" (7) dd. 24 juli 2014.

  • Datum: .

maandag 8 december-2014
Langzaam wordt het helder. Waarom er Joodse haren in de Bulgaarse yoghurt zitten. En Israël geen kik laat staan twee kikken heeft gegeven toen de heren Waltman (Poro), Kolomoisky en andere Joods-Kazaarse garchen in Oekraine de hulp van regelrechte nazi's inriepen bij de coup op het Maidanplein. Het moet zoiets geweest zijn als van die kat die de kandeleer aflikte. Het ging voor een groot deel om de smeer. Oftewel olie en gas. Nou hebben we het hier en daar al eens gehad over de zakelijke belangen die met name Kolomoisky had in het Oekrainse Zwarte Zeegebied, inclusief De Krim. Maar er is nog een factor die meespeelde bij het kelen van de Russische South Stream. De gasbelangen van Israël zelf. Er bestaan in Tel Aviv namelijk woeste plannen om een pijplijn aan te leggen tussen het net heel bescheiden in gebruik genomen gasveld voor de Israëlische kust en het Vierde Rijk. Uiteraard zo goedkoop mogelijk. Via Turkije dus. Maar de Turken bakten niet. Want een deel van dat gasveld behoort eigenlijk toe aan de Palestijnen. Maar hoe jammer nou, Israël erkent de Palestijnse staat niet, dus alles is voor Bassie. Onacceptabel voor de Turken.
Kan je die gaspijp verleggen en via Cyprus (deels Turks!!) en Griekenland proberen je vluchtige nering richting Brussel te pompen, maar dat is een verrekt dure grap en tilt de kostprijs tot Golanhoogte. Dus in wezen onhaalbaar. Tot overmaat van ramp is Vlad Poetin zo goochem geweest om de South Stream af te doppen en een deal te sluiten met Erdogan. Dus vind je het gek dat verschillende landen van de EU langzaam hun harde broodjes wat zachter en zoeter maken om hun Moskouse marktstalletje niet definitief kwijt te raken. En dat Nuttyaho nu de vlag heeft gestreken en nieuwe verkiezingen heeft aangekondigd. En dat in Oekraine geluiden opgaan om de Russisch sprekende gebieden meer autonomie te schenken. Nee, voorlopig is het Vierde Rijk uitgepokerd. De enige die nog voor ellende kan zorgen is de USSA. Laten we samen bidden.

  • Datum: .

dinsdag 9 december-2014
Kan heel gezellig worden vandaag. In Brussel. Als ie toevallig niet bezopen is ontvangt de nieuwe Reichsführer Juncker daar namelijk 9 pissige ministers en hun gevolg. Afgevaardigden van lidstaten en wannabees die dankzij Brussel de lucratieve South Stream-deal met Rusland op hun buikruimte konden schrijven. Er leefde nog stille hoop, dat de Russische minister van Energiezaken Novak ook acte de présence zou geven, maar die stak een verder keurige middelvinger in de richting van het zwerk. Hij heeft een onderhoud met zijn collega uit Venezuela, dat economisch dreigt te bezwijken door het schandalige olieprijskunstje dat de Saudi's onder hun jurk vandaan hebben gehaald. Zonder twijfel zal Juncker met mogelijke ondersteuning van onze Limburgse Bilderfransie de schuld in de schoenen van de Russische thugs proberen te schuiven en daarna de aanwezigen trakteren op een exquis stukkie eten en een even exquis slokje om de boel weg te spoelen. Maar of dat genoeg is om met name de Hongaarse afgevaardigde een beetje in de stemming te brengen is zeer de vraag. Het Witte Huis likken maakt meer kapot dan je lief is. Stay tuned.

  • Datum: .