Skip to main content

maandag 22 februari-2010
Het heet de kat op het spek binden en dan wachten tot ie bij het zwoerdje is. Geen gunstig spreekwoord dus. En je mag toch vooral van doorgestudeerde oliebollen verwachten dat ze dat ooit op hun harde schijf hebben gepleurd. Niet dus. Een voorbeeld: QAT-Investments. Op de site van dat nog redelijk piep zijnde investeringsvehikel kijken een stel fris gewassen, intelligent ogende pakken je aan op de manier van ons kan weinig gebeuren. Ze blijken veelal poen te pompen in innoverende projecten op it-gebied, zorrug, vervoer, diamantbewerking, bio-elektriciteit en meer van dat moois. Hier en daar met een touch of green.
Een van de dochters heet Elephant Talk. Een multimedia-vehikel dat voor de klanten heen en weerdiensten kan verzorgen en ook hun betalingsverkeer kan verzorgen. En niet alleen in het stroomgebied van de Dommel of in de omgeving van Urk maar over de heule wereld. Om dat voormekaar te krijgen heb je toch een redelijke bolleboos nodig, die vooral weet hoe je met de schaars geworden poen moet omgaan en licht groen bewogen is. En wie heeft QAT daarom aangesteld als project manager en sales en marketingspecialist? Hans Noomen. De simsalabim-expert van Terra Vitalis, met wie curator Rocco Mulder en de grootinquisiteur van de blauwe brievendienst nog wel het nodige te verhapstukken zullen hebben. Of we moeten errug in de war zijn.
Qat? Spek? Zwoerdje? Kunnen die it-kanonnen nog wel gewoon lezen? Of geloven ze in sprookjes, met aan het eind een olifant? Het is gewoon flipping unbelievable.

  • Datum: .

vrijdag 8 april-2011
Ja, je kan de tuin van je nieuwe landgoed wel blijven omspitten, maar uiteindelijk komt je dat zwaar je slurf uit en zoek je als oud-ABN/AMRO-topper weer het avontuur. En dat deed Grijpman Groenink. Gisteren meldde de Volksfiets dat de hoofdrolspeler van onze uit 2007 daterende serie "Bank te koop" bestuurder is geworden van Elephant Talk Communications. En als je een beetje avontuur zoekt, dan kan je bij die olifant terecht. Want op 22 februari vorig jaar hebben we die flapoor al eens eerder voor ons blaasroer gehad, toen we ontdekten dat de afdeling projecten en sales werd gerund door ene Hans Noomen. De kapitein van het ss. Terra Vitalis, dat zo kundig op de rocko's werd gezet, nadat een deel van de lading op volle zee was overgeladen op een snelle schuimer. Hoe dat nou allemaal in zijn werk is gegaan hadden we eigenlijk al lang horen te weten, maar de curator is ook maar een (Harrie van) mens.
Wij weten niet precies wat de werkzaamheden van een bestuurder van een internationale onderneming zijn, maar we nemen toch maar aan dat Grijpman minimaal één secretaresse onder zich krijgt. En nou willen we niet meteen al te scabreus worden, maar zo'n juf moet in dit geval toch zeker over iets meer capaciteiten beschikken dan alleen maar administratieve. Zoiets als Agnes D. indertijd. Want die Hans mag een flinke dosis avontuur in zijn genen hebben, die Agnes kon er ook wat van (1). Kortom, Grijpman verdient een sportieve duizendpoot. En nou maar hopen dat die jongens van Elephant daar oog voor hebben.

(1) Over Agnes en haar fruitige activiteiten meer in bijvoorbeeld aflevering 389 van de serie Octopussy.

  • Datum: .