woensdag 21 augustus-2013
Je moet er maar op komen. Een groep Japanse bollebozen is bezig een serieus plan te ontwikkelen om net buiten de gevarenzone rond Fuckyoushima een toeristisch centrum te laten verrijzen. Ze hebben er al een naam voor bedacht: Fuckyoushima Gate Village. Compleet met restaurants, souvenirshops en een gedenkteken voor de slachtoffers. Als het plan doorgaat (en waarom niet?) kan je straks zelf van dichtbij zien hoe mis het kan gaan in de wereld als je een foutje maakt. Zoals vlak aan zee een kerncentrale optrekken in een gebied waar elke dag wel ergens aardebevinkjes te noteren vallen. Als je wil kan je ook meedoen aan excursies naar interessante plekjes binnen het rampgebied. Kinderen een kwartje.
Een geweldig plan. Jammer dat het in de praktijk zo lang duurt voor je zo'n village in elkaar hebt geflanst. Want je mist daardoor heel wat leuke dingen. Vanaf november dit jaar komt bijvoorbeeld een actie op gang om een enorme voorraad afgewerkt uranium en plutonium in “veiligheid” te brengen. Daarbij kunnen half Azië en alle eilanden aan die kant van de Stille Oceaan in een paar mummen tijd naar de kloten gaan. En dat is toch mooi als je dat via smoelenboek of zo kan laten zien aan de rest van de wereld. Vinden we leuk.
Voornoemde bollebozen zijn op dit briljante idee gekomen vanwege het doorslaand succes van toeristische attracties als Hiroshima, Nagasaki, Auschwitz, Ground Zero en de Killing Fields. Het is weer eens wat anders dan met je vette pens op een strand liggen bakken. En ook zo educatief.

  • Datum: .

zondag 13 oktober-2013
Op 21 augustus lanceerden wij het hiroshimale bericht, dat een stel Japanse zakenpieven het plan hadden opgevat een all inclusive resort van de grond te trekken: de Fuckyoushima Gate Village. Zo dicht mogelijk bij het nucleaire rampgebied. Nou weten we niet waar hun culinaire lekkernijen vandaan komen, maar de kans dat er een stralende portie sushi op je bord verschijnt is niet denkbeeldig. Ook in Japan geldt: niet bij vis alleen. Een mens lust ook wel eens een stevig gemberworteltje op zijn tijd, een uitje, een happie pak-soy, jammie. Nou heeft Yoshinoya, een Japanse FEBO, door het loket gefrommeld, dat het drie van zijn lekkernijen gaat verbouwen in hetzelfde gebied waar bovengenoemd resort moet gaan verrijzen. Nou bijten die projecten elkaar niet en als die jongens van Gate Village goochem zijn dan nemen ze dat plannetje van Yoshinoya over en gaan hun eigen groenten verbouwen. Naast hun eigen resort. Goedkoper kan niet. Sushi met paddestoelen. Mmmmmmm.

  • Datum: .

maandag 21 oktober-2013
Pak van ons hart. Yamamoto Corporation heeft een strak rubberachtig zwempak ontwikkeld van koolstof. Van top tot teen. Weegt zo'n beetje drie kilo, dus makkelijk even een baantje trekken nou nee. Maar het laat geen water door, dus je bent praktisch helemaal beschermd tegen nucleaire betastraaltjes. Alleen je gezicht niet, maar wie daarover valt is een zwartkijker.
Verder is Yamamoto nog hard bezig met de ontwikkeling van ondergoed op loodbasis. Da's tegen de gammastralen die hier en daar in de buurt van Fuckjoushima ronddarren. Het gewicht zal uitkomen op pakembeet 3,4 kilo, maar dan sta je in ieder geval wat steviger als het hard waait.
Kortom, allemaal goed nieuws voor die toeristen die over een jaartje of zo hun intrek willen nemen in Fuckyoushima Gate Village (1). Elke voordeel mag zijn nadeel hebben, maar andersom geldt dat ook.

(1) Zie eerder afleveringen

  • Datum: .

vrijdag 25 oktober-2013
Ze moeten wel afmaken. Met de bouw van Fuckyoushima Gate Village. Anders missen de eerste klanten meteen al iets spectaculairs! De Japanse autoriteiten en de bollebozen van TEPCO (1) hebben namelijk besloten om 1300 zogenaamde fuel rods te verwijderen uit de nucleaire ruïne die een tsunami in het vroege voorjaar van 2011 achterliet. Een operatie die in november van dit jaar op gang wordt getrokken en eind volgend jaar bij de meet moet arriveren. Als alles goed gaat. En dat is meteen het grote probleem. Als het niet goed gaat (lekke band, koe op de weg, orkaantje) kan er zomaar een ramp ontstaan waarbij Hiroshima, Nagasaki en Tsjernobyl speldenprikken lijken. Gelukkig kan je je er binnenkort fatsoenlijk op kleden. Dat wel (2).

(1) Tokio Electric Power Company
(2) Zie aflevering 3 dd. 21 oktober 2013

  • Datum: .

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch