Skip to main content

Gisteren sloten we met hem af. Vandaag beginnen we met hem. Oud ABN-AMRO bankster Stef Blok. Wipte vorige week van het ministerie van Wonen en Rijksdienst over naar dat van Vuiligheid en Justitie nadat collega en partijgenoot van baron Van der Steur tot Warmond met een herenknuffel van Mark Damesfiets de uitgang had opgezocht. Stef kreeg voor zijn transfer al een verzoek in de gleuf om eens langs te komen bij Sven Hulleman. Een bef die namens de stichting “Stop de Restschuld” al geruime tijd in de clinch ligt met de bankwereld. Sven vindt dat Stef als minister van Volkshuisvesting acht jaar lang geen ene moer heeft gedaan voor de duizenden Nederlanders die in financiële problemen zijn geraakt door de listen en lagen van de spaarvarkenshoeders. Jawel, Stef was voortdurend met ze in gesprek. Zei hij. Maar ach waar hep je het als oud-collega's al gauw over. Hoe is het moeders? Koters ook goed? Wat zag ik, heb je een nieuwe wagen? Enzovoort enzovoort. Tot het tijd wordt om op huis aan te gaan. Morgen wordt weer een drukke dag. Dus een babbel met Hulleman zit er even niet in. Zelfs niet nu die heeft ontdekt dat er bij de ABN AMRO banksters rondlopen die handtekeningen hebben vervalst onder hypotheekcontracten. Volgende week brengt Sven een bom tot ontploffing: een megaclaim tegen alle banken in Nederland die bij deze jarenlange Schweinerei betrokken zijn geweest. In één swap. Een Schweinerei waarvoor ook Blokkie verantwoordelijkheid droeg en die hij nu als minister van V en J ruw voor de ballen krijgt. En dat terwijl het ook heel keurig had gekund. Kijk maar. Stay tuned.


  • Datum: .

Typisch gevalletje van jeugdig enthousiasme. Wij toeterden gisteren dat Sven Hulleman volgende week een bom tot ontploffing zou brengen. In de vorm van een megaclaim. Dat wordt even later: op 1 april. Nee, geen geintje. In de tussentijd bestormt de bef van “Stop de Restschuld” binnenkort opnieuw Joetjoep. Dit keer met filmpjes vol vragen aan het adres van Jeroen Shit-on-your-shoe. De Freddy Krueger van Athene, die ook in Nederland een flinke kolonne slachtoffers heeft achtergelaten. Het is maar dat u het weet. Stay tuned.

  • Datum: .

Een paar weken geleden zijn vijf Spaanse banksters de petoet ingezeild. Onder wie Rodrigo Rato, oud stamhoofd van het IMF, die in 2007 regulier aftrad om opnieuw de Spaanse belastingbetaler op de horens te nemen. Rodrigo werd opgevolgd door libidolijder Dominique Strauss Kahn, die in een Amerikaanse honeytrap terechtkwam. Onder invloed daarvan moest DSK zijn plekkie bij het IMF afstaan aan Christine Lagarde, die later een douw zonder gevolgen kreeg omdat ze wat al te makkelijk ruim 400 meloen euro aan scharrelondernemer Bernard Tapie had overgemaakt.

Afgelopen zomer was het raak in Ierland. Daar gingen drie absolute topjongens van de inmiddels in staat van ashes to ashes verkerende Anglo Irish Bank voor het luik. Ze kregen tussen de twee en drie jaar kruipruimte wegens het kokkerellen met de boeken via listige een-tweetjes met hun verzekeringsmaatschappij. Ging in totaal om 7 miljard Pond en in principe kan je het daar wel een tijdje mee uitzingen. Als we het ondertussen al wat belegen voorbeeld van die criminele IJslandse spaarvarkenhoeders er ook nog bijpikken komen we al met al bij een respectabel rijtje centenwegers die door hun malversaties achter een deur kwamen te zitten met een luikje voor de watersoep en een brokkie brood. En zo hoort het ook.

Hoe gaat dat hier? Niet. Banksters zijn hier nog steeds gewoon bankiers. Assurantiebonzen denken nog steeds dat ze Jezus zijn en worden daarvoor niet op de kootjes getikt. Woekerpolissen? Our ass. Alleen Dirruk Scheringa sneuvelde in die context. Dat wil zeggen, zakelijk. Dus geen watersoep met brood. Laat staan dat de zo keurige meevreters van de zo keurige VVD voor het luik werden getrokken. Integendeel. Kan je je voorstellen dat er een heel peloton mensen die nog steeds met de financiële brokken zitten woest cq. wanhopig zijn? Wij wel. Namens hullie maakt bef Sven Hulleman al een stief tijdje Joetjoep onveilig met scherpe monologen. Met name minister Stef Blok aka mr. Nobody moet het bij hem ontgelden. Ook in het tot nu toe laatste filmpje. Zij het dat hij nu gezelschap krijgt van twee gerenommeerde leden van de Partij van de Anschluss [bij de VVD, red.], Ronnie Platwurm en Jeroen Poepaanjeschoen. Nieuwsgierig? Pak hier de leuning. Stay tuned.

  • Datum: .