Zucht. “Iran biggest state sponsor of terror”. Zei emeritus generaal Mattis, de nieuwe Amerikaanse minister van Oorlog, een paar dagen geleden. Denk je toch dat zo'n bladblazer hier en daar wat publicaties over dat onderwerp heeft opgevreten voor hij aantrad. Want dan had ie geweten dat Saudi-Arabië dik bovenaan staat. Maar blijkbaar heeft ie daar geen tijd voor gehad. Dus ook hier was weer van toepassing “zo the wind blows, blows me jassie”. En die wind waait weer in de richting van Teheran, nadat er vorig jaar toch een tijdje een soort van windstilte intrad na de nucleaire deal tussen Iran en de permanente leen van de Veiligheidsraad plus buuf Merkel. Maar Iran lanceerde vandeweek een paar raketten en die landden precies tegen het zere been van The Donald. Niet dat het in strijd was met de tekst van die nucleaire deal, maar het deed gewoon zeer. In reactie gooide The Donald er dus maar een paar nieuwe sancties tegenaan. In Teheran ging een hele zwerm middelvingers naar het zwerk en er werd opnieuw een trosje raketten losgelaten. The Donald ging pisnijdig de gordijnen in en riep dat Iran voorzichtig moest zijn of anders. Kwam trouwens niet alleen door het loslaten van die raketten, maar ook door de streep die een of andere nep-rechter door zijn inreisverbod voor baarden en hun aanhang had gehaald, waardoor een flinke verzameling Iraniërs alsnog de slagbomen omhoog zag gaan.
Ondertussen hadden de Iraanse autoriteiten een halt toegeroepen aan een Amerikaans worstelteam, dat de spieren zou laten bollen bij een internationaal toernooi in Teheran. Daarnaast hadden ze een dik pak dossiers uit een mullaatje gewrikt om een eigen lijstje samen te stellen van Amerikaanse individuen die zich schuldig hebben gemaakt aan het financieren en oprichten van terroristische groeperingen in het Midden-Oosten en Somber-Afrika. Moet nog in de uitverkoop maar eentje kunnen we zo invullen: John McCain. Die Vietnamzanger bezocht de afgelopen week nog samen met zijn Republikeinse gappie Lindsey Graham de frontlijn in Oekraïne en ze hadden hun hielen nog niet gelicht of de in Minsk licht beteugelde hel barstte weer los. Daarbij reageerden de Bandera-aanhangers op de toespraak van Graham die 2017 uitriep tot “the year of offensive”.
Nadat de twee Amerikaanse helden ongehinderd waren teruggekeerd in Washington riepen ze The Donald en zijn cluppie ongeregeld op om de neo-nazistische terroristen van Pietje Poroshenko onmiddellijk te voorzien van zwaardere wapens. Om Vlad voor de ballen te trappen. Wie was er ook weer agressief? En wie sponsort wat? Prettige zondag nog.

  • Datum: .

Keurig op joetjoep. Het bezoek van McCain en Graham aan Pietje Poro en zijn sinistere aanhang (1). En nou maar hopen dat The Donald een beetje snel reageert op hun verzoek om wat zwaardere kermisattracties. Die McCain lijkt namelijk sterk op de dood van Pierlala en loopt de kans de kampioenswedstrijd tegen Vlad en zijn agressieve bende te moeten missen. En dat zou zonde zijn. Stay tuned.

(1) Zie ons eerdere bericht van vandaag over dit spetterende feestje.

 
  • Datum: .

Nou niet meteen in de gordijnen springen. Want het hoeft allemaal niks te betekenen. In aflevering 1 van deze serie dd. 5 februari jl. hoestten we op dat Freedom Housebaas John McCain een bezoekje had gebracht aan Pietje Poro in Kiev. Om een boodschappenlijstje op te halen. Vol wannahaves van Pietje om die landverraders in het zuidoosten van Oekraine de dood in te drijven en de Krim te heroveren. Johnny had dat lijstje nog niet bij The Donald op zijn ovale tafel gemieterd of hij reisde naar München om even zijn zegje te doen op een onveiligheidsconferentie. Allemaal in full daylight.

Daarna stortte de ouwe Vietnamzanger zich in een onaangekondigde trip naar Syrië om even een boodschappenlijstje op te halen bij een eenheid Amerikaanse speciale lentebodes en een plukje rebellen die zich na al die jaren in de zandbak nog steeds in hun pleemobiele fase bevinden. Verder ontmoette hij een handje Koerden, ging ie daarna president Erdogannef een hand geven in een poging om hem los te wrikken uit diens ménage à trois met Vlad Poetin en Ali Khamenei en stak hij handig een hart onder de jurk bij de vorstelijke terreursponsors van Saudi-Arabië, Abu Dabi en de Emiraten.

Zoiets houdt geen paard vol, dus was het nauwelijks een mirakel dat hij eenmaal teruggekeerd in het imaginaire centrum van de wereld het schip in ging met een belletje van de Oekraiense premier Volody Groysman. Het gemoedelijke ouwe-jongens-krentenstoet-gesprek ging ondermeer over Oekraine's lidmaatschap van de NATO en wat The Donald allemaal telefonisch bekokstoofde. Kennelijk werd Johnnyboy van dat laatste keurig op de hoogte gehouden. Lullig was wel, dat Volody Volody niet was maar een Russische grappenmaker à la Edwin Evers.

Daarmee was de krentenstoet nog niet op. Ruim een week geleden zocht de redactie van True Pundit het naadje van een kous uit 2008 bij de Russische VN-ambassadeur Vitaly Churkin. Ging over een verzoek van toenmalig Republikeins presidentskandidaat John McCain aan Churkin cs. om een financiële bijdrage aan zijn verkiezingsfonds. Dat was verboden, maar nooit geschoten nooit een gat in je kous. En Russische beïnvloeding was toen nog niet uitgevonden. Gelet op de Amerikaanse voorschriften trokken de Ruskies het verzoek van McCain door. Maar wat gebeurde er afgelopen dinsdag? Vitaly Churkin stuitte plotseling op Magere Heinski. Nog voordat True Pundit antwoord had gekregen op zijn vraag. Nou niet meteen......Oh nee, daar zijn we dit stukkie mee begonnen. Stay tuned.

  • Datum: .

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch