Skip to main content

donderdag 28 april-2005
Vorige week verscheen het droeve bericht dat een plechtige bef had bepaald dat onze fameuze, maar inmiddels alweer een tijdje werkeloze deejay Adam Curry in totaal 2,2 miljoen dollar moest schokken.
De bulk ervan had Adam toen het faillissement van zijn helicopterbedrijf Rotorjet begin 2003 in zicht kwam overgeheveld naar zijn privérekening. Dat was volgens curator Oskamp ten nadele van de schuldeisers, waartoe naar eigen zeggen ook Curry zelf behoort, en dat vond de bef ook. Die poen moet dus terug.
Verder hadden Adam en zijn good old vrouwtje Paay nog wat oneigenlijk gerommeld met de BTW-afdracht en dat schijnt ook niet te mogen. De nogal schielijk met zijn family naar Engeland geëvacueerde Adam is boos. Hij gaat in hoger beroep.
De schuld voor al zijn misère is in zijn ogen Simon Cavendish. Zijn voormalige medefirmant bij Rotorjet, die op 20 januari van dit jaar op een eenvoudige hotelkamer in het Cambodjaanse Sihanoukville aan Zee overleed.
Volgens Adam was Simon een oplichter die onder een valse naam leefde. Zijn echte naam zou Simon Michael Jackson zijn en hij zou in vroeger tijden in aanraking zijn geweest met de Britse koddebeiers in verband met handel in ondeugende middelen. En hij zou zich daaraan ook hebben schuldig gemaakt in Nederland en Azië.
Oh? Interessant. Stel dat dat waar is dan krijgen we meteen een popup met de vraag: sinds wanneer wist vriend Curry dat. Voor hij in 2000 in zee ging met Cavendish of erna? Tijd dus voor een klein duikje. Stay tuned.

  • Datum: .

woensdag 4 mei-2005
In 1992 arriveerde Simon Cavendish in Nederland met twee boodschappentassen. Daar zat zijn hele hebben en houden in. Zes jaar later was hij vele malen miljonair. In 1994 had hij namelijk samen met “banker” Arno van Brakel de eerste Nederlandse commerciële internetprovider op de markt gezet. Euronet. Internetsoftware, de bijbehorende handleiding en een aanvraagformulier voor een abonnement kon je in één pakket gewoon in de winkel kopen.
Toen een uniek concept. Later standaard. Cavendish en Van Brakel trokken niet alleen een massa particuliere cliënten aan, maar bijvoorbeeld ook een moloch als Shell. En als je Nuon aantrekt voor de broodnodige investeringen, ben je ook niet verkeerd bezig. In 1998 verpatste het Brits/Nederlandse duo de boel voor zestig miljoen gulden aan France Telecom.
Een jaartje daarna kwam Adam Curry in beeld, die in 1999 na een twaalfjarig verblijf in zijn geboorteland met zijn vrouwtje Paay weer in Nederland terugkeerde. Adam had in de States, waar hij ondermeer warme banden onderhield met zijn uncle Donald (1), niet slecht geboerd. Vooral dankzij een zevenjarige carrière bij MTV en vijf jaartjes internet-business.
Simon en Adam stortten zich hier met hun onderneming Jamby op een nieuwe markt: televisie via internet. Een terrein dat nog maagdelijk was, maar wel direct aansloot op hun eerdere ervaringen.
Dat lag even anders toen ze zich de brainwave permitteerden om in Nederland het novum van een taxibedrijf te presenteren dat gebruikmaakte van een helicopter. Geen files, geen uitvallende treinen, lekker chop chop naar je werk of je businessafspraak.
Rotorjets bleek te hoog gegrepen. Met name omdat je in deze postzegel aan de Noordzee niet overal je chopper neer kan zetten en het aantal cliënten dat zich op deze manier wilde laten vervoeren zwaar tegenviel. Adam en zijn vrouwtje waren bijna de enige klanten en het is net als in de kroeg: als je als uitbater de beste klant van je zaak bent, gaat het geheid mis. Zo ook met Rotorjets. Stay tuned.

(1) Adam’s uncle is Donald P. Gregg. Zie voor hem het artikeltje “Varken” dd. 4 februari 2004.

  • Datum: .