Skip to main content

Dumb, dumber. Vorige week wist ene “Guccifer” een mailaccount te hacken. Van Sidney Blumenthal, de politieke adviseur van Hill Clinton toen ze nog als minister van Buitenlandse Zaken rondzwalkte. Daarin trof Guccifer onderandere mails aan van Sidney aan Hill over de post-Khadaffi puinhoop in Libië en de gewapende overval op de Amerikaanse missie in Benghazi, waarbij ambassadeur Chris Stevens het leven liet. Die hack was al lullig genoeg, maar in de slipstream kwam nog iets anders meedrijven. Sidney stuurde al zijn ontboezemingen naar een eigen mailadres van Hill. Dat was niet slim. Erger nog, dat was verboden. Gezien Hill's ambities richting het Witte Gekkenhuis was het nieuws over de hack gefundenes Fressen voor de dagvodden en de glazen tiet. Denk je ach, dat waait wel weer over. Niet. Want wat kwam gisteren naar de oppervlakte? Dat de minister van Buitenlandse Zaken vier jaar lang haar hele hebben houden via haar persoonlijke mailadres afwerkte. En niet zoals het hoort via een zwaar afgeplakt adres bij Buitenlandse Zaken.
Heeft dat juridische gevolgen? Wordt nog over gesteggeld. Zeker is wel dat haar kandidatuur voor het presidentschap opnieuw een flinke oplazer heeft gehad. Waar een hack al niet goed voor is. 
Btw: mocht u die mails willen lezen, dan kunt u hier uw hart ophalen

  • Datum: .

Wat bewoog Hill Clinton? Om dwars tegen de regels in vanaf haar aantreden als minister van Buza in 2010 haar officiële mailverkeer via haar eigen thuiscomputer in Chappaqua te laten lopen. Mag die sinds augustus 2010 zijn geregistreerd onder de naam Eric Hoteham, voor een beetje speurneus met een hackafwijking appeltje eitje. Zeker nadat er in 2013 een inbraak was gepleegd in het digitale apparaat van haar adviseur Sidney Blumenthal. En ze was blotebene door de nerds bij BuZa van meet af aan gewaarschuwd dat ze gevaarlijk bezig was. Nou stonden die op dat moment ook met hun fluit in het zand, want Wikilekkers hadden net een heel pakket geheime BuZa-mails op het net geramd. Vermoedelijk is die gebeurtenis voor Hill de trigger geweest om alles lekker thuis te doen.
En nu? De hele pretoriaanse garde van de Republikeinen valt over haar heen. Met name die zitting hebben in de commissie die onderzoek doet naar de bloederige gebeurtenissen in Benghazi. Ze willen alles hebben. Hill heeft inmiddels beloofd dat ze alles zou inleveren. President in 2016? Wordt zo langzamerhand een moeilijk verhaal. Stay tuned. 

 
  • Datum: .