Skip to main content

vrijdag 12 september-2014
Het klonk goed. Twee dagen geleden kondigde het Oekrainse OM een onderzoek aan naar de oorlogsmisdaden die dit jaar zijn gepleegd door leden van de in totaal 30 vrijwilligersbataljons in het zuidoosten van het land. Hebben we het hier niet over die Russische vrijwilligers die hun vakantie daar vierden met een leutig spelletje oorlog. We hebben het over de avonturiers die van her en der kwamen aanzeilen om het Oekrainse leger terzijde te staan. Onder het onwelriekende banier van de wolfsangel. En die voor zover ze uit het buitenland komen straks met een gerust hart weer terug kunnen keren naar hun land van herkomst. Dit in tegenstelling tot hun ISIS-collega's. Echte bofkonten dus.
Heeft het OM een poot om op te staan? Naar eigen zeggen wel. Bovendien heeft Amnesty International een rapport gebaard waarin met name het Aidar bataljon door de wringer wordt gehaald. De 400 man waaruit dat bataljon bestaat komen allemaal uit Oekraine zelf en opereren onder de verantwoordelijkheid van het Ministerie van Defensie. Volgens AI hebben ze zich schuldig gemaakt aan ontvoeringen, illegale internering, treurige behandeling, diefstal, afpersing en mogelijk executies.
Klonk dus allemaal heel hoopvol. Maar zeer binnenkort behandelt het parlement een wet die nu al militaire leiders en “andere mensen” vrijwaart voor vervolging voor activiteiten die aangemerkt kunnen worden als oorlogsmisdaden. En reken maar dat die aangenomen wordt. Regeren is vooruitzien zullen we maar zeggen. Wat een prachtig land om er binnenkort bij te hebben in de EU van Bilderdonald en Bilderfrans. En niet te vergeten van de NATO.

  • Datum: .

maandag 8 december-2014
Adembenemend. Eric Garner werd door een koppeltje smurfen aangehouden en straffeloos vermoord, omdat ie sigaretten verkocht zonder belasting af te dragen. Bij hoeveel lieden van de 1 procent en hun copycats is ooit de keel dichtgeknepen, omdat ze de weg kennen naar de belastingparadijzen? En dus geen belasting betalen. Niet één.
Hoeveel arme sodemieters moeten boetes te betalen omdat ze volgens de blauwe brievenbrigade een foutje hebben begaan. Legio. Hoeveel banksters zijn de petoet ingegaan om dat ze de zaak voor meloenen en meloenen hebben belazerd? Niet één. Behalve in IJsland. Maar daar houden ze gelukkig van huis uit het hoofd koel.
Conclusie? Kom, kom. Zo dom kunt u toch niet zijn. Kamervragen? Hoe is het mogelijk! U bent dus wel dom.

  • Datum: .