Skip to main content

vrijdag 4 april-2008
Voor het bedrijven van politiek heb je poen nodig. TONnen en TONnen. Wat heet. Meloenen en meloenen. Waar haal je die vandaan? Niet bij de simpele, minderbedeelde doedels in de straat. Ook al zou een deel daarvan met graagte een flink bedragje in de gleuf van de collectebus willen duwen. Ten behoeve van de kas van Rita. Onze oud-BVD-er met wat teveel sas-dagen op de teller, die zo graag recht door zee zou willen uitbarsten in "Wien Neerland's bloed in de aderen vloeit, van vreemde smetten vrij". Maar zich noodgedwongen moet aanpassen aan de Oranje realiteit. Nee, de poen moet uit het bedrijfsleven komen. Via de BV Favorita. Kijk, daar was Pim indertijd nog niet opgekomen. Niet dat het veel uitmaakt, want in principe blijft de boel natuurlijk wel hetzelfde. Luitjes met een zak vol geld, al dan niet van twijfelachtige herkomst, stieken hun nieuwe polletieke favoriet in de hoop cq. de zekerheid, dat die voor een ondernemersklimaat zal zorgen waarin hun spaarvarken het beste gedijt. Dat is ook goed voor de doedels, want als de ondernemers zich prettig voelen blijven ze lekker ondernemen en dan hebben de doedels werk. En met hun salaris op maat kunnen ze dan voorzien in hun basisbehoeftes en de economie een beetje op gang houden. Iedereen blij. Nou ja, iedereen. Je zit natuurlijk wel met dat leger van handophouders. Beroepswerkelozen, zogenaamd zieken, ouwe lijken, voedselbankzitters etcetera. Die zijn niet blij te krijgen. Dus daar moet onze Rita zich maar niet al teveel mee bemoeien.
Vraag blijft wie die anonieme stiekers zijn. Buiten dan de breekijzeren Nina Vleeschdrager aka Drageur aka Brink, bekend van de ook voor doedels zo profijtelijke hoogstandjes als Newtron en World Online. Zijn het dezelfde avontuurlijke jongens en meisjes die onze serie "Schimmen achter Pim" bevolken? De Zegwaardjes, de Maasjes, de Kroesjes, de Breukhoventjes, de Thunnessentjes, de Van Hammetjes en andere topondernemers van dit genre? Nou, dat zou dolletjes zijn. Kunnen we weer even vooruit. Als onze vrijheid van meningsuiting tenminste niet wordt ingehaald door de deurwaarder. Stay tuned.

  • Datum: .

dinsdag 27 mei-2008
Het gaat allemaal heul voorzichtig. Maar af en toe komt er toch een naam bovendrijven. Van een losbol die wel wat ziet in Rita TON en haar ijselijke gedachtengoed, haar one-liners en beter bedden-oogopslag. Zo heeft Nina Breekijzer al erkend in de ban van de oud-BVD-er te zijn. En ook Joop "Midreth" Leliveld, een oude zakenrelatie van de van ons weggerukte Willem Endstra, is voor haar gevallen. Nee, niet op de stoep. Figuurlijk. En wat hoorden we recentelijk? Dat de Amsterdamse stenenstapelaar Rolf Friedlander een grote fan van Rita is en zich zelfs bij gelegenheid met haar in het openbaar zou vertonen. Jawel. Of hij al poen heeft overgemaakt naar de rekening van haar vlaggenschip is nog niet duidelijk. Uit eigen vrije wil wel te verstaan. Want pas op, Rolf laat zich door niemand afpersen. Zelfs niet door Rita. Stay tuned.

  • Datum: .