Skip to main content

zaterdag 7 augustus-2010
Nou is het echt niet leuk meer. Dat zo langzamerhand je hele BV-doolhof in mekaar flikkert, daar kom je schouder aan schouder met Leontien en Guus nog wel uit. Het mooiste ligt voor je niet waar? Maar dat ook nog je spulletje in Nijverdal tot de grond aan toe afbrandt, dat is gewoon om te janken. Wat moet de curator wel niet denken?
Ja, wat moet die wel niet denken? Borsato en zijn ouwe gappies zouden dat spulletje in Nijverdal hebben ingericht om te voorkomen dat boze schuldeisers eilie gingen maken in het poshe hoofdkwartier in Hilversum. Boze schuldeisers? Bedoelen we daarmee de banketbakker, de borrelkoning, de wegbrengchinees, een Ajax-fan en meer van dat eenvoudige volk? Of misschien volk met een kort lontje, dat hier en daar wat avontuurlijke poen in hun doolhof heeft gestopt en die poen graag terug wil hebben? Zou zo maar kunnen. In Amerika staat de amusementsindustrie bol van het avontuurlijke geld. Dus waarom niet in het land van de BN-ers, die per jaar al vijf paar schoenen verslijten op al die uitgerolde rooie lopers. Nou, daar gaan we eens even voor zitten. Koppie koffie. CD-tje op. Gaat ie:

"Vandaag is rood de kleur van jouw lippen
Vandaag is rood wat rood hoort te zijn.
Vandaag is rood het rood op de bank staan
van de vlammen die uit het dak slaan.
Schreeuw met tranen op mijn kaken dat ik van je hou.
Vandaag is rood gewoon weer liefde tussen mij en jou
".

Back to business. Liggen er lijntjes tussen Marco cs. en de avontuurlijke wereld? Dat is de vraag. U hoort. Stay tuned.

  • Datum: .

donderdag 12 augustus-2010
Puur uit wetenschappelijke nieuwsgierigheid vroegen wij ons in deel 1 af of de zo geplaagde Marco Borsato lijntjes met de avontuurlijke sector van onze samenleving had? Leest u even mee?

"Eigenaar van discotheek "Sinners in Heaven" is Georgios Petropoulos. Vooral machtig bevonden door contacten met Marco Borsato en zijn ex Leontine Ruiters".

Komt uit het zogenaamde smoelenboek van de stille macht in Nederland, dat als bijlage werd uitgegeven door het maandvod Quote op 22 juli 2003. Je zou het misschien niet zeggen, maar Georgios is van Griekse afkomst en heeft zo'n elf jaar gehokt met de fortuinlijke Leontine voordat Marco de hand erop legde. Het drietal gaat blijkbaar nog goed met elkaar om, maar de mededeling dat onze Griekse vriend daaraan zijn stille macht ontleent is net zo onzinnig als het huisvesten van een manke zebra in een overbevolkte leeuwenkuil.
Zo woonde boven de discotheek Sinners aan de Amsterdamse Wagenstraat good old Mink Kok en toen die al dan niet terecht voor 3,5 jaar tijdelijk naar een kruipruimte verhuisde wegens een wapenhandeltje bleef hij dat onderkomen als postadres gebruiken. En wie betaalde de huur? Discotheek Sinners. Komt bij, dat de ouwe tortel van Leontine al heul lang in de zachtverwarrende middelen zit en momenteel bijvoorbeeld de eerste viool speelt bij coffeeshop De Border, op de grens van Amsterdam en Amstelveen (1). Verder wordt Georgios aka mister ten percent als een soort koning van het vaderlandse hosgebeuren beschouwd en manifesteert hij zich tegenswoordig ook in annexe hypegebieden.
Wel degelijk dus een heel avontuurlijk man, die Georgios. Heeft dat enige connectie met de flamboyante gebeurtenissen rond ons betraand popidool? Geen flauw idee. Maar het ging ook maar om een academische kwestie. Meer niet.

(1) reactie van Georgios Petropoulos van 28 april 2014: "Uiteraard kan en mag iedereen schrijven wat hij of zij wil, maar wat in dit artikel staat klopt gewoon niet en ik neem aan dat U zich kunt voorstellen dat hetgeen hierin wordt gezegd bij relaties (ik ben al ruim 20 jaar online-media ondernemer) een verkeerde indruk wekt, en ook bij eventuele sollicitaties in de toekomst niet echt prettig is.
Het klopt wel dat ik een van de eigenaren ben geweest van Discotheek Sinners.
Het klopt ook dat wij destijds vanwege geluidsoverlast een tijd een woning hebben gehuurd van Dhr Willem Endstra (die in die tijd overigens geen slechte reputatie had).
Jaren later, na zijn dood hebben wij gehoord-gelezen dat de woning (die volgens onze informatie dus juist onbewoond zou blijven - wij huurden deze woning min of meer verplicht om geen geluidsklachten te voorkomen van bewoners) een tijd is onder-doorverhuurd aan de ons verder totaal onbekende Mink Kok.(zonder dat wij daarvan op de hoogte waren voor alle duidelijkheid).

Wat in het artikel echter absoluut niet klopt:
Ik zit -nog zat in de "geestverruimende middelen" en ik ben ook geen aandeelhouder of manager in de Border. Dit zijn stadsroddels

  • Datum: .

zondag 15 augustus-2010
Nu we toch op zijn Grieks bezig zijn. Volgens een bron uit de wereld van de vlottende poen zou de ouwe vlam van de enige echte Leontine niet alleen een avontuurlijk inkomen hebben genoten uit de jarenlange handel in zacht verwarrende middelen. Georgios zou namelijk ook in een Franse bedoening vol ondeugende commodities en futures hebben gezeten. Ergens in de late ijstijd van de vorige eeuw. Nou kregen les smurfes francais dat in de kieren en aan de hand van een jolige foto van de verzamelde firmanten zouden ze de tent hebben opgerold. Alleen, toen de foto werd gemaakt zou Georgios net even niet aanwezig zijn geweest en daardoor niet het lot van de andere rolmopsen hebben gedeeld. Toegegeven, een wat apocrief verhaal, maar wel geinig.
Iets minder geinigs stond ooit aan de deur van Georgios' discotheek aan de Amsterdamse Wagenstraat. Ene Ron Dalima. Een boy die van tattoo en wanten weet. En zelfs zulke wanten dat hij volgens een bron uit de pret-en-jolijt-wereld een dikke vinger op stak naar toch zeer gerenommeerde spierversterkers als Dick Dolman en Dick Vrij. Ronnie zou momenteel in een Zeeuwse kruipruimte verblijven na een gevalletje vrijheidsberoving en werkzaamheden uit de overredingsencyclopedie.
Nou ben je als werkgever niet verantwoordelijk voor de sportieve uitspattingen waaraan je werknemer zich in zijn vrijetijd overgeeft. Maar door een dergelijke arbeidsovereenkomst vorm je zelf wel een brug tussen de avontuurlijke wereld en het genoeglijke huis, tuin en Borsatogebeuren. Met zijn Ewbank-boom vol tranentrekkers en uitverkoopsentiment.
Soit. Op naar de volgende slinger aan dit Rad van Fortuin. Stay tuned.

  • Datum: .