Skip to main content

We ruiken een rat. In oktober 2014 verwierf de Israëlische IT-firma International Security and Defense System (ISDS) de opdracht om in samenwerking met 30 andere bedrijven uit het land van Hava Nagila de veiligheid van het Olympisch gebeuren in Rio te verzorgen. Zat een prijskaartje van 2,2 miljard dollar aan, maar het arme gedeelte van de Braziliaanse bevolking kreeg een lekker fris Dijsselbloemetje uitgereikt aka een sigaar uit eigen doos en klaar was Carlos.
Wat gebeurde er in mei 2015? Onder druk van pro-Palestijnse activisten werd het contract gecanceld en kreeg de Braziliaanse firma Artel Recursos Humanos de kans zich te onderscheiden. Maar je houd het niet voor mogelijk: een kleine week geleden (!) werd Artel de berm ingereden en zat de organisatie van de Spelen zo goed als zonder beveiliging. Dachten we. Maar wat wist het Israëlische zakenvod Globes op 29 juli jl. te melden? Dit. Oftewel: die geringde organisatoren hebben de zaak gewoon besodemieterd. Om die kutactivisten en hun sympathisanten in de wereld de bek te snoeren. Goochem? Ja. Sportief? Nee. Stay tuned.

  • Datum: .

Wij staan voor niks. Door een technisch mankementje heeft u misschien dit artikel niet kunnen consumeren. Hier is het nog een keer. Mannetje hè? Die meneer Fulman. Maar zijn hoogste baas mag er ook zijn. Die meneer Gleser. Lees en smul. Beide toppertjes blijken een verleden in het Israëlische leger te hebben en lopen bij hun wereldwijde activiteiten uiteraard netjes in de pas met de Mossad. Dat ISDS voor hun nering gebruikmaakt van de nieuwste technologische snufjes uit de Israëlische oorlogsindustrie zal u net zoveel verbazen als een emotionele Willy bij een wedstrijd van de hockeydames. Met name de in het Globesartikel vermelde verbinding tussen ISDS en Elbit Systems is interessant. Al was het alleen maar vanwege de drones en allerlei uiterst vernuftige koekeloersystemen die Elbit op de markt mietert (1).
De outfit van Gleser en Fulman heeft bij vorige sportieve uitspattingen in olympisch verband ook al zijn steentje bijgedragen aan de veiligheid. Maar dit is de eerste keer dat de hele organisatie ervan in hun handen is gedrukt. Toeval? Nee, nee. De president van het Braziliaanse olympisch comité is Carlos Arthur Nuzman, de hoeder van het spaarvarken Sydney Levy en Leonard Gryner trekt aan de communicatietouwtjes. Hoe eenvoudig kan het zijn? Uittrap, driehoekje, goal.
Is 2,2 miljard dollar niet wat veul voor het uit elkaar jagen van plukjes lokale favelabewoners? Of dreigt er echt gevaar? Nou, het onder leiding van de nogal omstreden Rita Katz opererende SITE Intelligence bleek op 18 juli jl. een digitaal herderlijk schrijven uit de cyberruimte te hebben gehengeld waarin kond werd gedaan van de oprichting van een IS-filiaal in Brazilië. En wat die van plan was begrijpt zelfs een dementerende ezel. Huizen er sinds die datum echt baarden in de Brazilaanse bushes? Of heeft Rita ze uitgevonden? Mocht u net als wij twijfelen geeft u zich dan even over aan het lezen van dit artikel. Het lost niks op, maar dan heeft u even een duidelijker beeld van SITE Intelligence en zijn akela. Het wachten is nu op twee jongens met een petje die ergens hun rugzakken hebben achtergelaten. Als ze niet komen opdagen is dat te danken aan ISDS. Stay tuned.

(1) Elbit heeft bij ons al twee keer gescoord. Op 24 juli 2014 en 18 februari 2015.

  • Datum: .