Skip to main content

zaterdag 25 april-2009
Dankzij de Volksfiets weten we inmiddels dat er een al dan niet puur zakelijke connectie bestond tussen de ons te vroeg ontvallen Tefafkeizer en verzekeringsexpert Robert Noortman en de tijdelijk onbereikbare Baby Doc Reijtenbagh. En dat de ABN/AMRO zich stiekempjes heeft ontfermd over de twee keer verpande kunstcollectie van de voormalige Almelose chirurgijn (1). Maar zoals u weet zijn er meer schuldeisers die poen willen zien van Docje, dus is hij samen met zijn Nachwuchs ondergedoken. Vraag is waar. Nou, volgens ingewijden zou onze vriend zich al een tijdje ophouden in het kasteeltje annex wijnboerderij La Martinette in Lorgues. Een metropool in de Provence. Eigenaar van dit idyllische perceel zou Dolf Huijgers zijn. Een avontuurlijke investeerder uit Aerdenhout, die wij al eerder in de schijnwerpers hebben gezet in verband met de arrestatie van de vermeende BTW-carrousselexploitant John Deuss op Dolf's relaxcentrum voor licht uitgepierde Nederlandse ondernemers op Bonaire (2). Na onze publicatie zou Dolf de boel in de etalage hebben gezet en binnen dat kader zou Baby Doc gesondeerd hebben bij de ons zo dierbare Joepie de Poepie van den Nieuwenhuyzen (3) en de door de HCS-affaire berucht geraakte raider Jan Kuijten (4). Of ze belangstelling hadden. De afloop kennen we niet, maar dat Docje zijn ouwe buur uit Brasschaat benaderde was volgens onze bronnen geen mirakel. Docje zou namelijk al heel lang als een soort loodsvisje voor Kuijten fungeren en af en toe zelfs diensten verrichten voor een tot Kuijten's interessefeer behorende Amsterdamse onderneming, die zich bezighoudt met vaak verliesgevende projecten op medisch terrein. Of het allemaal waar is? Wie zegt dat wij journalisten zijn? Maar soms komen we er heel dichtbij.

(1) Her en der wordt gesproken over een kutcollectie, omdat de kwaliteit ervan niet onomstotelijk vaststaat.
(2) Zie "Licht in de Deussternis" deel 1 en 2 van begin januari 2007.
(3) Zie vooral de gelijknamige serie op de Followup-site. Smullen.
(4) Zie voor Janus vooral "Beursfraude deel 6" in Kleintje Muurkrant 323 en "Octopussy" aflevering 45, compleet met feestbeest Haddi Haddou-Levi.

  • Datum: .

maandag 27 april-2009
Ja, jammer. We hadden net onze pack gebackt om af te reizen naar Lorgues voor een interview met Baby Doc Reijtenbagh, horen we van onze meditterrane bronnen dat ie deze week La Martinette van zijn gappie Dolf Huijgers heeft verlaten en de kuierlatten en wat losse florijnen zou hebben genomen naar Bonaire. Geen onzinnig initiatief, want u weet sinds de openbaringen van Johannes (Deuss) die wij in januari 2007 naar buiten brachten, dat Docje's vriend Dolf ook daar over een onderkomen beschikte. Weliswaar zou dat na de dramatische arrestatie van Deusemans in de uitverkoop zijn gepleurd, maar het zijn niet alleen moeilijke tijden voor oud-inwoners van Almelo. Dus het kan heul goed zijn, dat de voormalige chirurgijn opnieuw gebruik maakt van de diensten van Dolf en in neglige over diens tropisch resort waart om alle stress van zich af te schudden. En op zijn gemak een herenaccoord met zijn schuldeisers te regelen. Dat zouden wij ook wel willen als de deurwaarder weer eens bij ons op de stoep staat. Maar wij beschikken noch over kuierlatten en losse florijnen noch over betoefde kameraden om ons uit de brand te helpen. Maar verschil moet er zijn. De een heeft nou eenmaal een echte Rembrandt aan de muur, de ander een tien meloen keer gekopieerd zigeunerkind. Stay tuned.

  • Datum: .