Skip to main content

donderdag 17 januari-2008
Hoe was het ook weer? Volgens De Telegrof hadden speurneuzen van de AIVD twee Marokkaanse Nederlanders met een dubbel paspoort (!!) en een illegale (!!!) Soedanees op de kop getikt, die van plan waren tijdens het massale ouwejaarsfeest bij de Zwaan in 010 een extra zware bom te laten ontploffen. Hophop, hijgend naar het OM en dat zette hophophop met een vuurpijl het anti-TERREUR mechanisme in werking. Konden de boys van de Dienst Speciale Interventies eindelijk ook weer eens laten zien waarom ze op de begroting staan. Het vervaarlijke trio werd van metalen manchetten voorzien en hun stenen tenten werden minitieus doorzocht. Er werd wel kruid maar geen kruit aangetroffen. Voor de rest niks, nog niet eens een zich verdacht gedragend schaap. Wel wat schamele peecees. En omdat je die tegenwoordig ook niet meer op de stoep kan zetten zonder dat een taxichauffeur ze aflevert bij sommelier Peter R. de Vries, namen ze die maar mee naar homebase.
De drie vermeende TERRORISTEN werden wekenlang door de wringer gehaald. Aan de hand van de gegevens die de AIVD-kanjers hadden aangereikt. Was een treurige bedoening. De illegale Soedanees bleek al zeven jaar een Nederlands paspoort te hebben. En het materiaal tegen hem was nog dunner dan de soep in een Afrikaans vluchtelingenkamp. Fuck. Tegen de twee zwijgende Marokkaanse samenzweerders, die hun Soedanese gabber niet of nauwelijks kenden had het OM eigenlijk ook geen moer. Een van hen had iets dreigends in het Arabisch geroepen cq. geschreven. Zoiets van (zeer vrij vertaald): "Als die kut Hollanders aan mijn Ford Ka komen, leg ik een bom onder de Zwaan. Zo waarlijk helpe mij Allah almachtig". Ja, daar kon de raadkamer geen witte chocola van maken. De Soedanees mocht vandeweek al naar zijn omgekeerde stenen tent terugkeren. De twee Marokkanen vandaag. Bij gebrek aan bewijs. Het OM gaat in hoger beroep tegen het duo. Allicht. Goed dat we zo'n alerte AIVD hebben. En zo'n alerte Telegrof. Kunnen wij nog iets van leren.

  • Datum: .

zaterdag 5 januari-2008
Zo. Dat is effe goed nieuws vanochtend. American Airlines gaat op drie van haar toestellen een gadget aanbrengen om achteropkomende raketten op een dwaalspoor te brengen. Dit naar aanleiding van geluiden uit de rubberzolengemeenschap dat Al Qaida weer eens iets vuigs van plan is. De jongens van Bin zouden namelijk met buitenmaatse sigaren aka Stingers vanaf de schouder burgertoestellen willen verrassen met warmtezoekende projectielen. Nou is het gekke, dat de Binboys al sedert de jaren tachtig over die sigaren beschikken. Gekregen van de Amerikanski's om de Ruskies eilie te bezorgen. Dus waarom ze nu pas die lorren zouden willen gebruiken in plaats van die armoedige vuurwerkgordels is niet echt duidelijk. Maar je hoeft maar Al Qaida te roepen en iedereen gelooft meteen dat de hel openstaat.
Neem nou die Mauretanische boertjes die er de pest over in hebben dat elk jaar hun kippen van de leg raken, omdat een stel blanke klootzakken zonodig om het hardst naar Dakar moeten scheuren. Die boertjes verspreiden het gerucht dat ze de karavaan zullen verrassen met een tuiltje bermbommen of zo, Philip Freriks roept Al Qaida en hoppa, de rit gaat niet door.
Ander voorbeeld: Een Tunesische ex-voetballer zit in een Belgische petoet. Volgens een kadi zou hij werkzaamheden overdwars hebben verricht ten behoeve van de directeur van het Flying Circus.
Plotseling worden er veertien man opgepakt. Die waren volgens een concentratie rubberzolen van plan de ex-voetballer te lichten en aanslagen te plegen. De mainstream pers roept braaf Al Qaida en hoppa, meteen een zootje blauw op straat wegens fase vier. Die voetballer zit nog in zijn kruipruimte en die veertien rovers van Ali Baba zijn van het haakje, maar de angst zit er bij onze zuiderbuurtjes weer flink in. Het was zeker even nodig.
En tja, dan kan de AIVD natuurlijk niet achterblijven. Dus wat doen we? We trekken ouwejaarsdag twee Marokkanen met dubbel paspoort (!) en een verdwaalde Soedanees naar binnen. Die "muslimterroristen" waren volgens de speurneuzen bezig om een aanslag voor te bereiden. Nee, er werd nog geen slaghoedje aangetroffen. Laat staan Bengaals vuur of een rijtje rotjes in verband met de ophanden zijnde feestelijkheden. Wel wat e-mail verkeer. Zoiets van: als die Nederlandse druiloren aan mijn Ford Ka komen leg ik een bom onder De Zwaan. Kan iemand dit weekend nog even "Al Qaida" roepen. Dat houdt de angst er een beetje in. In afwachting van die kutfilm van Wilders op You Tube. 2008? Wordt een wereldjaar.

  • Datum: .