Skip to main content

donderdag 31 januari-2013
Het hangt nog. Maar de zwaar water makende SNS-bank annex verzekeraar is volgens het Financieele Dagvod in gesprek met een consortium dat met een injectiespuit staat te zwaaien. Zou gaan om 1,8 miljard en daarmee zou het verzekerde spaarvarken in handen komen van dat bijeengeraapte gelegenheidszootje, waartoe ondermeer het in Londen gevestigde CVC behoort. De investeringsclub achter het vullesbedrijf Van Gansewinkel, dat tegenswoordig ook de rotzooi van de Napolitaanse mafia verbrandt (1). Verder trekt de Londense raider onder leiding van Rolly ridder van Rappard bij het Rotterdamse Meneba aan de graanstengels en dat is begrijpelijk, want wie deze kolommen een beetje bijhoudt weet dat voedsel als commodity een geweldige toekomst heeft. Mogelijk was dat de reden dat Rolly’s vehikel voor overname onlangs ook op de stoep stond bij de staatsverzekeraar ASR. Het speeltje van Jos Baeten cs., dat door allerlei onverantwoorde strapatsen al een tijdje rijp is voor Bol.com. , is namelijk de grootste eigenaar van agrarische grond in Nederland. Op korte termijn misschien nog een armoedige belegging, op de long run dus een veelbelovend hebbeding. Wat ons betreft mag de deal morgen worden afgehandeld, maar we willen Rolly nog even wijzen op de schuld die ASR heeft bij voormalig PSL-baasje Jos Lindhout (1). Misschien geen wereldbedrag, maar als je toch in de buurt bent, zou je het dan even willen regelen Rolly? Het staat zo slordig en Baeten doet al jaren of zijn neus bloedt. Doe je het? Bij voorbaat.

(1) Zie de serie “Tussen premies en piraten” op onze Followup-site.

  • Datum: .

vrijdag 1 februari-2013
Hoe gaat het momenteel in IJsland? Het gaat hartstikke lekker in IJsland. Een simpele verklaring? Zie hier IJsland’s president Grimsson een paar dagen geleden op de jaarlijkse joeldagen van internationale wijsneuzen in Davos.
Is dat leuk of is dat leuk? En wat doet ons nieuwe Europese wonderkind? Die maakt van SNS een staatsbank, omdat de topdogs van de SNS-privaatafdeling ooit een zootje foute stenen hebben aangeschaft. Mag die grap ons kosten? 3,7 miljard euro. Dus maak daar maar 4 miljard van, want in Den Haag krijgen ze bij de jaarlijkse Cito-toets voor rekenen meestal een zesje. Daarmee komt de afspraak die Gerrit Zalm indertijd met zijn grote smoel in Brussel heeft gemaakt over die 3 procent acuut in gevaar. Betekent onderandere, dat Asscher helemaal geen reet meer kan doen voor oudjes en andere extra getroffenen. Als ie dat al van plan was. En kunnen Pauw & Wittemannetje bij een volgende seance Henk Krol nog harder afzeiken. Nee, dit hele gedoe verdient geen Dijsselbloemetje. Het is jammer dat ze in IJsland geen elf steden hebben, anders gingen we verhuizen.

  • Datum: .