Skip to main content

maandag 20 augustus-2012
Komt er in de Sint Jan in Den Bosch ongevraagd een kluitje overvalmutsen binnen en die geven daar up camera een shocking showtje weg in de rijke traditie van New Kids Turbo. Brullen dat Beatrix een gore anti-democratische bitch is en dat ze op moet zouten. De opnames van hun optreden en hun arrestatie worden wereldwijd verspreid en iedereen die dagelijks de vodden van Sjuul Paradijs en Christian van Thillo consumeert of de nieuwsgaring van de glazen tiet aanbidt roept dat de meiden moeten worden vrijgelaten. Vrijheid van meningsuiting, nietwaar.
Maar wat gebeurt er met die mutsen? Die gaan achter het gaas. Krijgen een lekker lang voorarrest, brengen een bezoekje aan het Pieter Baan en worden aan het eind van de rit niet goed snik verklaard en opgeborgen in een instituut waar de AWBZ-premie welig staat te bloeien. Met als buurman die gozer die in 2010 de Gouden Koets wat bijlichtte met een waxinelichtje.
In Rusland gaat dat anders. Daar krijgen ze twee jaar goelag. Terwijl je je toch ernstig moet afvragen of in ieder geval eentje van de drie Poessies wel fris in het hoofd is. Want die Nadezda Tollokonikova heeft ze in het jongste verleden al vaker flink bruin gebakken. Zo liet de met een Canadees paspoort rondrollende poes zich voor het oog van de gretige camera in een Moskou’s museum orgieniek stampen terwijl ze zwaar zwanger was en assisteerde bij een filmscene waarbij een collega poessie een kip uit de vriezer van een supermarkt haalde en de kouwe versnapering in haar open doos duwde. En nou noemen we maar twee projecten uit haar rijke assortiment aan vooruitstrevende projecten in de publieke ruimte. Vrije expressie? Kunstzinnig? Nou meer kutzinnig. Dat meisje moet nodig voor onderzoek naar de Pjotr Baanski en dan maar een tijdje kroelen met een waxinewerper. Vrijheid van meningsuiting? Sure. Maar waarom heeft de Canadese regering dan nog niet om haar uitlevering gevraagd? Die kijken wel uit. En Poetin? Dat is een gore anti-democratische flikker.

  • Datum: .

woensdag 22 augustus-2012
Hartverwarmend. Al die verontwaardigde reacties toen die marionettenkadi’s van Vlad Poetin die drie wilde poessies tot twee jaar goelag hadden veroordeeld. Een schande was het, dat zulke onschuldige dames niet eens hun polletieke mening mochten uitdragen in het door hullie geselecteerde godshuis. De vrije meningsuiting in Rusland werd voor de zoveelste keer met maatje 48 platgetrapt.
In de USSA is op 16 augustus jl. de 26-jarige voormalig marinier Brandon Raub door FBI-smurfen zonder arrestatiebevel in de boeien geslagen en afgevoerd naar een gekkenhuis. Voor observatie en een onvrijwillige behandeling. Wat had die minkukel uitgespookt? Hij had zijn mening over verschillende hete polletieke hangijzers uit de recente Amerikaanse geschiedenis op zijn facebook-pagina gezet, aangevuld met wat songteksten en wat kaartspelletjes. Niet in zijn blote togus, niet met een bunker lawaai vanaf een kansel, maar heel gewoontjes gekleed vanachter een burootje thuis. Je houdt het niet voor mogelijk, maar de Amerikaanse autoriteiten vonden hem een gevaar voor de nationale veiligheid en mieterden Brandon zonder proces achter het hoge gaas. Dezelfde Amerikaanse autoriteiten die zoveel lawaai maakten na de arrestatie en berechting van de drie Poessies in Moskou. Geassisteerd door de hijgende gelijkgeschakelde mainstream. Samen de weg bereidend naar een nieuwe Koude Oorlog. Nou ja, je moet toch wat als we Syrië en Iran binnen afzienbare tijd ook hebben platgedemocratiseerd. Melkie poes?

  • Datum: .

donderdag 27 september-2012
Dames. Wilt u ook zo graag in aanmerking komen voor de Andrey Sakharov-prijs? Vanwege uw strijd voor de mensenrechten? Dan geven we u de goeie raad om u voor de camera geheel in uw blote togus en desnoods met een buik met benen in een ruig nummertje groepssex te storten en de opnames in het publieke domein te donderen. Niet vergeten om dat een protest tegen de onderdrukking van de Nederlandse vrouw te noemen, anders wordt het al gauw ordinair. Vervolgens bezet u met een paar andere dames een beetje flinke kathedraal, pist zo mogelijk de tabernakel vol en brult uit volle borst dat de katholieke kerk kut is en Mark Rutte een vuile kastbewoner. Dan kunt u erop rekenen dat u - zeker na Haren – hardhandig wordt opgepakt en snelrechtelijk voor de kadi wordt gesleept. Niet dat het helpt, maar als wij u waren dan huurden wij wel als bef good old Brammetje Moskowicz in. Die ligt goed in de boulevardmarkt en kijkt er niet van op als u cash betaalt. En dat is wel lekker. Anders komt misschien uit, dat uw acties financieel worden ondersteund door buitenlandse geheimschrijvers.
Goed, ondanks de assistentie van Brammetje krijgt u dus van de kadi een forse zeperd en u wordt overgebracht naar Vught. Maar niet na een korte persconferentie waarin u aan het kwijlende journaille uitlegt dat u slachtoffer bent geworden van een polletiek proces en dat uw vrijheid van meningsuiting ernstig is beknot. Daarna moet u nog effies wachten, want het duurt even voor je een stel Europese Parlementsleden uit de Beenhouwersstraat hebt geveegd om u op de shortlist voor die oh zo prestigieuze Sakharovprijs te zetten. En gezien de nieuwe Kouwe Oorlogswinter is het zomaar mogelijk dat u na de verkiezingsprocedure uw entree maakt in de hall of fame van de EU, waar bijvoorbeeld ook Nelson Mandela, Alexander Dubcek, Aung San Siu Kyi en de Moeders van de Plaza de Mayo een plekje hebben gevonden. En wees eerlijk, dat zou ten volle verdiend zijn. Horen wij nog van u voor u aan de gang gaat? Fijn, dan bellen wij alvast naar Brussel. Stay tuned.

  • Datum: .