Skip to main content

woensdag 5 oktober-2011
Vandaag zit een kleine meute belanghebbenden en geïnteresseerden om een ronde tafel voor een hoorzitting. Gaat over het voorstel van minister Piet Hein Donner om een commissie in te stellen waar klokkenluiders hun ei kwijt kunnen. Een omstreden commissie want alles wat ie van Piet Hein mag is doorverwijzen naar een of andere instantie waar de betrokken klokkenluider volgens de commissie het beste voornoemd ei kan deponeren. Of terug naar zijn werkgever of ander object waar ie wat over te kakelen heeft voor nader overleg. Drie keer kut dus. Iedereen met een beetje gogme op dit terrein over zijn strot.
Vandaag zou op Piet Hein worden ingepraat om zijn plan door te slikken en te luisteren naar de samenleving. Maar zijn daden bennen groot. Want wat deed onze fou pédaleur? Hij heeft vandaag een Algemene Maatregel van Bestuur in het Staatsblad geflikkerd. Als zogenaamde tijdelijke voorziening. Dwars tegen de afspraak in dat er eerst overleg zou zijn. Dus waarover nou nog gerondetafeld moet worden is niet duidelijk.
Kan iemand die ouwe regent eindelijk afvoeren naar de fietsenstalling? Of onderkoning maken van de Raad van State? Zijn we daar van af.

  • Datum: .

maandag 24 oktober-2011
Het in een Haags achterkamertje geboren voornemen om de regenteske minister Donner binnenkort tot onderkoning van Nederland te kronen is tussen de spaken van Piet Hein's eigen fiets terechtgekomen. Komt door het schofferen van de vaste Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken met de publicatie van zijn Algemene Maatregel van Bestuur inzake de klokkenluidersregeling aan de vooravond van een hoorzitting (1). Dit nieuwe worstje van Piet Hein moeten we zien als een tijdelijke maatregel in afwachting van een definitieve wetgeving, aldus Rutte's keurslager.
Vond de Kamer allemaal niet zo joyeus van de ouwe zeikdoos en dat kan gevolgen hebben voor zijn benoeming tot vice-president van de Raad van State. Lees in dit verband het volgende verhelderende artikel uit het ook al op de ruimingslijst staande blad Binnenlands Bestuur, inclusief de analyse. http://www.binnenlandsbestuur.nl/kamerblokkeert Boeiend.

1. Zie eerste aflevering dd. 5 oktober 2011.

  • Datum: .