Skip to main content

Duidelijker kan haast niet. Hoe die investigative jongens en meisjes van de ICIJ bij de neus rond worden geleid. Ze komen na de Panama Capers vandaag met de Paradise Capers. En in tegenstelling tot de vorige keer zitten er in het “toevallig” gelekte materiaal van de offshore befclub (dear mrs.) Appleby wel topjongens uit het Amerikaanse segment. Maar oh gossie nou. Alleen jongens uit de Donald-connection gemengd met een Moskou sausje. Hoe is het mogelijk zou je zeggen. Verder krijgt Queen Elisabeth een schop onder haar royal hole om duidelijk te maken dat de touwtjestrekkers not amused zijn over die Brexit. Hogere polletiek? Alleen maar. Stay tuned.

  • Datum: .

Anton Prygodskyy wilde een boot. Geen lullige praam. Een luxe yacht waar je mee voor de dag kon komen aan de Europese zuidas. Nou had Anton hier en daar een paar losse centen, dus ging hij op zoek naar een werf die helemaal aan zijn wensen kon voldoen. Vond ie in Nederland. Where else. De Oekraïense garch legde uit wat hij zo'n beetje wilde en Van der Valk Shipyards in Waalwijk ging aan de slag. In 2015 gleed de Santa Maria T. een zijplomp van de Bergsche Maas in. Dit is hem. 13 meloen euro zo'n beetje. De prijs kwam zo lekker laag te liggen omdat Anton via een volstrekt legale Maltese constructie ruim 3 meloen BTW wist te ontduiken. Want je kan een paar losse centen hebben, 3 meloen is toch geld. Nou was Anton ongelukkigerwijs een ouwe gap van de een paar jaar geleden weggemaidande Oekraïense president Yanukovich. En dat was voor het ijverige cluppie van de OCCRP aanleiding om juist deze Anton als een Paradise kers op de anti-Russische appelmoes te beschouwen. Niet zo verwonderlijk. Dat cluppie speurneusjournalisten wordt namelijk gestiekt door onze good old Sjors Soros. En dan weet u het wel. Mocht u inhoudelijk van dit culinaire kunststukje nog wat meer willen oplepelen, be our guest. Stay tuned.

  • Datum: .

Hoe vaak hebben we het hier niet gezegd? Dat Oekraïne een land om lief te hebben is. Heul vaak. Gisteravond trok op de Britse glazen tiet een BBC Panorama-docu voorbij. Over het land van Pietje Poro, die zo ferm de corruptie bestrijdt. Die docu ging over een bende die voor extreem geweld niet opzij ging en zijn ondeugend verkregen poen via de wasstraat van beffirma Appleby op de Britse Virgin Islands de witte economie van de UK binnenpompte. Prominent lid van voornoemde bende is momenteel de burgemeester van Odessa. Zowel strategisch als financieel van levensbelang voor Oekraïne. Wij danken de Heer tussen twee vleeshaakjes dat hij op tijd ervoor heeft gezorgd good old stropdassenvreter Mikkel Saakashvili van zijn gouverneurschap in die regio te ontdoen en hem uiteindelijk via een dakgoot naar Terneuzen wist over te brengen. Is uw nieuwsgierigheid gewekt? Dan kan u hier terecht voor een uitgebreid exposé over het wel en wee van de bende uit Odessa. Veel plezier. Stay tuned (JP).

  • Datum: .