Skip to main content

dinsdag 30 november-2004
Het hele westerse media-circus is weer opgetrommeld hoor. Inclusief de grote grijze geitenbreier van het NOS-journaal. Om ons in te pompen dat het een rotzootje is geweest bij de verkiezingen in Oekraïne. Er is massaal geknoeid met stembiljetten om die vuilak van een Janoekovitsj aan de macht te houden. Die hielenlikker van Moskou. Die boef heeft in zijn jeugd al een tankstation overvallen en een rijke meneer beroofd. Toen deugde hij al niet. Hij heeft zijn tegenstander, Joesjenko, laten vergiftigen en hem buiten de massamedia gehouden. Smerige schooier met zijn gore nomenklatura. We willen de democratie in Oekraïne. Zelfs onze eigen sprekende pop in Den Haag zei in aanwezigheid van Putin en met de hand van zijn Amerikaanse meester in zijn reet dat de verkiezingen ondemocratisch waren verlopen. En dat we dat niet kunnen accepteren. Ooit hem zoiets horen zeggen over de verkiezingen in de Verenigde Staten? Nee. Kan ook niet natuurlijk vanwege die hand. Inmiddels heeft de Britse afdeling van de Internationale Helsinki Federation of Human Rights die in het pro-westerse deel van Oekraïne heeft gecontroleerd of alles kosher verliep bij de verkiezingen gerapporteerd dat ook daar stevig is geknoeid. Ten faveure van onze

  • Datum: .

maandag 6 december-2004
Als alles volgens planning verloop wordt Joesjenko bij de volgende verkiezingen in Oekraïne verkozen tot president. Er moet nog veel gevlagd, gezongen, gesproken en geyelld worden. Er moeten nog heel wat gamellen met voedsel, koffie, soep, glühwein en andere versnaperingen worden aangerukt. Kratten vol medicijnen, slaapzakken en ander gerief worden aangesleept. Maar het zal lukken. De democratie zal zegevieren.

Waar al die steun vandaan komt? Uit ons vrije westen. Van buitengewoon democratische clubs als USaid, Freedom House en natuurlijk het Open Society Institute van George en Mabel. Schrijft de Guardian: “Joesjenko kreeg instemming van het westen en een vloed aan geldstroomde binnen bij groepen die hem steunen. Van de jeugdorganisatie Pora tot aan verschillende websites van de oppositie”. Of de neo-nazigroepring Una-Unso ook poen heeft gekregen is aan twijfel onderhevig. Maar het doel heiligt de middelen, dus je weet maar nooit. Una-Unso heeft de lieflijke swastika als symbool gekozen en zich daarmee eveneens achter Joesjenko geschaard. De reden daarvoor ligt mogelijk in het feit dat Joesjenko en zijn steeds vaker in beeld komende blonde loodsvis vorig jaar ernstig hebben geprotesteerd tegen de sluiting van de socialistische krant Silski Visti. De regering besloot tot die maatregel nadat in de krant een artikel was verschenen waarin stond dat 400.000 Joden deel uitmaakten van de Duitse invasiemacht die in 1941 Oekraïne. De toekomstige president en zijn aanhang kraaiden dat de regering met die sluiting de oppositie monddood wilde maken. De vrijheid van meningsuiting was met voeten getreden!

Ja, zo kan je het ook zien, hoewel zo’n zware maatregel wat ons betreft ook te ver gaat. Maar wij hebben makkelijk lullen. Bij ons dreigt geen democratische overval van figuren als George en Mabel. Het is overigens wel vreemd dat we dit soort dingen nooit horen van de grote grijze geitenbrijer van de NOS. Nou ja, vreemd.

  • Datum: .

dinsdag 27 mei-2008
Wat is er eigenlijk gebeurd met alle 700.000 rode uniformpjes van PTT, KPN, TPG, TNT -of hoe heten de postbestellers vandaag de dag- die zo nodig moesten worden vervangen door oranje kleding?
In een al wat ouder persbericht van TNT stond te lezen: "De oude postbodepakjes worden ingezameld. Die geven we aan de stichting Humana". En dat stond ook te lezen in een recente nieuwsbrief van Tvind/Humana (kijk in ons Kleintje-Muurkrant-archief voor heel veel kritische achtergronden). Zoals bij Humana te verwachten was zijn de kledingstukken -meer dan 300.000 kilo- voor een deel bij het Humana-personeel zelf terecht gekomen, zie deze kritische website over Tvind / Humana / The Teacher's Group / DAPP / People-to-People / Planet Aid...

  • Datum: .

vrijdag 8 november-2013
Ja hoor, het is weer zo ver. Een mevrouw van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie gaat een ei leggen over onze koninklijke familie. In boekvorm. Dit keer over Juliana. Volgens haar heeft Loe de Jong, de voormalige baas van haar historische outfit een vals beeld gegeven van Willem Alexander's opoe. Jula was niet de huismus die Loetje ons voorgeschoteld heeft. En zeker niet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zo heeft ze toen ze aan de overkant van de grote plas verbleef en Benno veelal in Londen oorlog vierde wel zes keer een bezoek gebracht aan de Amerikaanse president Roosevelt en zijn echtgenote. Soms samen met Benno. Om de belangen van het bezette Nederland te behartigen. Zoals bijvoorbeeld in de derde week van april 1942 toen zij beiden een brief aan Berlijn ondertekenden, waarin onze verzetsleider zich aanbod als Statthalter van Adolf in de Nederlanden. Met zijn echtgenote aan zijn zijde om de Nederlanders mild te stemmen. Maar het is niet waarschijnlijk dat die gebeurtenis in dat nieuwe boek aan de orde komt. Dat zou een vals beeld geven van onze voormalige koningin moeder.

  • Datum: .