Door Jan Portein.

Volgens de liegende fietser is de oorlog in Oekraine “onze oorlog”. In die mening zonder twijfel gesteund door zijn ranja met een rietje drinkende Sophietje achter op zijn bagagedrager. Maar hoe zat het dan met de oorlog ter behoud van onze gordel van smaragd? En om nog eens wat te noemen: de oorlogen in Korea, Vietnam, Joegoslavië, Afghanistan, Irak, Lybië en Syrië. Waren dat in de ogen van onze geweldige visionair nou ook onze oorlogen of niet? Om op het geo-politieke toneel niet voor lul te staan? Of kut. Of schemerzone. Je moet tegenswoordig zorgvuldig zijn.

Dat laatste geldt binnen dit kader ook voor het aanbieden van excuses. Nadat koning pilsje voor onze wandaden in Indonesië zijn excuses had aangeboden kon de liegende fietser blijkbaar niet achterblijven bij het gevalletje Kosovo en stak alsnog bij de “vergeten” Dutchbatters een tuiltje sorries in de gleuf. En om de boel netjes te houden woont de ironisch genoeg niet geheel vrij van Russische genen zijnde minister van Defensie Jonkvrouw Karin Hildur Ollongren – ondermeer de ex-akela van Rutte's geheimschrijvers bij Algemene Zaken en ex-lid van de Raad van Advies bij het tuttifrutti-instituut van tiaradraagster Amalia – op 11 juli de herdenking in Potocari bij. Zo. Stoep schoon. Einde verhaal. Terug naar Kiev. Stay tuned.

  • Datum: .

Door Jan Portein.

Mocht u onverhoopt nog steeds de Telegrof als lijfblad hebben dan heeft u deze portie ronkende rimram zonder twijfel al gelezen. Zo niet, dan kan u hier alsnog terecht. Hou wel uw broek vast, want er is een goeie kans dat ie met een rotgang afzakt. Volgens haar van Ollongren heeft het Nederlandse barettencluppie dat twintig jaar lang door Afbaardistan hobbelde namelijk het verschil gemaakt. Waarbij? Bij het brengen van vrede en veiligheid in dat Allahvergeten land. Onder andere door met ware doodsverachting baardsmurfen i.o. met playmobiel duidelijk te maken hoe je de Talibanjers te lijf moest gaan. Of bij dit tweede blondje bij Defensie in korte tijd het besef leeft dat die twintigjarige oorlog geen reet te maken had met het brengen van vrede en veiligheid en in ieder geval begon als een ordinaire strafexpeditie voor het optreden van Osama's Flying Circus op Manhattan mag Mo weten. Een voorstelling btw die grotendeels werd verzorgd en gefinancierd door Saudi's, maar what the fuck (1). Het blijft een leuke bezigheid om recht te lullen wat krom is en dan 27 jaar later of zo sorry te zeggen. Als de voortekenen niet bedriegen zullen we nog veel horen van deze loose cannon. Al zal het niet gaan over bijvoorbeeld de schilderachtige Oekraiense problematiek die in dit artikeltje uit december 2015 voorbijkwam. Dat zou het streven om Zelenski cs. van een EU-stempel te voorzien kunnen schaden. En dat willen we natuurlijk niet. Stay tuned.

(1) Lees in verband hiermee ook eens aflevering 2 van de serie “Biden door de bocht” dd. 12 september 2021.

  • Datum: .

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch