Skip to main content

Geheimzinnig allemaal. Op 24 januari jl. werd een 67-jarige Nederlander in Marbella door de Guardia Civil in de dure kraag gevat en in een cachot opgeborgen. Lees en verdrijf de koude rillingen met een oude klare. Merkwaardig is wel dat de naam van deze ontheemde nergens te vinden was, terwijl heel wat betoefde Nederlanders uit zijn directe omgeving om de donder wel wisten om wie het ging. Nou wij dan maar. Het zou gaan om Godefridus Hermannus aka Fred Siepel, die zakelijk ondermeer verbonden was aan de Zwitserse vastgoedonderneming Bluche Real Estate SA in Sion. Op zich misschien niks mis mee, maar zijn partner was ene Philippe Udry. En laat die nou in 2014 flink in de shit raken door zijn betrokkenheid bij het enorme schandaal rond wijnhandelaar Dominique Giroud. Die werd ervan beschuldigd dure wijn te hebben gemixt met wat goedkopere en het eindproduct (350.000 liter) voor de volle mep te hebben verpatst. Dat veroorzaakte flink wat gejodel tussen de bergen. En dat werd nog een graadje erger toen Dominique daarnaast beschuldigd werd van het piepelen van de blauwe brievenbrigade via de Britse Kanaaleilanden, het stiekem sponsoren van een bekende Zwitserse politicus en een jofel gevalletje fraude.
De nogal geëxalteerde wijnboer liet het er niet bij zitten en schakelde een beruchte Geneefse hacker in om de informanten van het OM op te sporen. Met datzelfde doel ging voor hem een smurf van de Zwitserse geheime dienst op pad. Een oude jeugdvriend met wie hij het lidmaatschap van de oerconservatieve en zelden aan de weg timmerende Pius Broederschap deelde. Het trio scoorde er redelijk op los, waardoor de beschuldiging van het geknoei met grote partijen wijn van tafel ging. De financiële perikelen werden vervolgens ook teruggebracht tot redelijke proporties en Dominique kreeg weer babbels. Hij diende een meloenenclaim in tegen twee persvehikels die in zijn ogen de zaak hadden opgeblazen en zijn business een enorme schade hadden berokkend.
Wat Philippe Udry met dit alles te maken had? Nou, Philippe was de middleman. Hij hield de dagelijkse gang van zaken van Dominique's ondernemingen in de kieren. Zowel in Zwitserland als daarbuiten. En u voelt hem komen: is er misschien verband te leggen tussen de affaire Giroud en de affaire rond onze bloedeigen Fred? En u voelt hem nog eens komen: is dat de reden waarom zijn naam zo zorgvuldig buiten de pers is gehouden? Tot vandaag. U hoort nog van ons. Stay tuned.

  • Datum: .

Bingo. Een handeltje in brillen uit China was de voornaamste cover van de fiscaal ontheemde Fredje Siepel in Marbella voor allerlei andere activiteiten, waaronder vastgoed. Nou werd die cover mogelijk mede in stand gehouden door zijn broer. Als onze ogen ons tenminste niet bedriegen. Kijkt u hier eens in een familair reisverslagje uit 2008. Effe goegelen en hoppa. En als dat een eitje is voor ons dan is het een hele omelet voor de krijgers van de blauwe brigade en de Guardia Civil. Van een villa naar een kerker. Leuk is anders. Stay tuned.

  • Datum: .