woensdag 6 januari-2010
De vader van onderbroekterrorist Umar Farouk Abdulmutallabin heeft onze aandacht. Bekend was al dat hij bij de Amerikanen aanklopte om zijn verontrusting kenbaar te maken over de contacten van zijn zoon met Jemenitische extremisten. Maar nu blijkt opeens dat vader Abdulmutallabin niet alleen bankiert, maar zich ook in de hogere regionen van het militair industrieel complex afdeling Nigeria bevindt. Dat is een positie waar je wel erg je best moet doen om op een zekere dag niet met een vertegenwoordiger van de Israelische wapenindustrie aan de praat te raken, die graag tot zaken wil komen. Laat zoiets nu precies gebeurd zijn. Het leuke is dat Mossad agenten in den vreemde vaak als vertegenwoordigers van de wapenscene in Israel functioneren, waarmee wederom een verband in de bekende richting is gelegd. We zaten er eerlijk gezegd al op te wachten. Israel is sowieso bovengemiddeld geinteresseerd in Nigeria. Zal wel vooral komen omdat de zionistische staat veel olie van het Afrikaanse land betrekt. Kennelijk wil men dat graag zo houden zonder dat een of ander stel Nigeriaanse snuiters daar moeilijk over gaat doen. In ieder geval heeft Israel zich voorzien van een stevige greep op het veiligheidswezen in Nigeria om gekkigheden uit te sluiten.
Er valt met het oog op de recente ontwikkelingen nog meer richting Israel te melden. Zoals wat er een maand na de aanslag op de Amerikaanse ambassade in Jemen in 2008 gebeurde. De Jemenitische president Ali Abdullah Saleh verklaarde toen dat in zijn land een 'terrorist cell' was gearresteerd, die met Israelische inlichtingendiensten in contact stond. De regering van Israel schreeuwde vervolgens om het hardst dat het allemaal leugens waren. Maar dergelijke ontkenningen zijn al veel vaker op die toonhoogte uit Israelische monden gekomen en doorgaans zeggen die helemaal niets.
Nog meer leuks? Zeker. Een jaar geleden dook een video op uit Jemen, waarop de leider van Al Qaeda in dat land, Abu Basir al-Wahishi (tevens voormalig secretaris van Osama Bin Laden) te zien was, samen met Muhammed Attik al-Harbi en Said Ali Shari. De laatste twee zaten eerder gevangen in Guantanamo, maar werden in 2007 vrijgelaten. Niet zonder reden zo te zien. Verder weet de Amerikaanse zender CBS dat de CIA al in augustus informatie bijeen bracht over een persoon die als 'the Nigerian' werd omschreven. Later bevestigden de bronnen van CBS dat het om Abdulmutallabin ging. Ga je je toch afvragen waarom het dubbeltje niet viel bij de CIA vertegenwoordiger waar vader Abdulmutallabin twee maanden geleden mee sprak. De CIA had even niet door dat de terrorist waar zij in november voor gewaarschuwd werd dezelfde was die ze al sinds augustus volgden. Ja hoor.

  • Datum: .

maandag 11 januari-2010
Er is passagier Kurt Haskell vooraf, tijdens en na afloop van vlucht 253 zo te zien weinig ontgaan. Niet alleen zag Haskell - die in Michigan door het leven gaat als procureur - op Schiphol de reeds eerder beschreven man met een Indiaas uiterlijk die Umar Farouk Abdulmutallabin vergezelde. Na aankomst in Detroit zag hij nog iemand die volgens hem uit India afkomstig was. Alleen was deze man niet gekleed in een strak pak, maar in oranje kledij. Toen er vervolgens een roedel bomhonden verscheen in de bagagehal van de luchthaven, sloeg een daarvan aan bij het besnuffelen van de handbagage van deze ongeveer 30 jaar oude persoon. De politie voerde de man in oranje vervolgens af naar een aangrenzende ruimte, waaruit hij na enige tijd weer tevoorschijn kwam. Alleen nu met handboeien om. Volgens Haskell deed een FBI agent rond die tijd een mededeling aan de passagiers dat zij op deze locatie niet veilig waren en daarom werden verplaatst, wat inderdaad onmiddellijk daarna gebeurde. Als Haskell er niet naast zit heeft het er dus alle schijn van dat op Schiphol nog een vlucht 253 passagier met explosieven door de mazen van het net is geglipt. En bovendien - evenals de man die Abdulmutallabin volgens Haskell op Schiphol vergezelde - met een Indiaas uiterlijk. Dat wordt allemaal wel erg toevallig.

  • Datum: .

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch