Skip to main content

Wist Barack het niet? Ging het om een Van der Steurtje? Of stond ie ordinair te liegen? Tijdens zijn officiële babbel voor het Witte Huis over de cyberdeal met zijn Chinese collega Xi zei hij onderandere dit. Komt ie: 

De Amerikaanse regering doet niet aan internetspionage om economisch voordeel te behalen”.

Nou zijn wij toevallig niet kwabbendood, dus herinnerden wij ons als de dag van eergisteren het nieuws, dat de NSA naast God en alleman ook alle grote bedrijven in de wereld aflegt. En dat laatste niet om uit te vogelen of juffrouw Jannie gisteravond nog geneukt heeft. Kritische vragen?
Ja doei.
O ja, en dan was er ook nog dit nieuws. Zes terreinwagens en wat munitie!!! En dat terwijl al jaren bekend is dat Al Nusra na de klus in Libië overstak naar Syrië en daar van meet af aan via Turkije voorzien werd van Amerikaanse wapens uit de voorraad in Benghazi en elders om Adolf Assad te muammeren cq. te sadammen. Kritische vragen? Ja doei (bis). Nieuws. Kom er eens om. 

  • Datum: .

Het gaat maar door. Gisteren weer veel gehuil vanuit de journalistieke echoputten over de Russische luchtaanvallen in Syrië. Putin zou niet alleen de kalifaatbaarden van ISIS op de korrel nemen, maar ook de gematigde rebellen. Wie dat zijn? Nou we mogen aannemen, dat ze de door de USSA getrainde en gewapende leden van het Syrische bevrijdingsleger bedoelen. Maar helaas bakken die er tot nu toe niet veel van. En als ze de Turkse grens oversteken om Assad een pak op zijn sodemieter te geven leveren ze bij de eerste ontmoeting met de als terroristen te boek staande Allahstrijders van Al-Nusra meteen hun wapens in (1). Nou is dat niet zo erg, want toen deze sidekickers van Al Qaida met assistentie van de USSA Libië hadden veranderd in een schilderij van Jeroen Bosch waren ze overgestoken naar Syrië om daar hun kunstje te herhalen. Ondermeer met wapens die vanuit de Amerikaanse opslag in het Libische Benghazi stiekem via Turkije de Syrische grens werden overgesmokkeld. Was dat bijzonder? Om een terreurorganisatie van wapens te voorzien voor een hoger doel. In dit geval de eliminatie van Adolf Assad. Nee, dat is helemaal niet bijzonder. Toen de Ruskies in Afbaardistan tekeer gingen werd het circus van terreurdirecteur Osama voorzien van alles wat mooi en vooral lelijk was. Tot Stingers aan toe (2). Puur en alleen om de Ruskies voor hun ballen te tremmen. Maar ook in een later stadium werd het circus ingehuurd ter verhoging van de feestvreugde. In Joegoslavië. Om de junta van Adolf Milosevic een paar toverballen te bezorgen. Dus waar hebben we het over? En vandaar ook dat Nobelkanjer Barack O. nu probeert om Al-Nusra tot de status van gematigde rebellen te verheffen. Om ze openlijk te kunnen voorzien van alles wat mooi en vooral lelijk is. En Putin? Die heeft daar even schijt aan. Stay tuned.

(1) Zie deel 1 dd. 26 september 2015.
(2) Draagbare luchtdoelraket.

  • Datum: .

Daar heb je het gelazer al. Wij wezen in aflevering 2 van 3 oktober jl. er al op dat de Amerikanski's indertijd Osama, de later als Flying Circusdirecteur optredende zoon van de ouwe Laden, hadden voorzien van Stingers. Om het Afghaanse zwerk te zuiveren van Russisch vliegend materieel. Was later nog een hele klus om die lorren terug te halen. Als die klus al helemaal gelukt is. Inmiddels zijn we een flink aantal lentes en dooien verder en zijn de Ruskies sinds kort opnieuw aan het mohammedaanse firmament verschenen. En wat vraagt het Syrische bevrijdingsleger subito aan Washington? Om ground-to-air apparatuur. In plaats van contact te zoeken met meneer Lavrov, die zich een ongeluk loopt te zoeken naar voornoemd “leger”, dat naar men fluistert onder leiding staat van Ahmed bin Calimero. Allah staat ons bij als Washington inderdaad tot leverantie overgaat. Want in no time komen die blaaspijpen dan in handen van de oh zo gematigde Al Nusra, Osama's Nachwuchs. En verdwijnt een diplomatieke oplossing van dat Syrische drama meteen naar de rommelzolder. Waardoor bijvoorbeeld in Ter Apel zelfs de meest notoire geheelonthouders zich wanhopig in de jajem zullen storten. Om eens een van de ernstige gevolgen op te noemen. Kunnen we nou niet eens bij IKEA of zo een leuke tafel uitzoeken om er met zijn allen omheen te gaan zitten? Desnoods met de rijdende rechter erbij. Om als volwassenen de zaak uit te praten. Zijn we van die slimmigheidjes van Erdogan af, wordt de PVV weer terugverwezen naar de kleuterklas, kunnen al die Syrische evacué's weer lekker naar huis etcetera etcetera. Fata morgana? Ja. We zijn bang van wel. Stay tuned.

  • Datum: .

Stingers. Ze hebben Stingers nodig. Die gematigde rebellen van Al Nusra en het pupillen-elftal van het zogenaamde Syrische bevrijdingsleger. Om die vliegende doodskisten uit Moskou uit het zwerk te schieten. Net als in Afbaardistan indertijd. Nou kan je die draagbare raketwerpers vandaag meegeven aan DHL of FedEx, maar waar heb je dan smokkelroutes voor? Bovendien kan je bij de stiekeme introductie van die blaaspijpen op het strijdtoneel altijd nog zeggen dat je bij Allah niet weet wie ze geleverd heeft. Trouwens, waarom zou je ze ook niet in het geniep aan ISIS leveren? Per slot zijn dat ook vijanden van Adolf Assad en als die eenmaal onder de zoden is gestampt kijken we wel wat we met die kalifaatartiesten gaan doen. Toegegeven, het zijn veronderstellingen. Maar daarin worden we wel gesteund door een expert. Iemand die weet hoe ten zuiden van de Kaukasus de linke hazen lopen. Jeffrey Silverman, onze collega uit Georgië. Jeffrey:“It is clear that the US has invested too much in this covert operation to allow the Russians to just fly in and sort out the terrorists once and for all. We can expect that the US, its proxies, including Turkey, Jordan and Israel, will provide all necessary covert material support to try to save their joint project”.Wij zijn goed in het fabriceren van buizen. Ja ook dwangbuizen, maar die bedoelen we niet. Gewoon buizen. Hoe je ze ook hebben wil, wij maken ze. Ook voor doeleinden die nou niet bepaald kosher zijn. Zoals bijvoorbeeld bij de zo ijverig door Nederlandse wizzkids met een Delftse achtergrond gesteunde bouw van een centrifuge-orgel in Pakistan (1). Nou is het verhaal, dat een Nederlandse onderneming (2) onder de rook van Rotjeknor zonder het misschien zelf te weten betrokken is bij de productie van een nieuw wapen. Een superlichte wegwerp-Stinger ofwel instant-Stinger met aanzienlijk meer bereik dan de huidige lorren. Na gebruik gewoon wegmieteren. De buizen van deze nieuwe apparaten zijn van aluminium en zouden afkomstig zijn van voornoemd bedrijf in de slagschaduw van de Euromast. Via Baskenland (3) en Marokko zouden ze naar het Midden-Oosten worden vervoerd. Helaas, waar de assemblage wordt uitgevoerd vertelt het verhaal (nog) niet. Maar wees eerlijk, het is een spannend verhaal. Het wachten is nu op het afschieten van een Russische SU-37 of zusjes daarvan. Kunnen we misschien vaststellen of die baarden nieuwe spulletjes hebben of nog met ouwe zooi rondzeulen. Stay tuned.(1) Zie het artikel "Miljoenen dodelijke slachtoffers" op de site van de Morgenster (uit de 'papieren' Kleintje Muurkrant uit 2005).
(2) Naam bij ons bekend.
(3) De drie Nederlandse bedrijven waarvan vrachtwagens door het beeld van het bedrijfsfilmpje raggen verzorgen alledrie vervoer op Spanje. Zegt op zich niks. Maar toch

  • Datum: .

Over maf gesproken. Op 7 oktober jl. keurde de Amerikaanse Senaat de begrote defensieve uitgaven voor 2016 goed. 612 miljard dollar. En dat met een staatsschuld van meer dan 20 duizend miljard dollar. Maar what the Frans. Je krikt gewoon het schuldenplafond weer wat omhoog. Op het oog is dus 1 miljard een vlo op een olifant. Maar toch. Die ene miljard is uitgetrokken voor de training en bewapening van het Syrische verzet en de Oekraïense Nazi-milities aan deze kant van de demarcatielijn. Met aftrek van kosten blijft er 300 meloen over voor het beoogde programma. Om ons even te focussen op Syrië: die steun is wat de Senaat betreft niet bedoeld voor respectievelijk: IS, Al Nusra, Al Qaida, de Khorasan groep, het Syrisch Arabische leger of groeperingen die zich uitsloven om Adolf Assad in het zadel te houden. Nou, dat laatste begrijpen we, maar om de rest uit te sluiten wordt wel verrekte moeilijk. De Russische minister van BuZa Lavrov vroeg vorige week niet voor niks waar hij contact kon opnemen met de officiële vrijheidsstrijders om de acties tegen de terroristen in Syrië te coördineren. Want dat legertje stelt geen ene reet voor als je het vergelijkt met bovenstaande koppensnellers en ander fanatieke jihadgangers. Vandaar misschien dat Barack O. vandeweek op goed geluk 50 ton ammunitie en wat eitjes in de zandbak liet ploffen. In de hoop dat een paar loslopende “goeie” verzetsluitjes de boel zouden oppikken. En dat was nog maar de eerste fase. Hoe maf wil je hem hebben? Nog maffer is zo mogelijk de bewapening en training van de Oekraïense Nazi-milities. Wel helemaal in de geest van “Fuck the EU” (1). En regelrecht in strijd met de destabiliserende afspraken die in Minsk zijn gemaakt. Maar als je blind bent en je stokkie breekt midden op een druk kruispunt dan wil je nog wel eens verkeerde keuzes maken. Stay tuned.(1)Zie de serie “Fuck”op de Followupsite.

  • Datum: .

Was nieuws. Afgelopen zaterdag. Buuf Merkel eiste dat Kiev een einde maakte aan de corruptie in Oekraïne. Zo lang dat niet gebeurde konden Porochoco cs. investeringen van het Duitse bedrijfsleven wel schudden. Ein bisschen Senf nach der Mahlzeit, want zoals we u in aflevering 5 al voorschotelden heeft de Amerikaanse Senaat begin deze maand een bedrag van acht nullen uitgetrokken om de Oekraïense fascistische milities van betere spulletjes te voorzien en te leren hoe je daar fatsoendelijk mee omgaat. We begrepen geen reet van die move, maar vandaag zagen wij het licht. De fakkel werd aangedragen door Geoffrey Pyatt (1). De Amerikaanse ambassadeur in Kiev heeft namelijk een vodje papier ondertekend. Nou gebeurt dat vaker, maar bij deze gelegenheid zei hij dat de Amerikaanse belastingbetalers poen gaan schokken om het optreden van de Oekraïense smurfen op te krikken tot Amerikaans Peil. Om ook langs die weg de bestuurlijke corruptie en schending van de mensenrechten uit te bannen. Oftewel: Amerikaanse smurfeninstructeurs gaan hun Oekraïense collega's, onder wie fascistische miliciens en afgezwaaide soldaten met hier en daar een syndroompje of zes, naar een hoger niveau tillen. Dat belooft dus wat. Vooral ook omdat de Amerikaanse smurfen zo'n voortreffelijke reputatie genieten op het gebied van corruptiebestrijding en mensenrechten. Zo hebben ze vorig jaar rond de 1700 mensen doodgeschoten onder de slogan “niet lullen, maar poetsen”. En af en toe werd een nekklemmetje ingezet om de orde te handhaven. Mochten die gevalletjes al in de juridische mallemolen terechtkomen dan werden ze of geseponeerd of met de mantel der liefde bedekt. Een hoge uitzondering daargelaten. We zouden toch wel eens willen weten of de meloenen Amerikaanse sappelaars blij zijn dat een deel van hun belastinggeld in Kiev wordt uitgegeven. Om Oekraïense lieden van twijfelachtige signatuur de wapens en de skills te bezorgen om de corruptie eruit te hengsten en/of knuppelsgewijs de mensenrechten te handhaven.
Misschien een leuk uitstapje voor Gijs Rademaker. Dat geouwehoer over polletiek Den Haag weten we nou wel. Stay tuned.

(1) Samen met die feeks van een Nuland een van de dragende figuren uit het begin van onze serie “Fuck

  • Datum: .

Leest u nou eerst even aflevering 4 nog eens door. Zo. Gaan we verder. Volgens de Wall Street Journal (WSJ) gaan de Amerikanski's meer wapentuig naar Syrië sturen. Naar de “gematigde” jihadi's. Want die krijgen met hun ouwe zooi bijna geen poot meer aan de grond tegen de troepen van Adolf Assad. Ook al omdat ze platgegooid worden door de luchtmacht van Jozef Putin. En waarmee kan je die “vrijheidsstrijders” dan gelukkig maken? Met TOW's en Manpads. Met die eerste lorren kan je tanks en andere rupsjes te lijf, met die tweede kan je vliegtuigen uit de lucht halen. Nou hebben die gematigde shariakokkies al wel de beschikking over een stel antieke Manpads om een lekker luchtig taartje me te bakken, maar om een kans te maken tegen moderne vliegende doodskisten heb je wat beter materiaal nodig. Nou weten ze binnen de Amerikaanse vijfhoek hoe het in de jaren tachtig is gegaan na het uitdelen van Stingers aan het circuspersoneel van directeur O. B. Laden. Dus er zou nu een plan in de maak zijn -nog steeds volgens het Amerikaanse dagvod- om een nieuw soort Manpad op de baardenmarkt te smakken met aparte software, waardoor het lor alleen te gebruiken is op het Syrische slagveld. Anders nemen voornoemde kokkies straks hun nieuwe spulletjes mee naar een andere keuken en halen ze burgertoestellen ermee uit de lucht. En dat is bijvoorbeeld weer slecht voor het toerisme. Allemaal speculaasjes? Weet u nog hoe wij hartstikke leuke buisjes hebben geleverd aan het nucleaire pretpark van Abdul Khan in Pakistan. Met medeweten van de CIA. Nou dan. Stay tuned.

  • Datum: .

We komen dichterbij. In aflevering 7 van deze serie op 7 november van het vorig jaar trokken we een artikel van de Wall Street Journal in het ledlicht. Leest u het maar op uw gemakkie nog eens door, dan gooien wij ons even in de mantelzorg van onze kanarie......... Zo, interessant hè? Kijk, dan krijgt zo'n verhaal over die Nederlandse buizen van een bedrijf in de regio van 010 nog wat extra gewicht. Het nieuws dat die jihadkokkies in MENA (Middle EastNorth Africa) inderdaad bezig zijn met het in elkaar frutselen van Manpads om vliegtuigen uit de lucht te plukken kreeg vandeweek nog een extra kontje. In de vorm van dit artikel uit het Britse dagvod The Independent. Hierin is weliswaar nog sprake van het hergebruik van antieke zooi, maar je kan niet alles hebben. Prettig weekend. Stay tuned.

  • Datum: .

Gisteren dit bericht gezien? De ISIS-baarden beschikken dus eindelijk over Manpads. Vroeger noemden we ze Stingers en die hadden de Amerikanski's in de jaren tachtig aan het baardenteam van Osama geleverd om Russische gevechtsvliegtuigen uit het Afghaanse zwerk te stallonen. Het verhaal gaat, dat de leveranciers na het vertrek uit Kaboel en omstreken hemel en aarde hebben bewogen om hun buisjes weer terug te krijgen. Uit vrees, dat hun baardcliëntèle misbruik zouden maken van hun apparatuur. Of dat ten volle is gelukt hebben we nergens kunnen terugvinden. Dus het kan zijn, dat de Nachwuchs van Osama de afgelopen week met die ouwe meuk aan de gang is geweest. Maar met dezelfde gang is het mogelijk dat onze Nobelduif die in Washington met zijn laatste rondje bezig is toch op het verzoek van de Syrische “vrijheidsstrijders” is ingegaan en nieuwe buisjes heeft geleverd (1). Hoe dit ook zij, de consequentie is wel dat de kalifaatbaarden nu vliegtuigen die niet al te hoog zitten uit de lucht kan halen. Dus noem eens wat, ze nemen plaats in het struweel bij Zaventem en bezorgen the last post aan een bij voorkeur Amerikaans of Frans passagiersvliegtuig dat net Allah's luchtruim bevuilt op weg naar zijn thuishaven. Dat kan dus in de nabije toekomst. Over consequentie gesproken. En dat alleen omdat Assad niet in het putje valt. Maffer kan niet. Stay tuned. (1) Mogelijk met Nederlandse inbreng. Zie daarvoor eerdere afleveringen in deze serie uit het jaar 2015.

  • Datum: .