Skip to main content

dinsdag 12 februari-2013
Open doel. Tot nu toe konden luitjes die in vroeger dagen regelmatig apart werden genomen door hun zieleherder voor een grondige beurt en daarvoor nu genoegdoening eisen Pappa Benedictus niet voor de kadi scheuren. Als getuige of als hoogst verantwoordelijke voor wat hun is aangedaan. Dat kon niet omdat het voormalige poedeltje van Adolf als staatshoofd werd beschouwd. En staatshoofden zijn immuun. Al is hun land niet groter dan een postzegel. Maar nu Bennie is afgetreden ligt dat effies anders. En kijk er niet van op als een of andere bef in de USSA een mogelijkheid ziet om Opa Benedictus op zijn tabberd te kwatten. Is leuk.

  • Datum: .

vrijdag 15 februari-2013
Asteblaft. Daar heb je het gegooi al in de monstrans. De vanuit Brussel opererende ITCCS (International Tribunal into Crime of Church and State) heeft aangekondigd in de op handen zijnde paasweek her en der in de wereld katholieke kerken en andere bewierookte optrekjes te zullen bezetten. Als protest tegen de protectie van pedopriesters.
Het heilige vuur van de ITCCS is deze week nog extra aangewakkerd na berichten uit de Italiaanse pappa-razzi dat Joseph Ratzinger aka “Joe de Rat” op 23 februari aanstaande een ontmoeting heeft gepland met de Italiaanse president Giorgio Napolitano. Op het oog geen hoofd-aan-hoofd waarvan je stijl van het doopvont valt. Gewoon twee staatstêtes die qq. dikke mik waren en elkaar een lateraans arrivederci toewensen.
Maar volgens de ITCCS is er faeces aan de knikker. Joe zou namelijk van plan zijn om bij Giorgio erop aan te dringen in Italië geen juridische vervolging in te stellen tegen alle zieleherders die hun pij hebben opgetild om hun lammetjes in plaats van iets geestelijks iets stoffelijks toe te dienen.
De secretaris van de ITCCS heeft in verband met deze onheilsberichten al een brandbrief naar Nappie gestuurd waarin hij de Italiaanse president erop wees, dat een dergelijk generaal pardon tegen internationale rechtsregels indruist. Op grond van dat laatste is de Brusselse club ook bezig om met steun van een nog niet genoemd Europees land een strafprocedure te water te laten tegen Joe en zijn langrokken wegens misdaden tegen de menselijkheid en obstructie van de rechtsgang.
Halleluja, is dat effies gezellig. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de financiële wolk die richting Sint Pietersplein schijnt te zeilen. Genoeg reden dus om onze stethoscoop op de tabernakel te houden. Stay tuned.

  • Datum: .

zondag 17 februari-2013
10 februari 2012. Het Italiaanse dagvod Il Fatto Quotidiano flikkert het bericht naar buiten dat paus Bennie binnen een jaar gekeeld zal worden. Het put zijn wijsheid uit een anonieme brief in het Duits (!) die op 30 december 2011 bij verschillende hoge rokken van het Vaticaan in de gleuf was geduwd. Met het dringende verzoek hem niet onder de neus van Bennie te duwen.
Het alarmerende epistel maakt melding van een entrenoetje tussen aarsbisschop Paolo Romeo van het Siciliaanse Palermo en een paar Italiaanse zakenpiefjes tijdens een bezoek aan Bejing in november 2011. Daarbij kondigde Paolo met zoveel overtuiging aan, dat pappa binnen een jaar het dodelijke zebrapad zou worden overgeholpen dat bij zijn gesprekspartners geen enkele twijfel meer bestond over het bestaan van een complot in die richting.
9 februari 2013. Vier langrokken die dagelijks een frisse duik namen in de poenzee van de Vaticaanse bank (IOR) worden officieel in staat van beschuldiging gesteld voor het witwassen van meloenen euro's. Een klein jaar daarvoor was hun hoogste baas Gotti Tedeschi al op de stoep gezet omdat die op het punt stond Brussel een inkijkje te geven in de IOR-keuken. Nou had ie zichzelf een aardige firewall verschaft (1), maar desondanks sliep hij sinds zijn ontslag toch wat woelig. Begrijpelijk, want die meloenen waren ondermeer afkomstig van Matteo Messina Denaro's avontuurlijke familie op Sicilië. En niet voor niets is de omerta zowel voor het Vaticaan als de mafia heilig.
Nee, 2012 was een klotenjaar voor Bennie's sin city. De walls van de IOR dreigden weer eens down te tumbelen. En niet alleen door het gelazer in Sicilië, maar bijvoorbeeld ook in Milaan, waar JPMorgan een zwartgeldsluis naar Duitsland onklaar maakte (2).
11 februari 2013. Paus Bennie aka Joe de Rat gooit de bijl erbij neer. Beter levend verder mummelen op een achteraffie in het Vaticaan dan iets verkeerds in je thee te krijgen en met pomp and circusstances te worden afgevoerd naar de hemelpoort. Kwestie van kiezen. Stay tuned.

(1) Zie het artikeltje “Straf (2)” dd. 14 juni 2012.
(2) Zie het artikeltje “Bennie, Winnie en de poen” dd. 25 mei 2012.

  • Datum: .