Skip to main content

dinsdag 18 december-2012
Daar is ie weer. Bilderbert Koenders. Onze leider van de VN-missie in Ivoorkust, waar dankzij onze Franse bondgenoten IMF-boy Ouattara de baas werd en zijn voorganger Gbagbo het inner sanctum van het Vredespaleis mag bewonderen (1). Ons Bertje zou graag zien dat de Nederlandse krijgsmacht wat intensiever mee gaat doen aan vredesoperaties in Afrika. Om te beginnen in Ivoorkust. Wat die operaties zouden moeten inhouden? Nou, het beschermen van allerlei militaire hotemetoten, aan smurfen uitleggen hoe je met Pleemobiel omgaat, mensenrechten aan de man brengen, wapens afpakken van eigenwijze zwartjes cq. Mohammedaanse kwakbollen, kortom ongeveer wat we ook al met zoveel succes in Afbaardistan hebben gedaan.
En Bertus kreeg meteen steun voor zijn oproep van oud-generaal Patrick Cammaert, die zijn dagen tegenswoordig slijt als militair adviseur van de VN in New York. Patrick had naast Ivoorkust nog wat andere leuke landjes op het oog om Nederlandse hulp op te dringen. Congo, Mali en Ethiopië. Daar kan je dan Nederlandse vlaggetjes planten. Net als vroeger in Zuid-Afrika, de Oost en de West. Toen Nederland nog meetelde in de wereld, kolonie nog geen vies woord was en we tegen het inleveren van spiegeltjes en kralen ongestoord de boel konden leeghalen. Kan helaas niet meer, maar bij het verspreiden van de democratie at gunpoint is er goddank weer een hoop mogelijk. Reef de zeilen mannen. Voorwaarts. Nous maintiendrons.

(1) Breng voor de achtergronden van deze machtsovername een bezoekje aan onze zoekmachine onder de vlag van “Gbagbo”.

  • Datum: .

vrijdag 21 december-2012
Worden we daar op onze wenken bediend. De krant voor wakker Nederland en alerte Spaanse zwerfhonden liet vanochtend weten, dat een Nederlandse topdiplomaat in Mali al een tijdje via een Mozambikaanse U-bocht kunstvoorwerpen wegsmokkelt. En dat is geheel in lijn met wat wij afgelopen dinsdag debiteerden naar aanleiding van de kerstboodschappen van twee Nederlandse vertegenwoordigers bij de VN. Master of Arts Bert Koenders en oud-generaal Patrick Cammaert. Die zouden graag zien dat Nederland vlaggen plant in Afrika. Bijvoorbeeld in Congo, Ethiopië en... Mali. Doen we dat niet, dan missen wij ernstig de boot. Bedoeld: voor een prik de boel leeghalen. Net als vroeger. Voordat die Kutchinezen dat doen. En toeval bestaat niet. Wat heeft de Veiligheidsraad van de VN vannacht namelijk besloten? Dat er een interventiemacht naar Mali wordt gestuurd. Om de strijd aan te binden met de naar het noorden van dat land vooruitgestuurde baardaanhangers en zo de boel daar lock, stock and barrel over te nemen. Inclusief de afdeling kunstvoorwerpen. En die Nederlandse diplomaat? Die krijgt op zijn kloten. Want je gaat niet in je eentje daar zitten pionieren. Stay tuned.

  • Datum: .

dinsdag 21 mei-2013
Eerst even bijtanken met dit fijne berichtje van 18 december vorig jaar. En wat lazen we net voor pinksteren? Dat Bankie Moon ons Bilderbertje Koenders had benoemd tot speciaal gezant in Mali! Na flink lobbyen van Bilderfransie Timmermans (1). Bertje mag baasje gaan spelen over de verkiezingen die daar voor volgende maand zijn uitgeschreven. Als dat allemaal een beetje keurig is verlopen gaat Bertje proberen een vredesduif los te laten in de hoop, dat zowel de zwartjes als de kameeljurken die mekaar daar al een tijdje in het haar zitten het beestje niet in een poep en een scheet laten toetreden tot het harakiri-eskadron van onze kortstondige afgezant in Malmö.
Daarnaast moet onze ontwikkelingsvriend ook nog ervoor zorgen dat de economie weer een beetje op gang komt en dat je als eenvoudige Malinees niet meteen standrechtelijk een kogel voor je reet krijgt als je een fiets steelt, maar dat je netjes voor de kadi mag verschijnen voor een taakstrafje.
Bij al dat moois krijgt Bertje hulp van 11.000 blauwe helmen en zo'n 1500 smurfen. Overwegend afkomstig uit Afrikaanse landen. Maar er loopt ook nog een heel stel Franse hanen rond voor de baardbestrijding, dus het wordt wat moeilijk om aan de wensen van Bertje's gappie Cammaert te voldoen om daar ook nog eens een snufje Nederlandse sabelrammelaars naar binnen te rommelen. Nou maar hopen, dat als de rook om Bertje's hoofd is verdwenen bijvoorbeeld toch het Afghaanse Pleemobielteam in een of ander buitengewest kan worden ingezet. Of dat er een paar van onze Scud-raketten aan de rand van de Sahara kunnen worden ingegraven. Want we hebben wel geen cent te makken, maar we willen niet voor lul staan in de wereld. Kortom, werk aan de winkel voor onze dappere “linkse” vertegenwoordiger van Bildermamma en misschien wel Bilderbilly en Bildermaxi. De VOC denkt met u mee. Stay tuned.

(1) Als u uw koffie wil verpesten lees dit dan niet.

  • Datum: .

dinsdag 28 mei-2013
En wij maar denken, dat Bilderbertje Koenders voorlopig nog wel even uit zijn neus kon bikken in Mali. Kunnen we vergeten. Vanuit dat goudgele land aan de rand van de Afrikaanse zandbak bereikte ons namelijk het glorieuze bericht, dat de presidentverkiezingen op 28 juli van dit hopeloze jaar zijn geprikt. En zoals u weet is Bertje door Bankie Moon daarheen gestuurd om de boel een beetje netjes te laten verlopen. Net of het om een democratie gaat.
Nou hobbelen hier en daar nog wat baardzwartjes en kameeljurken rond die vooruit waren gestuurd om de deur voor de haantjes en Bertje's blauwhelmen open te zetten. Maar als alles gaat zoals gepland, sluiten die straks de rijen met Moktar Belmoktar. Een Algerijnse baardenleider die al eens uit de dood is herrezen en kortgeleden de deur naar Mali's buurland Niger op een kiertje heeft gezet door wat piefpaf en boemboem rond de lokale gele cakefabriek. Dus als Bertje klaar is in Mali kan ie meteen doorreizen naar de buren om ook daar de lente te brengen met wat spiegeltjes en kralen. In ruil voor jaarlijks een paar dikke plakken cake. Niks voor niks. Of zo'n man het ook druk heeft. Stay tuned.

  • Datum: .

vrijdag 7 juni-2013
Lees dit eens. En waar kwam de NOS vanavond mee aankakken? Met het nieuws dat Nederland graag tientallen jongens van stavast mee wil sturen met de Europese trainingsmissie die op stapel staat. Zou betekenen dat Bilderbert Koenders inderdaad volgende maand af en toe lekker Nederlands kan lullen zonder de telefoon tegen zijn oor te houden. Als het doorgaat. Bertje's partijgenoten wilden het al graag en de VVD schijnt nu ook de nationale driekleur te willen hijsen. Ook al omdat de Pleemobielbrigade terug is uit Afbaardistan en alle beschadigde stukjes zijn vervangen door nieuwe. En dat alles om de democratie in Mali te vestigen. Wat zijn we toch goed hè? Stay tuned.

  • Datum: .