Skip to main content

dinsdag 2 juli-2013
En wij met zijn allen maar denken, dat de NSA nog niet zo lang bezig was met het stiekem afleggen van het eigen volk. No way. Toen van mailen, skypen, twitteren en andere vingeroefeningen nog geen sprake was lazen de speurneuzen al driftig alle telegrammen mee. Niet geremd door welke autoriteit dan ook. Dat kwam naar buiten in 1975 toen ene Britt Snider binnen het kader van het onderzoek van de redelijk befaamd geworden Commissie Church een eenzame missie begon naar de duistere praktijken van de ondoordringbare NSA. Lees voor de aardigheid even mee. Dus wat nou, we wisten het niet? En Snowden is een vuile verrader. Bull.

  • Datum: .

maandag 8 juli-2013
Zie je wel. Allemaal gelul. Afgelopen donderdag gaf ene Gert-René Polli gas voor de Duitse gläserne Titte: alle westerse speursmurfdiensten waren op de hoogte van het massale Amerikaanse geneus via het Prism-programma. Volgens hem een soort “common understanding”. En Polli kan het weten, want hij was de Hauptscharführer van de Oostenrijkse “Verfassungsschutz und Terrorismusbekämpfung”, dus die jodelt niet zomaar wat. Leuk voor ma Merkel trouwens. Voor de domme Krauts een beetje de boze Bundeskanzler uithangen, maar onderhand weten dat ze de boel belazert. Om over monsieur Hollande maar te zwijgen.
Ook leuk: de NSA in Fort Meade beschikt al jaren over een zogenaamd Foreign Affairs Directorate. En daar werden en worden Duitse smurfcollega's netjes geïnformeerd over de werking van Prism en krijgen ze de laatste Prism-snufjes in hun mik geduwd. Komt nog bij, dat er ook in Duitsland zelf heftig wordt samengewerkt. In Wiesbaden. Daar legt het Amerikaanse leger al jaren een omvangrijk oortje te luisteren en zowel de Amerikaanse als de Duitse nulnullen maken van de langs die weg verzamelde info gebruik. Om indien nodig van daaruit opnieuw leiding te geven aan het illegaal verslepen van fanatieke baarden voor een natte handdoekbeurt en uitglijers als die in Boston te voorkomen (1), wordt daar op dit moment flink getimmerd aan de uitbouw van het “Consolidated Intelligence Center”. Gevoegd bij de al eerder op de keien gepletterde nauwe samenwerking tussen de Amerikanski's en de perfide Britten op Prism-terrein en je kan je nauwelijks voorstellen dat Marc Damesfiets en onze brommende lantarenpaal als rechtgeaarde followers van de Stars and Stripes noch van toet noch van blaas hebben geweten. En dat niet alleen vervaarlijke baarden of baarden in wording worden afgeprismd, maar ook buuf om de hoek, de ijscoman, de postbode, Bauke Mollema, de grootgrutter, de kleingrutter, de teeveemonteur, de babysitter, Jort Kelder, god en alleman. Er zijn Kamervragen over gesteld. Godzijdank hebben we het jaarlijkse ritueel van de vleesverbranding op het Binnenhof achter de rug en is het reces ingetreden. Misschien waait het over. Stay tuned.

(1) Als je tenminste gelooft dat het om een uitglijer ging.

  • Datum: .