vrijdag 17 december-2010
Zo. Dat was effe nieuws zeg. Een mafiapresident aan het roer in onze nieuwste Europese aanwinst. Alsof we dat nog niet wisten (1). Die meneer Thaci stond ooit op de opsporingslijst van Interpol. En daar kom je over het algemeen niet op omdat de smurfeninternationals je graag een cadeautje willen geven voor je verjaardag. Op bevel van moeder Albright heeft OvJ-bef Del Ponte hem in 2000 weer van het lijstje afgehaald, maar eigenlijk had ie net als Slobo, Rado en al die andere Servische schooiers gewoon naar een kruipruimte in Scheveningen moeten worden overgebracht. Al was het alleen maar vanwege de oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid, die zijn op fascistische leest geschoeide KLA heeft begaan. Vooral om hun Albaanse hub voor de handel in wapens, dames, hero en andere narigheid veilig te stellen. Oh, en hun handel in menselijke onderdelen. Zoals nieren.
De net tot president gekozen lieveling van Madeleine Albright, Richard Lolbrooke (rip), Mabeltje van Oranje en Maxime Verhagen heeft inmiddels zijn betrokkenheid bij die mafiapraktijken van de hand gewezen. Fabeltjes uit Belgrado.
Toch is de zaak daarmee niet onder het strakgeknoopte tapijt getrapt. Niet helemaal tenminste. Ene Joseph Ratel van een Europees clubje rechtschandschavers in Kosovo heeft aangekondigd zeven kloothommels van slagerij Medicus in Pristina, onder wie universiteitsprofessor Lufti Dervishi, voor de kadi te zullen slepen. Niet zozeer vanwege het verwijderen van nieren en ander wannahaves uit de lijven van gekeelde Serviërs, maar omdat straatarme donors uit Moldavië, Rusland, Kazakhstan en Turkije nooit hun poen hebben gekregen. En twintigduizend dollar is voor deze sukkelaars een lifetime reward. Zal ons benieuwen of het bij geratel blijft of dat er echt wordt doorgehakt. Per slot is opoe Madeleine al een tijdje opgelazerd en is oom Richard het hoekje om. Zonder zijn nieren in te leveren.

(1). Ga naar onze zoekmachine, ga niet langs af en tik Kosovo in. Krijg je wat meer info over meneer Thaci en zijn hoge beschermers.

 • Datum: .

dinsdag 8 februari-2011
Denkt u misschien dat EULEX een textieldumper is. Swaffelt u ernaast. EULEX is de European Union Rule of Law Mission in Kosovo. Een soort handhavers die erop moeten toezien, dat in Kosovo het recht zoals wij dat zo'n beetje kennen niet elke dag meegaat met de paardenkar van de voddenman. Is moeilijk, want van een land kan je nauwelijks spreken en de hoofdstad Pristina is een grimmige kopie van Rommeldam, vol hero-, wapen-, dames-, kinder- en organenhandel. Over die laatste bron van inkomsten, die werd aangeboord onder de neus van blauwhelmen en deftige internationale veiligheidskostuums en -mantelpakken, bracht de Zwitserse speurneus Dick Marty december vorig jaar een romig rapport uit. Daarin beschuldigde hij verschillende luitjes uit de Kosovaarse regering ervan bij die handel betrokken te zijn. Inclusief de presidentiële godfather Hashim Thaci (1).
Er brak ter plekke een ernstige ziekte uit en Marty werd uitgedaagd om met bewijzen te komen. Nou is Marty niet iemand die op een dun laagje bevroren water een driedubbele rietberger uitprobeert om uit te blinken bij "Sterren bonken door het ijs". Hij had kennelijk voldoende getuigen voor zijn rapportage. En daar zit hem voor EULEXters nou net de kneep. Die moeten officieel Marty's getuigen gaan horen om het recht te laten zegevieren. Maar als die hun wafel open trekken lopen ze een goeie kans, dat ze onvrijwillig en uiteraard onbezoldigd hun tweede nier of andere onmisbare attributen ook moeten afstaan. Trouwens, je hoeft ook niet jaloers te zijn op de jongens en meisjes van EULEX zelf. Want als je spatsies maakt ga je voor je het weet rechtdoor in plaats van linksaf, of consumeer je iets wat je beter niet had kunnen doen. En waar beland je dan? Juist. Bij de Kosovaarse scheurslager.
Dus dat wordt niks met dat onderzoek van EULEX. Misschien wordt er hier en daar een eenvoudige messenjongleur in een kerker geworpen en krijgt een pleegzuster een boete wegens het verpatsen van een kratje bloedwijn. Maar de president en zijn gevolg? U weet het. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 1 van 17 december 2010

 • Datum: .

woensdag 23 februari-2011
Handel je in alles wat Allah verboden heeft en laat je zelfs nieren slopen uit de lijven van gevangen Serven of arme sloebers uit achtergebleven gebieden, dan kan je toch nog goed terechtkomen. Neem nou eens Hashim Thaci. Is gisteren gewoon herkozen tot premier van Kosovo. Die EULEX en die Dick Marty kunnen een dikke krijgen (1).
Maar wat wil je als je al sinds de jaren, waarin de NATO schouder aan schouder met de jongens van circusdirecteur Osama de Serviërs terugbombardeerden naar Belgrado en omgeving in het putje valt in Washington en Brussel?
De herverkiezing van president en stevige meloenair Behgjet Pacolli verliep wat moeizamer. Terwijl zijn antecedenten zeker zo stralend zijn als die van Thaci. Doet misschien niet in niertjes en andere delicatessen, maar staat wel bekend om zijn uitstekende contacten met de fanatieke Mo's in Afbaardistan, zijn goeie verstandhouding met de nomenclatura in verschillende voormalige oostbloklanden inclusief Rusland, zijn sponsoring van goeie doelen en last but not least zijn lidmaatschap van de CSIS (Centre for Strategic and International Studies). Een beruchte Amerikaanse tank vol denkers als bijvoorbeeld Madeleine Albright (de peetmoeder van Thaci), Michael Ledeen (ooit actief binnen de Iran-Contra en bakker van Irakese gele cake), Brent Scowcroft (begrafenisondernemer van heikele zaken), Zbigniew Brzinski (de Bob de Bouwer van Het Schijthuis), Henry Kissinger (Schreibtischmörder) en oud-CIA knuppel Arnaud de Borchgrave (2).
Ergo, die Pacolli kan niet stuk. Net zo min als Thaci. En daarmee is Kosovo's groothandelsrol in fijne vleeswaren, wapentuig en verwarrende middelen de komende jaren gewaarborgd. Business as usual. Fijn om zo'n land te verwelkomen in de slagschaduw van Manneke Pis. En wie stond ook weer vooraan bij de erkenning van deze mafiastaat? Juist, Maximus Verhagen. Je zou er bijna wat van denken. Stay tuned.

1. Zie aflevering 2 dd. 8 februari 2011.
2. Arnaud is bij ons terug te vinden als u zijn naam inrammelt op onze zoekmachine.

 • Datum: .

vrijdag 11 maart-2011
Het zal iedereen misschien een HEMA-worst wezen of dat zootje vulles dat aan de macht is in Kosovo nou wel of niet betrokken was bij de handel in nieren en andere kostbare menselijke onderdelen. Handel is handel nietwaar? Maar dat allerlei lieden die namens ons toezicht hielden op het reilen en zeilen van dat nieuwe Europese pretpark ervan wisten en de andere kant opkeken moet zelfs een PVV-er met dubbele nationaliteit beroeren.
Een van die toezichthouders was de Duitser Michael Steiner, die momenteel de speciale Krautvertegenwoordiger is in Afbaardistan en Pakistan. Dat geeft dus veel vertrouwen voor de toekomst van de vrije handel in die gebieden.
Oh en mocht u denken, die gasten van KM lullen maar wat in de ruimte neemt u dan even de tijd om dit document door te neuzen. Als u tenminste nog een neus hebt. Stay tuned.

 • Datum: .

dinsdag 30 augustus-2011
We hadden Eulex al (1). Een Europees handhavingsvehikel in Kosovo, dat zich ondermeer tot taak had gesteld om de beschuldigingen aan het adres van premier Thaci en zijn onderknuppels te onderzoeken. Gingen ondermeer over handel in verwarrende middelen, wapens, dames en heren, jongens en meisjes en organen. Je weet hoe het gaat met dergelijke onderzoeken, het gaat niet. De polletiek zit ertussen. Om maar te zwijgen over de belangen van Grossbanken en de NV Zakkenvullers United. Naast het gefrutsel van Eulex komt er nu ook wat gefrunnik van de Amerikanski's. O-emmer John Colt Williams gaat met een vat vol speursmurfen ook een poging doen de waarheid boven het grondwater te krijgen. Zal binnenkort regelmatig al smikkelend te zien zijn in de Brusselse Rue des Bouchers, want hij krijgt ook een zitje in de slagschaduw van het nieuwe Adelaarsnest.
Johnny Colt is geen onbekende in Kosovo. Hij was daar in de jaren 2001 en 2002 het opperhoofd van het ministerie van Justitie. Toen wist ook iedereen al wat Thaci en zijn bende uitvraten, maar Johnny was blijkbaar met andere gewichtige zaken bezig. Wij weten het niet zeker, maar het lijkt er sterk op dat vriend Colt Williams naar Europa is gestuurd om Eulex te assisteren bij de begrafenis van dit stukje Kosovaarse werkelijkheid. Mocht u niks meer van ons horen dan zijn we onderweg met een graftak. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 2 dd. dd. 8 februari 2011

 • Datum: .

donderdag 15 november-2012
Het Medisch Centrum van de Erasmus Universiteit gaat een onderzoek doen naar de illegale handel in menselijke onderdelen. Gestiekt door de Europese Commissie. Omdat er aanwijzingen zijn dat steeds meer Nederlanders die illegale kraampjes bezoeken. De medische speurneuzen gaan op tournee in Zweden, Spanje, Bulgarije en Roemenië. Met andere woorden: daar stropen de meeste Nederlandse klantjes de markten af. En daarmee laten ze grootste markt op dit terrein links liggen: die van de Kosovaarse mafia (1). Nou zullen wij voor een nieuw niertje of een gereviseerd hart ook niet graag in Bulgarije of Roemenië gaan rondneuzen, maar die zijn al wat langer bezig met de Brusselse embeddingsprocedures. En delen hier en daar strenge straffen uit om die handel de wereld uit te helpen. Gisteren werden in die context nog een vijftal heren van Israëlische origine fors achter het traliebehang in Boekarest geplakt. Wegens de illegale handel in eieren. Die hadden ze verzameld voor IVF-behandelingen in hun kliniekje zonder dat ze daarvoor een marktvergunning hadden. Of er ook Nederlandse cliëntèle is voor Roemeense eieren weten we niet, maar misschien broeden de jongens en meisjes van het Lof der Zotheidscentrum dat ook nog uit. Nu ze toch bezig zijn. Stay tuned.

(1) Eerdere artikeltjes in deze serie verschenen eind 2010 en in de loop van 2011 (gebruik daarvoor ons zoekapparaat of zoek hierin).

 • Datum: .

vrijdag 22 augustus-2014
Ophira Dorin heet ze. Een Israëlisch meisje van 36. Werkzaam in de it-branche met als hobby autoracen. Ze had het aan haar nieren en als ze nog even soepel verder wilde dan was het raadzaam om er eentje te vervangen. Nou liggen die dingen niet ergens in de vriezer van een buurtsuper, dus ging ze de boer op. Uiteindelijk kwam ze in een illegaal Israëlisch circuitje terecht, waarbinnen voormalig verzekeringsagent Avigad Sandler, zijn Oekrainse protégé Boris Volfman en stenenhandelaar Yaacov Dayan een redelijk vette matze verdienden. Het trio tikte via contacten in Costa Rica een werkeloze schrobber op de kop en nadat Ophira in totaal 175.000 dollar had geschokt ging in San José een Costaricaanse nier in Israëlische ingewanden over. De schrobber ontving voor zijn bijdrage 18.500 dollar, de rest bleef aan de strijkstok hangen. Een smurfenonderzoek aan beide kanten van de plas bracht aan het licht dat de Israëlisch/Costa Ricaanse combine al jaren in het veld was en al menige armoedzaaier een nier had afgetroggeld. Die zakkenvullers kunnen binnenkort elke dag een streepje zetten op de muur van een kerker.
Overigens was dit handelsinitiatief nog vriendelijk van aard vergeleken met analoge gebeurtenissen in Kosovo, die eerder in deze serie zo levendig zijn beschreven en waarbij Servische krijgsgevangenen ook hun nieren inleverden maar dan voor heulemaal noppes. Deze lucratieve operatie zou onder leiding hebben gestaan van toppertjes uit de KLA (het ultra-rechtse Kosovo Bevrijdingsleger) onder wie de huidige president van de criminele ministaat, Hashim Thaci. Die ontkende tot ie groen zag, maar een officieel Europees onderzoek heeft recentelijk uitgewezen dat de beschuldigingen hout sneden. Ergo: voornoemde toppertjes zouden wegens oorlogsmisdaden hun opwachting moeten maken in Scheveningen. Maar we voelen aan onze nieren, dat Thaci cs. blijven zitten waar ze zitten. Verschil moet er zijn. Stay tuned.

 • Datum: .

Nee, de titel dekt niet helemaal de lading. Dit stukje huisvlijt gaat namelijk niet alleen over het opdelven en verhandelen van niertjes en andere interessante lichaamsattributen in Kosovo (1). Het gaat ook over aanpalende oorlogsmisdaden die indertijd zijn begaan door luitjes van de KLA. Het zogenaamde bevrijdingsleger van voornoemde postzegel bij het opdelen van de Joegoslavische koek. Die zijn nog steeds niet voor een Haagse kadi getrokken, terwijl voormalig Servisch president Slobo al lang op medische wijze listig over de kling is geholpen en andere Servische onverlaten al jaren in Scheveningen mogen sjoelen, klaverjassen, dammen en biljarten. Maar u weet hoe dat komt. Die jongens van de KLA onder leiding van capo Thaci werden bij hun strijd voor een eigen stukkie grond heftig gesteund door Amerikaanse en Europese toppers, die toen al liever Allah-fans dan de voormalige commies een geopolitieke smakkerd gaven. Desgevraagd deelde een Nederlandse woordvoerder vorige week mee, dat er nog geen besluiten zijn genomen in verband met een komend proces. Noch over de locatie, noch over de aanvangsdatum. Reden: ze zijn in Kosovo nog aan het uitvogelen of het opsturen van een kratje verdachten naar de internationale zwarte jurkententoonstelling achter de Pier wel in overeenstemming is met de Kosovaarse grondwet (!). Komt nog bij dat er onder Thaci's aanhangers grote verontwaardiging heerst over het door Brussel voorzichtig geëntameerde proces. Je gaat bevrijdingshelden wegens een paar mogelijk uit de hand gelopen akkefietjes toch niet voor de kadi slepen? Schandalig. Kan dus nog wel effe duren. Als het er al van komt. Stay tuned.

(1) Als u zich dit stukje problematiek weer eigen wilt maken verwijzen wij met liefde naar deel 1 en 2 van deze serie van eind 2010 en februari 2011. Wat niet wil zeggen, dat de rest van de serie in Croma gebakken lucht is. 

 • Datum: .

Den Haag krijgt er weer een kantoortje bij. De Kosovo Specialist Chambers. Komt in het ouwe Europolgebouw en gaat als alles goed is de stoute dingetjes berechten die het Kosovaarse Bevrijdingsleger KLA tijdens en na de oorlog tegen Servische burgers hebben uitgehaald. Zoals ondeugende potjes kidnappen, martelen en kelen. Plus de oogst van niertjes, levertjes en andere interessante handelsobjecten in de medische sfeer. Deze Chambers staan onder leiding van David Schwendiman en zullen de tent proberen uit te ruimen aan de hand van de Kosovaarse wetgeving. Best wel goochem, die keuze voor de stad van Haagse Harry. Als je de op handen zijnde processen in Kosovo zelf over de Bühne zou trekken had je een goeie kans, dat er in de rechtzaal herhaaldelijk overtollig traangas tot ontploffing werd gebracht en rechters cq. getuigen à charge onderweg naar de rechtbank een ongelukkie kregen. David heeft al laten weten, dat de op 26 februari jl. in de presidentiële bloemen gezette Hashim Thaci niet à priori immuun is. Een schot voor de boeg, want David heeft zelf het jarenlange vooronderzoek geleid en is daarbij zonder twijfel de voormalige godfather tegengekomen. Zelf zegt Thaci dat ie nergens van weet.
Kan dus best leuk worden als de lieveling van Madeleine Albright binnenkort wordt geconfronteerd met de onmenselijke nazi-praktijken uit zijn eigen hel. Stay tuned.

 • Datum: .

Gisteren hadden we het nog over naderend onweer in Bosnië Herzegovina. Als gevolg van polletieke ruimingen in het verleden en de betrokkenheid van politici bij de handel in Witte Neus en een breed scala aan aanverwante artikelen. Hetzelfde dreigt nu in Kosovo te gebeuren. Eind 2010 publiceerde de Zwitserse speurneus Dick Marty een bloederig rapport. Ging over de wandaden die het op nazistische leest geschoeide Kosovaarse Bevrijdingsleger (KLA) had begaan in haar door de NATO en Al Qaida gesteunde strijd tegen de troepen van Adolf Milosevic en Servische burgers. Daarbij zagen de bevrijders er geen been in om hun slachtoffers te ontdoen van allerlei inwendige organen en die op een soort medische marktplaats te koop aan te bieden. Er ontstond een hoop gezeik over de inhoud van het rapport. Voornamelijk omdat volgens Marty een flink aantal naoorlogse polletieke leiders tot hun nog prima functionerende adamsappel betrokken waren bij deze indringende praktijken. Onder wie president Hashim Thaci. Tegen alle verwachting in lijkt er eind dit jaar of op zijn laatst begin volgend jaar een proces tegen een stel nog niet geneemd en gesjeemd zijnde hoge mieters op gang te komen in Den Haag. En zoals gezegd kan dat ernstige gevolgen hebben voor de polletieke constellatie in de postzegelstaat. Mocht uw maag nog normaal knorren dan raden we u aan nog een extra schepje van deze materie te nemen via dit artikel. Smakelijk. Stay tuned.

 • Datum: .

Eilie in Kosovo. Of liever Kosovlo. Twee leden van de zogenaamde Delica-groep binnen het Kosovaarse bevrijdingsleger (KLA) zijn in hoger beroep veroordeeld tot een langdurig verblijf in een kruipruimte. De eerste, voormalig Kosovaars ambassadeur in Albanië Sylejman Selimi, kreeg wegens het martelen van een gearresteerde gevangene vijf jaar en drie maanden in zijn vervroegde Kerstpakket. Gevoegd bij een eerder cadeautje wegens oorlogsmisdaden en Selimi gaat voor in totaal zo'n tien jaar op dieet. Zijn bef gaat nog beroep aantekenen bij de Hoge Raad, maar de vooruitzichten zijn niet best.
Datzelfde geldt voor Selimi's makker Sami Lushtaku, de oud-burgemeester van de metropool Srbica. Die werd bedacht met een verblijf van zeven jaar achter een massieve deur met een luikje voor het doorgeven van de dunne soep met brood. Wegens het leiden van een inzamelingsactie die zich concentreerde op lichaamsonderdelen van gevangengenomen burgers. Smeuiig detail: huidig president Hashim Thaci, de lieveling van Madeleine Albright en Hellary Clinton, behoorde tot de top van voornoemde Delica-groep. Maar die boom zal wel te hoog zijn voor de betrokken kadi. Zelfs voor de afbrokkelende Internationale Strafhut in Den Haag. Want chaos in Kosovo zou een blamage zijn, nietwaar. Stay tuned.

 • Datum: .

Bij ons moeten ze erom bedelen. Om nieuwe nieren. In Israël gaat dat blijkbaar anders. Daar kunnen patiënten ze gewoon bestellen bij de niertjesexpres. De bedrijfsleiding belt effe naar de groothandel in de Balkan en binnen twee à drie mummen hang je boven een medische smeerkuil ter vervanging van het desbetreffende onderdeel. Uiteraard wordt de illegale organisatie wel eens geconfontreerd met een Beaufortje 5. Zo zeilden vorige week vier luitjes van het ouwe volk een benauwd Bulgaars hokje in wegens het vermeend runnen van een niertjesstraat. Daarbij werden arme Bulgaarse Reichsgenoten – en dat zijn er nogal wat – overgehaald een nier af te staan tegen een bedragje van tussen de 60.000 en 100.000 shekels. Moesten ze wel voor naar een Turkse kliniek, maar ze hadden vrij reizen. Een van de vier arrestanten bleek een rabbi te zijn. Ene meneer Ziss. Waarschijnlijk om te bidden dat de operatie goed afliep en een eventuele arrestatie met een zisser. In 2009 hadden Bulgaarse smurfen hem onder verdenking van dezelfde activiteiten ook al eens bij de baard gevat. Kennelijk redelijk vast in de leer. Hoe het verder afloopt? Zal wel weer niks worden. Hoort u nog. Stay tuned.

 • Datum: .

Weet u nog wie Dick Marty is? Of is ie door uw zeefbeen weggezakt? Dick was de Zwitserse speurneus, die eind 2010 een vet rapport bij de Brusselse junta naar binnen zeulde. Over de illegale praktijken in Kosovo, waaronder de handel in nieren. En de betrokkenheid daarbij van topmafioso Hashim Thaci, de door voormalig USSA minister van BuZa Madeleine Albright aanbeden politiek leider van de met NATO-bommen aan Servië ontfutselde muslimpostzegel. Volgens Dick werden een hele stoet armoedzaaiers uit het oosten van Das Reich, Centraal Azië, Rusland en Turkije met een aangenaam financieel worstje van 12.000 euro naar een kliniek even buiten Pristina gelokt. Daar werden ze ontdaan van een van hun nieren, rap rap dichtgenaaid en zonder enige vorm van nazorg op straat gedumpt. Het worstje bleek in veel gevallen onderhevig te zijn aan ernstige prijsdalingen of zelfs uit het assortiment van beloningen te zijn verdwenen. Waarschijnlijk om de winstmarges een extra kontje te geven. Op de afdeling retail onder leiding van ene Moshe Harel was de stemming uiteraard hosannah. Ook al omdat die in Israël was gevestigd. Patiënten die een nieuwe nier nodig hadden schokten niet zelden een tonnetje euro's. Dus tel uit je winst.
Naar aanleiding van Marty's bevindingen werd er een speciale groep jurken bij elkaar geharkt die de zaak juridisch moesten afwikkelen. De betrokken medici kregen respectievelijk zeven/acht jaar kerker voor hun nieren, maar de Hoge Raad haalde in 2016 een streep door het vonnis en sindsdien wordt er zonder veel haast verder gesnuffeld. Opbeurend is wel dat vandeweek de arrestatie van voornoemde Moshe werd bejubeld op Cyprus. Hij was in 2012 al eens juridisch ingekaderd in Israël, maar jahwehdank bleek het land van Moshe geen uitleveringsverdrag met Thaci's postzegel te hebben gesloten. Dus... u begrijpt het. Of Cyprus wel over zo'n verdrag beschikt hebben we nog niet kunnen uitvlooien. Hoort u nog. Zegt u? Of Thaci nog voor de kadi wordt getrokken? Wilt u geen retorische vragen stellen op de dag des Heren? Dank u. Stay tuned (JP).

 • Datum: .

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch