donderdag 28 april-2005
Half december 2004 neusde volgens OvJ Ernst Wesselius een stel rubberzolen van de Centrale Inlichtingen Dienst op Bonaire rond in verband met een onderzoek naar het imperium van de tradities aan zijn laars lappende hemelbestormer Erik de Vlieger. Waarom Bonaire? Daar heeft Niek Sandmann, de toenmalige partner van De Vlieger in het avontuur van ExelAviationGroup, zijn tweede stulp staan. Tijdens dat neuzen gingen de zolen bij verschillende mensen langs om ze te horen. Dat De Vlieger geen verdachte was wist Ernst wel, bij welke luitjes de CID-boys thuis waren geweest wist hij niet. Zei hij.
Wij menen te weten dat een van hen Toine Hezemans is geweest. De net als Niek Sandmann op Bonaire neergestreken voormalige autocoureur, die vroeger met name op het circuit van Zandvoort furore maakte. Toine en Niek staan naar verluidt op goede voet met elkaar en zouden van tijd tot tijd samen zaken doen. Dat de CID een klop op Toine’s deur zou hebben gegeven is dus niet a priori een onzinnig verhaal.
In vroeger dagen was Toine trouwens in zaken met ene jonkheer Berg, die ook al het Zandvoortse circuit frequenteerde om de lucht van verschroeid rubber op te snuiven. Volgens onze huidige vaste correspondent in Londen waren dat soms avontuurlijke zaken. Onze correspondent:

“Ze kwamen eens bij mij langs toen ik nog in Parijs woonde. Toine was echt een man van de wereld, van savoir vivre. Ik mocht hem wel. Hij vertelde me toen dat hij in de jaren tachtig wel rond had gevlogen met verboden consumptiemiddelen in het Caraïbisch gebied. En die Berg zat er toen ook middenin. Ik neem maar aan dat ze op tijd daarmee gestopt zijn”.

Nemen wij ook maar aan. Vraag blijft wel wat die CID-ers nou in godesnaam eind 2004 bij Toine thuis moesten doen. Horen we misschien nog wel. Stay tuned.

 • Datum: .

vrijdag 25 november-2005
Niek Sandmann staat bekend als een messcherpe zakenpief. Daarom is het nauwelijks te geloven dat ie zelf verklaart via zijn vastgoed BV De Voogd een “gouden aandeel” te hebben in het door een schuifelaar als Robertus Johannes Cornelius (Bob) Heerkens bestierde Dik & Dun cq. Voetbalonline.nl. Het is namelijk echt niet allemaal goud wat er blinkt bij de voetbalsite. En dat is al een tijdje zo. Een berichtje over een shirtsponsor-deal uit januari 2000:

“Cambuur sloot afgelopen zomer een driejarig contract met R. Heerkens. Heerkens trad op namens Voetbal Online, een dochteronderneming van World Online. Toen Cambuur een voorschot van 1,5 miljoen wilde innen, werd duidelijk dat de deal niet klopte. World Online zei niets van een contract te weten. Bovendien zou Heerkens niet gemachtigd zijn om op te treden namens het internetbedrijf... Supporters verlieten meteen na het bekendmaken van het vonnis scheldend de bomvolle rechtzaal. Voor het gerechtsgebouw werd een Cambuurshirt met de sponsornaam Voetbal Online in brand gestoken”.

Nou zal niemand van Infostrada ook tot dergelijke furieuze acties willen overgaan, maar bij ‘swerelds grootste databank op sportgebied zijn ze wel behoorlijk pissed off over vriend Bob.
Diens gouden bedrijf staat bij Infostrada namelijk nog voor een paar tonnetjes in het rood wegens verleende diensten, maar de hoop dat die langs normale weg worden voldaan is inmiddels weggesmolten als een Magnum in een magnetron.
Allemaal niet sportief dus, hoewel Bob zich wel graag in de sportwereld manifesteert. Zo claimt hij her en der ten onrechte dat hij voetbalmakelaar is (onvindbaar in de files van de KNVB en de UEFA) en dat ie actief is voor Badge Direct. Een bedrijf in sportaccesoires en –hebbedingen, waar zijn broer de lijnen uitzet. Kortom, Bob lult maar een end heen, betaalt zijn rekeningen net zo vlot als een schilpad met een handrem en Niek houdt hem de hand boven het hoofd. Raar, maar waar. Stay tuned.

 • Datum: .

dinsdag 29 november-2005
Het ziet er niet naar uit dat we het geheim, dat verscholen moet liggen achter zijn steun aan een brekebeen als Bob Heerkens, ooit met Sandmann zullen delen. Jammer, want die steun is bizar als je alleen al kijkt naar het lijstje ondernemingen dat Bobby tijdens zijn carrière in desolate staat heeft achtergelaten. Zoals daar zijn:
“

 

 • Timmerbedrijf Noordzee BV (KvK nummer 30108821) te Utrecht;
 • H.G. Hoks Holding BV (KvK nummer 33242866) te Zaandam. Deze BV is ontbonden door de KvK op 12 november 2002;
 • Waterkracht Nederland (KvK nummer 14050906) te Hoensbroek;
 • Nederland Waterland ( KvK nummer 14053711) te Hoensbroek;
 • Traveldesk Holding BV (KvK nummer 31048424) te Arnhem;
 • TB Noordzee (KvK nummer 23077815) te Vianen. Deze onderneming is op 18 november 1996 in staat van faillissement gesteld. Tot curator is benoemd de heer mr. N. Meijer, indertijd kantoor houdende te Leerdam, telefoonnummer 0345 – 616767. Het faillissement is op 1 oktober 1997 opgeheven wegens gebrek aan baten”

.
Dus begrijpt u het, begrijpen wij het. En er is meer. Want onze onderkoning van Bonaire heeft volgens onze welingevoerde bronnen ook nog geprobeerd zijn protégé te dumpen bij het IMCA van zijn voormalige zakenpartner Erik de Vlieger. Meer daarover in onze volgende aflevering van “Niek’s world”. Stay tuned.

 • Datum: .

donderdag 1 december-2005
In de jaren dat alles nog melk en honing leek deed de hoofdpersoon van deze serie volgens onze onvolprezen bronnen in het Hilversumse een poging om zijn “gouden” Voetbal Online in de armen van IMCA-media te drijven. Lock, stock and barrel, dus inclusief zijn familiestuk Bob Heerkens.
Het duo ging daarbij kennelijk van de veronderstelling uit dat de kat wel in het bakkie terecht zou komen. En er waren er blijkbaar meer die daarvan uitgingen, want in een VPRO-docu over het high flying baasje van IMCA werd in die periode al gezegd dat Voetbal Online door hem was overgenomen. En dat terwijl er hooguit sprake zou zijn geweest van een optie. Een optie die met name door de aanwezigheid van Heerkens binnen Voetbal Online niet geconsumeerd werd.
Dat belette de in persoonlijk faillissement verkerende Bobje niet om wel een lease-auto bij IMCA te versieren door vrolijk bijbehorende formulieren te vervalsen. Als je er niet langs kan, pak je gewoon de vluchtstrook, niet waar? En als je aangehouden wordt, lul je oom agent plat.
Want lullen kan ie, onze eigen SpongeBob. Zo verspreidde hij het enthousiaste bericht dat ie commissaris was geweest van een in de regio Arnhem gevestigd maatschappijtje, dat actief was in het zogenaamde premium segment van de chartervliegerij. Volgens directeur/eigenaar Hans Grimmelt was dat zwaar uit de lucht gegrepen. Heerkens zou wel even in de exclusieve winkel van Hans zijn geparachuteerd, maar in verband met malversaties weer snel zijn geloost. Daarmee zou ook het plannetje van Niek en Bob om die winkel onder te brengen in ExelAviationGroup, waar Niek een pakje aandelen van bezat, een prenatale dood zijn gestorven.
Bobbie zit tegenwoordig dus behoorlijk in de penarie, met overal om hem heen luitjes die nog poen van hem krijgen. Nou bankiert ie bij de RABO en die zou ook nog een paar preferente kluitjes van hem krijgen, dus Jochem de Bruin houdt vriendelijk edoch beslist de andere schuldseisers buiten de deur. Maar om nou te zeggen dat het pico gaat, nou nee. Stay tuned.

 • Datum: .

dinsdag 6 december-2005
Even wat antieke tutti frutti. Volgens een onvolprezen bron uit onze hoofdstadgroep zou stenenschuiver Dennis Panday, voordat hij furore maakte als camera- en geluidsman bij een onlangs wat ongelukkig gestart law and order-programma, regelmatig over de vloer zijn geweest bij een bekende makelaar in de hoofdstad (1). Die makelaar deed en doet nog steeds ook taxaties van panden. Niks mis mee. Iemand moet het doen. Maar wat nou als die makelaar/taxateur op verzoek stiekem de prijzen van de pandjes wat opkrikt ten faveure van de belanghebbenden? Dat mag niet, maar het werkt wel (2).
Nou zou die makelaar/taxateur dat kunstje niet eergisteren hebben uitgevonden. Nee, nee. Hij liep daar decennia geleden al de Bühne mee op en af. En grappig, in die tijd hoorde het Caraïbische koningskoppel Niek Sandmann/Toine Hezemans tot zijn cliëntèle (3). Kleine wereld toch.
Verder vernamen wij recentelijk nog van onze vaste correspondent in Londen dat Niek zich in die gezellige periode ook bezighield met de handel in goud. Kon iedereen met een beetje poen aan meedoen. Je ging naar het Okura. Je overhandigde Niek -noem eens wat - 90 roodjes die je toevallig ergens los had liggen en je kon er staat op maken, dat je op redelijke termijn een winstje van 30 roodjes in je zak kon steken. Hoe ging dat?
Niek cs. trokken flinke hoeveelheden goud binnen uit een niet nader omschreven circuit, brachten het in de kofferbak of elders in de voiture naar Luxemburg, betaalden geen BTW en iedereen binnen de club was blij. Behalve meneer Fiscus. Maar die was toch al niet populair.
Kijk, en als je eenmaal genoeg poen verzameld hebt om “legit” te gaan, wie lult er dan nog over vroeger?
Lekker hè, tutti frutti? Stay tuned.

1. Zie voor Dennis de op 19 november jl. gestarte serie Riool.
2. Zie ook Octopussy 35/36.
3. Zie voor andere avontuurlijke belevenissen van Toine aflevering 2 van deze serie, dd. 28 april 2005.

 • Datum: .

woensdag 7 december-2005
We krijgen niet alleen maar mails van journalisten die niet goed van ons worden. Neem bijvoorbeeld deze:

“Hallo redactie,
Ter aanvulling op de reeds bekende info met betrekking tot Voetbal Online/ Bob Heerkens.
“In een VPRO-docu over het high flying baasje van IMCA werd in die periode al gezegd dat Voetbal Online door hem was overgenomen. En dat terwijl er hooguit sprake zou zijn geweest van een optie” (1).
De relatie tussen Bob Heerkens en Erik de Vlieger was toch iets inniger, aangezien Voetbal Online destijds enige tijd gevestigd is geweest in het “Media”-gebouw van De Vlieger.
Wat Bob Heerkens/Voetbal Online/Dik & Dun betreft: ik heb ook nog wat geld tegoed in verband met webapplicaties die we ten behoeve van Voetbal Online gebouwd hebben. Maar zelfs met een rechterlijk vonnis in de hand is er bij Dik & Dun niets te halen, want er zijn natuurlijk geen activa. Behalve dan het domein VoetbalOnline.nl. Dus hebben we in 2004 daar maar beslag op laten leggen.
Met dit beslag is nog niets gedaan, aangezien niemand weet hoe een domeinnaam executoriaal verkocht kan worden (is in Nederland nog nooit eerder gebeurd). Dus heeft er iemand interesse in een leuke domeinnaam, neem dan contact op (via de redactie van Kleintje Muurkrant?)
“

Wat dat laatste betreft: ja hoor, doe maar. Volgens sommige kritische luitjes maken we ons toch al schuldig aan doorgeefluik-journalistiek, dus dan kan dit initiatief in de richting van Sandmann’s gouden Voetbal Online er ook nog wel bij. Stay tuned.

1. strofe uit aflevering 7 van deze serie.

 • Datum: .

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch