Skip to main content

donderdag 5 november-2009
Ja hoor, gaan we weer. Op naar Ponziland. Doen we samen met Jim Douglas (1). Een Britse ingenieur die in 2007 een kleine 250.000 Pondjes uit zijn spaarvarken pulkte en aan SP Traders Investors toevertrouwde. Om het bedragje tot volle bloei te brengen. Hadden Jimmy en zijn vrouwtje June beter niet kunnen doen. Oh zeker, in het begin was het gladiolen. Maar toen ze in juni 2008 het nog uitstaande bedragje van 190.000 Pond terug wilden hebben reden ze zwaar de hekken in. Om een tribune vol redenen kon SP Traders helaas niet meteen hun poen overmaken. Dus effe wachten. Effe wachten nog. Nog effe wachten. Maar geen pizza.
Jim en June over de rooie. Ze stuurden hun broker Robert Pace van de firma Charles Schwab op pad om een van de geregistreerde hotemetoten van SP Traders op te duikelen. Ene Mark Roberts. Of Pace serieus heeft geduikeld of niet, aan het eind van de koers geen Mark Roberts. Nog gekker, Jim en June's account bij Schwab ging op nul.
Jim en June over de purperen. Ze gingen zelf op zoek. En vonden. Maar jammer nou, de rekening Z 301266 bij Coutts in Zurich waar hun 250.000 Pond was gestald bleek in de vriezer te zijn geduwd (2). Op verzoek van Justitie in Oostenrijk. Daar hadden ze het donkerbraune vermoeden dat er misdaad in het spel was. Ook al omdat de op 20 augustus 1956 geboren Mark Jonathan Barrowforth Roberts op 12 september 1997 naar boven was verhuisd. Hield in dat een of andere onverlaat zich van een gehusseld paspoort bediende en daar werden ze in Oostenrijk niet vrolijk van. Verder kwam aan het ledlicht dat vriend "Roberts" poen overhevelde van Coutts naar de Raiffeisenbank Wipptal in Steinbach am Brenner en sinds 26 oktober 2004 ook directeur was van een SP Traders Investors-filiaal op de Britse Virgin Islands, dat bij de lokale KvK als "international business company" stond ingeschreven onder nummer 620975. En over het algemeen weet je het dan wel.
Zeker is in ieder geval dat er in de loop der jaren binnen "Roberts" netwerk talloze meloenen werden rondgepompt. Meloenen zowel uit de VS als de EU. Inclusief Nederland. Dit wordt geheid een leuke. Dus stay tuned.

(1) Zie ook hedgefund.net en de Financial Times.
(2) Aanrader: ga voor deze oh zo gerenommeerde bank naar ons archief.

  • Datum: .

dinsdag 10 november-2009
Als je aan je morgenwater begon te voelen dat je door SP Trader Investors in de boot was genomen kon je altijd nog een mailtje sturen. Naar een meneer die de honneurs voor SP Trader waarnaam. Ene Weiss, met dezelfde voornaam als Madoff. Aan hem kon je altijd vragen waar je poen bleef. En steevast kreeg je van hem te horen dat het er aan kwam. Uiteindelijk rond Sint Juttemis. Volgens deze Bernie zou zijn investeringsvehikel over 150 meloen beschikken, dus de ongeruste investeerders konden hun opgekrulde tenen rustig laten zakken. Alles kwam in orde.
Nou kan dat bedragje wat aan de hoge kant zijn, maar een ingewijde schat dat vriend Weiss in ieder geval 30 meloen heeft losgeweekt in de USA en 8 meloen in Europa. En dan hebben we het uiteraard niet over zijn mogelijke was- en strijkactiviteiten ten behoeve van luitjes die liever in de schaduw blijven zitten.
Gezien het feit dat onze avontuurlijke ondernemer gebruikmaakt van allerlei paspoorten en ander identiteitsvodden is het moeilijk om hem lijfelijk te traceren. Gelukkig hebben we de foto nog. En die stuurden wij vorige week naar FBI-agent Joseph Schadler. Om hem even te kietelen. Wij laten ons verrassen. Stay tuned.

  • Datum: .

vrijdag 13 november-2009
En wij met zijn allen maar denken dat de FBI een paar kilo bijdehanter is dan onze eigen blauwe snuffelclubs. Nou, zo langzamerhand kruipen er twijfels in de naden van ons vertrouwen. Stuurden wij special agent Joseph Schadler afgelopen dinsdag een foto van "Bernard Weiss". De onverlaat die al klaverjassend met allerlei paspoorten voor meloenen en meloenen luitjes in de VS en en de EU de boot inhielp met zijn investeringsvehikel SP Traders Investors. Zou je toch denken dat Joseph effies een mannetje op de Haagse ambassade uit zijn stoel jaagt om KM in het licht van een ledlamp te zetten. Of listig naar Bernie te hengelen in onze woelige harde schijfvijver. Noppes.
Maar goed, je wil toch serieus worden genomen, dus stuurden wij Joseph nog een mailtje. Komt ie:

"Dear mr. Schadler. Some additional information about "Bernard Weiss": According to our reliable sources "Weiss" was kicked out of Israel once, probably because of financial dealings of the third kind. Right now he's living in Antwerp (Belgium), has a Russian girlfriend, calls himself Ben after Michael Jackson's rat and operates alone (as far as we know). Hope this will help you".

Is dit leuk? Dit is zooo leuk. Stay tuned.

  • Datum: .

zondag 15 november-2009
Eerlijk is honest, we kregen toch een sympathiek mailtje terug van FBI special agent Joe Schadler. Willen we u niet onthouden. Komt ie:

"Thanks for the information. I’ve forwarded it to the appropiate investigators. However, it would likely be more effective if you contacted our Legal Attache office (located in the US Embassy) in Brussels at 011-32-2-508-2111 or in Bern (since SP Traders was ostensibly headquartered in Switzerland) at 011-41-31-357-7011.
Cheers, Joe
".

Wat die vriendelijke verwijzing betreft: als onze activistenfestival volgende week pakembeet zo'n tien roodjes oplevert gaan we misschien eens een belletje plegen. Maar sorry Joe, ain't got the dough at the moment. Stay tuned.

  • Datum: .

vrijdag 27 mei-2011
Eerder deze week ging het er bij de rechtbank in Antwerpen weer ouderwets Maffiaans en Camorraans aan toe. Putten wij uit dit interessante artikel van collega Joris van der Aa op diens website vol avontuurlijke ondernemers en aanverwante ongemakken. De Italiaanse organisatie zou voor het op orde brengen van de financiën geleund hebben op de expertise van de in Georgië geboren Aharon Antonshvili aka Alex de Jood aka Alex de Juwelier.
Kregen wij van uitermate ingevoerde bronnen een interessante tip over. Deze Aharon zou zich namelijk ook hebben beziggehouden met het wassen en strijken van de meloenen, die op irreguliere wijze waren vergaard door Mark Roberts. Een Antwerpse schuifelaar die rondhobbelde met het gestolen paspoort van een overleden Brit en via zijn frontfirma SP Traders Investors niet alleen een hele vloot aan goedgelovige investeerders een oor aannaaide, maar ook talloze meloenen rondpompte via Zwitserland, Oostenrijk en de Virgin Islands (1).
Zou goed nieuws kunnen zijn voor de smurfen van Interpol, die "Mark" nog steeds op hun verlanglijstje hebben staan. Wij zouden Aharon even aan het gebit rammelen. Stay tuned.

1. Zie deel 1 dd. 5 november 2009

  • Datum: .