Skip to main content

vrijdag 2 november-2012
Iedereen wist het. Maar het is nu eindelijk officieel. Israëlische geheimsmurfen hebben in 1988 de Palestijnse leider Khalil Ibrahim Wazir gekeeld bij een bliksemoperatie in Tunesië. De posse stond onder leiding van Nahum Lev, die over dit kunststukje in 2000 een interview weggaf aan journalist Ronen Bergman en kort daarna de geest gaf na een motorongeval (hm). De publicatie van het niet zo zuinige puntje nieuws werd tot nu toe door de Israëlische autoriteiten tegengehouden, maar kennelijk sprong eerder deze week voor het dagvod Yediot Aharonot het stoplicht miraculeus op groen.
Wazir aka Abu Jihad was de oprichter van de Palestijnse verzetsbeweging Al Fatah en een vertrouweling van de toen eveneens in Tunesië verblijvende PLO-leider Yasser Arafat. Hij werd door Tel Aviv verantwoordelijk gehouden voor talloze aanslagen in Israël, waaronder de kaping van een bus in 1978 die uiteindelijk 38 Israëliërs het leven kostte. Verder werden ze tussen Haifa en Eilat ook niet blij van de eerste Intifada, die Wazir in 1987 had helpen organiseren. Al met al een goeie reden om hem voorgoed om te leggen.
Waarom nu ineens wel het nieuws naar buiten mag worden getild is net zo onduidelijk als de toekomst van de zorgpremie. Maar mogelijk heeft het iets vandoen met de opgraving van Yasser Arafat in verband met de verdenking dat de Mossad hem een snufje polonium heeft toegediend. We laten ons verrassen. Stay tuned.

  • Datum: .

woensdag 7 november-2012
Maakt het nog wat uit? Volgens ons geen ene reet. Maar de jongens van de Tunesische Wafa partij hebben aangekondigd juridisch gas te zullen geven. Waar precies is nog niet duidelijk, maar het zal wel bij ons achter de duinen worden. Die actie zal gericht zijn tegen de Mossadsmurfen die in 1988 de Palestijnse nummer 2 Khalil Wazir aka Abou Jihad om zeep hebben geholpen in zijn villa in Sidi Bou Saïd, niet ver van Tunis (1). Leuk detail: een van die Israëlische smurfen was Moshe Yaalon, de huidige Israëlische minister van Strategische Zaken en plaatsvervanger van Bibi Netanyahu als die effies zijn geit aan het verzetten is. Toen Wazir al voor pampus lag zou Moshe nog even voor alle zekerheid hem een paar extra kogels door het lijf hebben gejaagd. Het mag niet, maar het werkt wel. Normaliter best een zaak voor de internationale jurken in het Vredespaleis, maar Israël staat aan onze kant dus die Tunesiërs kunnen verder beter hun wafa houden en zich bezighouden met het schoonhouden van onze vakantieresorts. Anders komen we niet meer.

(1) Zie aflevering 1 dd. 2 november 2012

  • Datum: .

Het grappige van de Mossad is dat het eigenlijk een criminele organisatie is, maar met een vergunning”. Denk je al gauw dat die uitspraak afkomstig is van een Hamasser of iemand die van ze lang zal ze leven niet op vakantie gaat in Tel Aviv of Jerusalem. Foutje. De ontboezeming kwam van achter de Adamsappel van Tamir Pardo, momenteel de hoogste baas van de Mossad. Gewoon voor de Israëlische glazen tiet op een zondagavond. Bibi meteen over zijn plas en niet alleen daarover. In datzelfde teeveeprogramma (Uvda oftewel Feit) werd namelijk beweerd dat Tamir Pardo, legerleider Benny Gantz en andere hoge jongens uit de snuffel- en gehaktsfeer op instigatie van Bibi al sinds 2013 werden afgeluisterd door Shin Bet. Om vast te stellen of er naar de pers werd gelekt. Want als er zo nodig gelekt moet worden dan doet Bibi dat zelf en niemand anders. Lekker sfeertje dus in het land waar Jezus ooit zijn kunstjes vertoonde en nu een armzalige zingende plofkip in diens voetsporen is getreden. Dan toch maar liever Volendam. Stay tuned (JP).

  • Datum: .