Skip to main content

Er lijkt iets in de lucht te hangen aan de overkant van de plas. Dit. Zou The Donald dan toch gelijk hebben?

  • Datum: .

Er waren twee onderzoeken. Naar het gerotzooi van haar van Clinton met haar onbeschermde privémails vol confidentiële en zelfs geheime data en naar vuiligheid in het heden en verleden van The Donald. Beide onderzoeken stonden onder leiding van FBI-dude Peter Strzok. Die hield niet alleen zijn directe chef Andrew MacCabe op de hoogte van zijn vorderingen, maar ook de FBI-bef Lisa Page met wie hij regelmatig bonkte in het donker. Peter en Lisa onderhielden naast een lijfelijk ook een levendig mailcontact en daaruit bleek dat binnen de top van de FBI een eventueel presidentschap van The Donald als een ramp werd beschouwd en met alle middelen voorkomen moest worden. Daarom werd Hill keurig van het haakje gehaald en werd er voor Donald een Russiagate geënsceneerd. Met andere woorden, de jongens en meisjes van James Comey(k) gingen op de Hooveriaanse toer. En dat kwam uit. Goddank bleek een groot deel van het mailverkeer tussen Peter en Lisa ineens per ongeluk gewist te zijn. Maar de techniek staat voor niets. Er wordt nu hard aan gewerkt om die mailtjes weer in beeld te krijgen. Inmiddels beschikt de House Permanent Select Committee on Intelligence zoals u weet over een memo dat over deze vuilnisbelt is samengesteld. Normaliter wordt zoíets nooit op de keien gemieterd, maar nu wordt er toch oprecht over gepuzzeld in dit geval een uitzondering te maken. Mocht dat niet lukken dan kan zich nog altijd plotseling een lekkage voordoen. It's a fine mess daar aan de overkant. En mocht u nog even willen nagenieten, dan kan u hier instappen. Stay tuned (JP).

  • Datum: .

Vanmiddag stemt de House Permanent Select Committee on Intelligence over het openbaar maken van de memo over de stiekeme activiteiten van de FBI tegen de huidige hoofdbewoner van het Witte Gekkenhuis. Zowel in de periode voor als nadat hij op het schild werd geheven. Aangezien de Republikeinen in de meerderheid zijn binnen die Committee mogen we binnenkort iets moois verwachten. Officieel heeft The Donald nog vijf dagen het recht de feestelijkheden af te blazen, maar hij heeft al aangekondigd geen spelbreker te willen zijn. Zoals u weet (1) is een van de Fedsmurfen die in de memo figureren Andrew MacCabe, de op een na hoogste baas van de FBI.
Die heeft gisteren op eigen initiatief zijn bureau uitgeruimd. Een paar maanden voor hij toe was aan zijn volle pensioen. Die zag de bui hangen. Nou maar hopen dat Eelco Bosch van Rosenthal en zijn Volksfietsers kunnen bewijzen dat de Russen erachter zitten. Stay tuned (JP).

(1) Zo niet, wip dan even naar aflevering 2 dd. 25 januari 2018

  • Datum: .

Wat Willy elk jaar bij ons doet in september, deed The Donald gisteren zo'n beetje in the USSA. The State of the Union. Daarin drong hij ondermeer aan op het staken van het oeverloze geouwehoer tussen de twee politieke kampen en meer samen te werken bij de realisering van het land waar André Hazes senior en Paul de Leeuw indertijd over zongen. Wordt natuurlijk niks. Al was het alleen maar, omdat hij meteen na zijn maidenspeech beloofde de voor de Democraten uiterst schadelijke memo over hun stiekeme collusie met de FBI ten faveure van haar van Clinton bij de race naar het Witte Gekkenhuis en daarna naar buiten te zullen rollen. Gistermiddag heeft de House Permanent Select Committee on Intelligence daarvoor de deur al opengezet na een paar uurtjes bakkeleien. Krijgen we nog een verslagje van. Ondertussen wist het Britse dagvod de Guardian te melden dat er nog een memo in de Washingtonse dreven rondzwerft. Met daarin onderandere het bizarre zeikverhaal over The Donald in een Moskovitisch hotel. Mocht u de onbedwingbare behoefte hebben u verder daarover te laten informeren kruip dan hier door het sleutelgat. Veel plezier. Stay tuned (JP).

  • Datum: .

Het hoeft niet, maar meestal volgt na de prelude de volle bak. En aangezien wij de afgelopen weken driftig hebben gepreludeerd op de compositie “ Donald and the Russians” bieden wij vandaag de full monty aan. Lees en trek de conclusies van de gelijkgeschakelde msm bliksemsnel door. U bent zelf mans genoeg. Stay tuned (JP).

  • Datum: .

Ja, maar voor het doortrekken toch nog dit even. Feiten worden in de msm beweringen (School voor Journalistiek in de 21e eeuw). Of de spin: Trump valt FBI aan. Aardig allemaal, maar effe voor de helderheid: medewerkers in de top van een overheidsdienst (FBI) delen dezelfde politieke voorkeur en manipuleren gegevens (een gekocht rapport, het Steele dossier) zodat een geheime rechtbank het groene licht kan geven om in de verkiezingsstrijd één van de partijen af te luisteren. Voorts organiseren ze lekken aan de hen welgezinde pers.

Het mediakrakeel is niet van de lucht, inlichtingendienst onder druk, veiligheidsdienst beschadigd, bronnen worden publiek gemaakt en ga zo maar door, kortom: paniek.

Nou zou je denken: leugens en bedrog dat zijn toch de kenmerken van zulke diensten. Maar nee dat is zo 20e eeuw, in de moderne nieuwe tijd zijn het de bewakers van onze westerse vrijheden meneer. Wellicht hebben de auteurs (m/v) van dit soort moois enkele tekortkomingen, zoals politieke voorkeur voor Hellary en niet te vergeten: geen kennis van het nabije verleden.

Wat dit laatste betreft: Gladio (een CIA/MI6 product), interventies in Chili en Midden Amerika, drugshandel (van Vietnam, via Midden en Zuid Amerika tot Afghanisten), de wijze waarop FBI wapens leverde aan potentiele terroristen inde VS en hen dan kon arresteren, de onthullingen van Snowden, FBI ondermijning van de burgerrechtenbeweging in de VS.

Verder niets aan toe te voegen.

 

  • Datum: .