dinsdag 24 juni-2003
De Belgische werkgroep Morkhoven onder leiding van Marcel Vervloesem voert al jaren een verbeten strijd tegen de - eufemistisch uitgedrukt - lakse houding van Justitie in Europa ten opzichte van criminele pedofielenclubs en kinderprostitutie. Recentelijk zette de groep nog een reeks foto’s van notoire pedo’s op het net en van een aantal veronderstelde slachtoffertjes die langs die weg misschien teruggevonden kunnen worden. Het Belgisch justitieel apparaat reageerde op dit initiatief zoals het al vaker heeft gedaan. Vervloesem werd gisteren afgevoerd naar een benauwd hokje. Hij wordt ervan beschuldigd in totaal negen kinderen te hebben verkracht. Een oud verhaal dat haast op rituële wijze van stal wordt gehaald als de werkgroep tot stappen overgaat die de opperbeffers bij onze zuiderburen niet zint. Kijk, wij zijn ook niet echt gelukkig met de werkwijze van Morkhoven, die zich naar onze smaak teveel isoleert en zich te vaak tebuiten gaat aan navelstaren. Maar het werk dat de groep tot nu toe heeft verricht is buitengewoon nuttig geweest om deze tak van de internationale criminaliteit in beeld te brengen en te houden. En dat het nodig is blijkt bijvoorbeeld uit de affaires Casa Pia, Marc Dutroux, Gerrie Ulrich, Axel Vervoordt en wellicht Patrice Alègre en Fons Spooren. Om over de Amerikaanse Franklin-zaak maar te zwijgen. Marcel, sterkte.

  • Datum: .

woensdag 10 september-2008
De Belgische pedo-fighter Marcel Vervloesem, die met enthousiaste medewerking van een Belgische kadi voor vier jaar achter het behang van een Turhoutse nor was gespijkerd, is gisteren overgebracht naar een juridisch etablissement in Brugge. Reden? Mogelijk zijn de sleutelrammelaars daar beter geëquipeerd om een hongerstaker in leven te houden. Bezoek is mondjesmaat toegestaan. Misschien een leuk idee voor een paar sociaal bewogen leden van de famile Lippens.

  • Datum: .

donderdag 11 september-2008
Nog even iets over de vermelding van gisteren, dat de nu in een Brugse kerker verblijvende pedo-hunter Marcel Vervloesem mondjesmaat bezocht kan worden. Dat blijken wel moeilijke mondjes te zijn. Als je namelijk aan de kerkerleiding laat weten, dat je graag persoonlijk wil zien hoeveel Marcel inmiddels is afgevallen na zijn slankheidskuur, dan wil dat niet meteen zeggen dat je morgen door een glaasje mag kijken. Of met hem mag praten. Nee, nee. Marcel moet zelf aangeven dat ie je wil zien. En dan nog natuurlijk. Want er moeten wel 87 man beschikbaar zijn om de ontmoeting te begeleiden, de dokter moet het goed vinden, de schoonmaker ook (want je kan niet zo maar met je vuile poten over de pas gedweilde kerkergang banjeren), etcetera etcetera. Da's een nieuwe regeling die al jaren geldt. Zeggen ze.
Overigens maakt Marcel's halfbroer Victor het uitstekend (1). Dank u. Ondanks het feit dat zijn schrijfkunst zich nog in een prenataal stadium bevindt is hij na zijn coup bijvoorbeeld miraculeus opgeklommen tot bestuurslid van de OCMW in Herentals. Da's een bestuurlijk vehikel dat maatschappelijke dienstverlening biedt aan alle inwoners van deze metropool met speciale aandacht voor de zwakkeren onder hen. En Victor heeft de portefeuille van justitie en... jeugdzaken op zich genomen. Vanwege zijn expertise. Verder is hij nu lid van de gemeenteraad en is binnen de context van dat geachte college tot president van de commissie veiligheid en politie gebombardeerd. Vanwege zijn expertise. Gevoegd bij het feit dat Victorreke vertegenwoordiger van Herentals is geworden bij de Pidpa (productie en distributie van drinkwater der provincie Antwerpen) en Cipal (Centrum voor informatica voor de provincies Antwerpen en Limburg) en wij kunnen concluderen dat hij zo langzamerhand klaar is om de keizerskroon van Rik van Looy over te nemen (2). Wie een verzoekschrift daartoe wil indienen is bij deze uitgenodigd. Stay tuned.

1. Victor staat voor de goedgelovigen onder ons te boek als de man die indertijd het initiatief heeft genomen om een einde te maken aan Marcel's hoogst vervelende pedo-jacht. Door hem samen met een stel andere luitjes met een allergie voor leugendetectors te beschuldigen van... pedofilie en sadokunstjes. Geen Belgenmop.
2. Voor de minder sportieven onder ons: de fameuze oud-wielrenner Rik van Looy werd in zijn glorietijd ook wel de Keizer van Herentals genoemd. Maar je kan niet alles weten.

  • Datum: .

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch