Skip to main content

Er is iets met die Selman Abidi. Het stuk verdriet dat eerder deze week in Manchester een bom liet ontploffen bij een concert van de Amerikaanse popster Ariana Grande. Hij is de in 1994 in Engeland geboren zoon van Ramadan Abidi, die in vroeger tijden snuffelsmurf was Muammar Khadaffi's inlichtingendienst. In die functie werd hij gerecruteerd door MI6, de Britse tegenhanger, die bezig was met de organisatie van een staatsgreep door het Libische leger. De plot kwam uit en kort daarna zag Abidi zich genoodzaakt om met zijn gezin de benen te nemen naar de UK. Uiteraard netjes geassisteerd door MI6. Nou gaan we er niet van uit dat het contact tussen de ouwe Libische smurf en zijn Britse weldoeners vervolgens verbroken werd. Zo werkt dat niet. Vandaar misschien de mededeling van de Britse autoriteiten kort na de aanslag, dat zoon Selman geen onbekende was. En we voor de zoveelste keer het vermoeden krijgen dat het niet gaat om een simpele boerenleut die de weg was kwijtgeraakt en toen maar een aanslag pleegde. There are more things in heaven and earth....Stay tuned.

  • Datum: .

Selman heeft het niet gedaan. Hij heeft met die concertbom in Manchester niks te maken. Zo zijn wij niet. Aldus vader Ramadan Abedi vanuit Tripoli. De hoofdstad van het door de VN en de westerse meute officieel erkende gedeelte van Libië. En wat voor functie bekleedt meneer daar? Meneer is opperhoofd van de Binnenlandse Veiligheidsdienst! Hoe Ramadan daar terechtgekomen is? Zonder twijfel met steun van MI6 en de collega's van de overkant, die indertijd samen met hem optrokken om Khadaffi's groene boekje in te ruilen voor een shariaschriftje. Zijn geschiedenis is in de verte enigszins vergelijkbaar met die van Abdul Hakim Belhaj, die wij een warm sopje gaven in de serie “Groetjes uit Tripoli”. Een serie die voor de zoveelste keer aantoonde dat sinistere figuren uit het westerse geheime smurfenwereldje aan de terreurtouwtjes trekken. Waarbij ook kinderen gewoon collateral damage zijn. Stay tuned.

  • Datum: .

Beatrice de Graaf heet ze. Heeft iets historisch gestudeerd in Utrecht. Droeg vervolgens de daar opgesnorkelde weetjes over aan studenten die nog nergens van wisten en waarschijnlijk daarna ook niet. En sinds 2007 teistert hoogleraar (!) Beatrice binnen datzelfde Lof der Zotheidkader in Leiden de Willem Alexanders van deze tijd met haar tunnelvisie. Gisteravond werd ze op een wat ander luistervee losgelaten bij een draaiende werelduitzending van de via de journalistiek miljonair geworden Matthijs van Nieuwkerk. Ging over spionage. Niet naar gekeken. Zaten aan een pilsje.
Maar een ongeluk komt nooit alleen. We bumpten gisteren namelijk ondanks onszelf op dit zinderende interview met haar op de site van de NRC. Over het rendement van de concertbom in Manchester. Want Beatrice is ook specialist op het gebied van terrorisme. Echt een bolleboos. Maar nergens in dit geleerde braaksel vonden we iets terug over de connectie tussen Selman Abidi en MI6. Iets wat we bijvoorbeeld wel tegenkwamen in dit artikel. Compleet met de door ons gisteren opnieuw voor de koplampen getrokken Abdul Hakim Belhaj en Vietnamzangeres John MacCain. Zou Beatrice nog nooit gehoord hebben van valse vlaggen en gladiolen? Of heeft ze net als de andere Leidse sleuteltjes binnen haar divisie liever niet dat bovengenoemde kudde licht ziet in hun tunnel (1)? Allebei erg, maar dat laatste is erger. Stay tuned.

(1) Zie de nog van leutige vervolgartikelen in verwachting zijnde serie “Het Complot”.

  • Datum: .

Hand in hand kameraden. Als pappa Ramadan Abidi en zijn boys in Libië rondwaarden werden ze gepamperd door MI6. Als ze binnen de Britse landsgrenzen verkeerden door MI5. En zo hoort het ook. Nu het vrijwel direct na de concertbom in Manchester zo pijnlijk duidelijk werd dat het om een potje vals vendelzwaaien ging en de door haar van May gemixte verkiezingsamuse op het punt staat te worden uitgeserveerd moet als de donder de damage worden gecontrolled. Vandaar dit bericht vanochtend. Een sorry-onderzoekje voor het bloeden. Als ze in Londen goochem zijn vragen ze in Parijs even hoe ze alle analoge shit uit de affaire rond Charlie Hebdo sous la table hebben gewurmd. Tot nu toe. Die affaire is toch niet door uw zeefbeen weggezakt wel? In dat geval verwijzen wij u graag naar de avonturen van Claude Hermant in onze serie “Charlie en de gladiolen” en dit recente artikel. Kunt u de dotjes helemaal zelf connecten als u weer wordt geconfronteerd met die Leidse sleuteltjesprak die je bij dit soort gelegenheden voorgeschoteld krijgt. Sterkte. Stay tuned.

  • Datum: .

Selman Abedi was een patriot. Een Libische patriot. Als je tenminste de McCain-definitie hanteert van de Libische terreurgroep LIFG waar Selman bij hoorde. En patriotten moet je steunen bij hun strijd tegen de onderdrukker. Of ie nou Muammar Khadaffi heet of Ali Kouskous. En McCain staat daarbij niet alleen. Dat is duidelijk. Want geopolitieke belangen zijn van groter belang dan het leven van koters bij een popconcert. Om eens wat te noemen. Dus pamper je fanatiekelingen uit een land dat economisch van belang is om ze later kunstjes te laten doen die in jouw voordeel zijn. Selman wilde wel. Maar wat nou als een door jou uitgekozen kandidaat niet wenst mee te werken? Dan draai je even de duimschroeven aan. Neem nou Mohammed Emwazi aka Jihadi John. MI5 kreeg hem in het snotje toen hij samen met een paar makkers een trip naar Tanzania maakte voor een safari. Zij werden in Dar-es-Salaam om onduidelijke redenen opgepakt, een nachtje in een benauwd hokje opgesloten en vervolgens het land uitgemieterd. Emwazi keerde niet meteen terug naar de UK. Hij reisde naar Amsterdam. Waarom? Coffeeshops? Lekkere wijven? Allah mag het weten. Maar al vrij snel zat hij tegenover een smurf van MI5 en die beschuldigde hem ervan dat ie via Tanzania naar Somalië onderweg was geweest. Om zich aan te sluiten bij Al-Shabab. Het ja van de smurf en het nee van Mohammed. And never the twain shall meet. Hoe dit zij, hij keerde terug naar Engeland. Maar niet voor lang. Hij vertrok kiele kiele hopsasa naar Koeweit om aan de slag te gaan in de IT. Een paar keer maakte hij een heenenweertje naar Londen. In juni 2010 om zijn huwelijk te regelen. Toen hij de volgende dag klaar stond om weer naar Koeweit te vertrekken werd ie ho gehouden door MI5-smurfen. Vanaf die tijd kreeg hij geen kans meer op een normaal leven. In 2012 naam hij de benen en dook op in Syrië. Daar verwierf hij bekendheid op wereldniveau door als een soort beul mensen te kelen voor de camera. November 2015 meldde hij zich bij Allah. Wat nou als ie gewoon was getrouwd en in Koeweit een IT-job had gekregen? Was ie dan ook beul geworden?
Je zal in handen vallen van een paar geheimsmurfen. Klaar ben je ermee. Stay tuned.

  • Datum: .

Goddank. De Britse smurfemarij heeft bekendgemaakt dat die gozer van Abedi die concertbom in zijn uppie in elkaar heeft geflanst. Verder zijn er gisteren een stel haastig bij elkaar geharkte medeverdachten vrijgelaten en daarmee gaan we toch al weer aardig in de richting van de “lone wolf”. Een circuswolf, dat wel. Eentje die in de piste keurig zijn kunstjes vertoonde als zijn caseofficers de zweep lieten knallen. Niks bijzonders trouwens als je denkt aan Bologna, Nijvel of meer van die historische gebeurtenissen aan het internationale gladiolenfront. In aflevering 4 van deze serie hebben we nog eens gewezen op de rol die Franse speurneuzen hebben gespeeld bij de begeleiding van “lone wolf” Amédy Coulibaly aan de vooravond van de bloedbaden bij Charlie Hebdo en koshershop Hyper Cacher. Als voorbeeld van hoe dat gaat en hoe dat vervolgens de mist wordt ingeholpen. Een ander voorbeeld is dat van Anis Amri. Die Tunesische wolf die door een smurfinformant naar Berlijn was gereden om een kerstmarkt rigoureus te ontregelen en vervolgens comfortabel via Sloterdijk een tripje naar Milaan kon maken (1). Zijn laatste tripje, maar dan toch.
Rond die affaire kwam de afgelopen dagen meer nieuws naar buiten gerold. Over het cover uppen ervan. Moet u dit even lezen. We bedoelen maar. Stay tuned.

(1) Zie de afleveringen 5 en 6 van de serie “Lone wolves”.

  • Datum: .

Nou moet u dit stukje kauwgum lezen. En dan onze serie over hetzelfde onderwerp. Weet u meteen weer hoe de msm in elkaar hangen. Want zoals u weet hoort Nu.nl thuis bij Sanoma. De Finse uitgever die ons met Libelle, Story, Linda, VtWonen, Ouders van Nu, Donald Duck, Katrien Duck, Donald Junior en meer van die leespulp netjes onder de schemerlamp houdt in plaats van op de barricaden. Stay tuned.

  • Datum: .