Skip to main content

woensdag 15 juni-2011
Vorige maand mochten wij in het dagvod Cobouw lezen, dat de boel verslonst op de plaatsen waar gebouwd wordt. Tijd voor een kwootje. Komt ie:

"De gedwongen bezuinigingen hebben niet alleen gevolgen voor de banen bij bouwbedrijven. Bouwbedrijven snijden met name in hun overhead en ook op toezicht. Dat vertaalt zich in slechtere kwaliteit op de bouwplaats".

Aldus Erik Staal, het baasje van woningbouwcorporatie Vestia. Is misschien ergens in een zwerfspijker getrapt. Of heeft een veegje kalk op zijn dure pantalon gekregen. En geeft dan in Cobouw meteen gas.
Want die zorgzame meneer Staal is niet zo maar iemand. Zijn Vestia is de grootste opdrachtgever in de sociale sector en hij verdient er dan ook naar. Een kleine half meloen euro per jaar. Zijn ze in Den Haag wel een paar keer over gevallen. Riepen dat dat eigenlijk niet kon. Maar daar had Erik geen boodschap aan. Die had andere zorgen. De kwaliteit op de bouwplaatsen in het Koninkrijk der Nederlanden!! Dat geldt dus ook voor Bonaire, onze nieuwe randgemeente. En laat onze Erik daar nou een pandje hebben gekocht. Jawel. Naar verluidt voor een kleine anderhalf meloen dollar. Dat heeft ie vervolgens laten ruimen en op die plek verrijst momenteel een mega-villa met guesthouse. Mag dat spulletje kosten? Naar verluidt in ieder geval zo'n 2,5 tot 3 meloen dollar. En nou maar hopen dat de bouwplaats er een beetje knappies bij ligt als meneer Staal naar de vorderingen komt kijken. Want voor je het weet sta je in Cobouw.

  • Datum: .

donderdag 2 februari-2012
Zielig hè? Heb je je eigen woningbouwcorporatie hoog opgestoten in de Bonkevaart der volkeren, lig je ineens op de keien. Weg drie keer Balkenende per jaar. Een zwart sprookje werd deze week werkelijkheid voor Erik Staal, de Dikke Deur van het Vestia-circus. Kwam vooral omdat er geen voedsel meer was voor de swaptijgers in zijn circus. Met als gevolg, dat ze niet meer luisterden naar de dompteur en hun hele act van het programma moest worden geschrapt.
We mogen aannemen dat die oliebollen van de KPMG, die dagelijks langs de hokken gaan om te controleren of alles in orde is, dat wel hebben gezien. Maar die stonden waarschijnlijk met geweer in aanslag naar de billen van de trapezewerkster te gluren, want ze gaven geen kik. En nu staat Vestia voor een faljissement en wie wordt erop aangekeken? Juist, Dikke Deur.
Vraag is wat mr. Erik nu gaat doen. Tussen allerlei lowlifes op zijn nummertje gaan zitten wachten bij de UWV? Of lekker gaan chillen op Bonaire. Op het strand of zijn eigen patio (1). Wij zouden het wel weten. Heel veel sterkte Erik in deze moeilijke periode. We twitteren nog wel even. Houdoe.

1. Zie voor Erik's optrekje op Bonaire aflevering 1 dd. 15 juni 2011

  • Datum: .

donderdag 9 februari-2012
Ja, jammer. Gebruikt uitgerekend die brievenbuspisser van de PVV dit oude bericht van ons om zich weer een beetje salonfähig te maken. Met vragen aan meisje Spies van Binnenlandse Zaken over de prettige meloenenvilla van Erik Staal op Bonaire. Of Spiesje wil kijken of die in beslag kan worden genomen als blijkt, dat de Vestiaalse oud-directeur stiekem wat laatjes heeft gelicht bij zijn sociale stenenstapelstichting in 010. Of aanwijsbaar de boel heeft laten waaien.
Overigens refereert de gepolitoerde parlementariër niet aan het skoepje van Kleintje Muurkrant van 15 juni 2011, maar aan het artikel over Staals' benedenwindse bouwsel dat Elsevier deze week (!) eruit wist te wurmen. Staat natuurlijk ook lullig om te moeten verwijzen naar een site die alleen maar onzin uitkraamt en je afficheert als brievenbussenpisser. Maar we scoren wel, zij het via de beduimelde band.

  • Datum: .