Skip to main content

maandag 9 juli-2012
Op 18 april jl. maakten wij melding van het sterke staaltje hopsgedrag van een stel Amerikaanse secretservicesmurfen in Colombia. Die waren daar ter voorbereiding van het bezoek van prez Obomba aan dat land. In het kader van een gezellig samenzijn met zijn continentale collega’s. De betrokken smurfen bleken in de week voor de komst van hun hoogste baas flink gezopen, gesnoven en geneukt te hebben in gezelschap van professionele dames. Dat was een ernstige zaak die kwalijke gevolgen had kunnen hebben in de veiligheidssfeer. Mag je aannemen, dat er naar aanleiding van deze uitspatting meteen een oekaze uit het Witte Gekkenhuis is verzonden om alle secretsmurfen erop te wijzen, dat ze wat voorzichtiger achter hun leut dienen aan te lopen. Om ongelukken te voorkomen.
Wat gebeurt er? Een ongeluk. In Mali. Op 20 april. Drie secret militairen donderden met hun Toyota Land Cruiser van een brug de Niger in met fatale gevolgen. Dat werd tot nu toe stilgehouden. Vooral om lastige vragen over het doel van hun missie in Mali te voorkomen. In maart had zich daar namelijk een militaire coup voltrokken en de vertegenwoordiging van de USSA had zich naar aanleiding daarvan uit dat land teruggetrokken. Ook de militaire, die daar actief was bij het trainen van het Malinese leger. Wat deden die drie Special Forces daar dan nog? Nou in ieder geval zich vermaken. Want in die Toyota bevonden zich ook drie professionele Marokkaanse hopsdames, die bij het ongeval eveneens waren gesneuveld. Zo zie je maar, boys will be boys. Secret of niet.

  • Datum: .

dinsdag 22 januari-2013
Grappenmaker, die Obomba. Na 10 jaar is de oorlog voorbij. Onze bikkelaars komen terug uit Afbaardistan. Zei hij. Nou kan ie bedoelen, dat er geen voetvolk meer nodig is om oorlog te voeren. Je blijft je tegenstanders platdronen tot ze met een witte zakdoek staan te zwaaien. Maar of het werkt is vers twee. En dan kan je het misschien bij gelegenheid overlaten aan de bondgenoten, maar als je effe niet oplet geven die hun vroegere koloniën een nieuw verfje en halen vervolgens de boel leeg. En dat kan de bedoeling niet zijn.
Vandaar dat er ver voordat de Fransen een zootje potentieel schroot uitlaadden in Mali om daar het goud en andere leuke snuisterijen naar zich toe te trekken speciale eenheden van het Amerikaanse leger daar al rondbanjerden. Om de baardenoperatie in Libië ook richting Mali te dirigeren en verder in de vereiste banen te leiden. Of ze ook de hand hadden in de frisse staatsgreep die zich op 21 maart 2012 voltrok en door hullie opgeleide Malinese collega’s aan de macht wurmde blijft ongewis, maar in ieder geval viel er genoeg te vieren. Zo meldden wij al juli vorig jaar dat op 12 april 2012 een paar speciale Amerikanen in de vroege ochtend met hun Toyota Land Cruiser van een brug lazerden en in gezelschap van een paar Marokkaanse glijbanen vervroegd hun schepper opzochten. De Franse premier Hollande heeft inmiddels al verzocht om hulp bij het schoonvegen van de Malinese woestijn. Niet alleen van de buurlanden, maar ook van de Amerikanen. Nou, die kan ie krijgen. Ze zijn er al. Stay tuned.

  • Datum: .