Skip to main content

Twee oktober kan leuk worden. Voor het Vierde Rijk. In Oostenrijk gaan ze op die dag met zijn allen opnieuw een president kiezen. Omdat er vorige keer is gesjoemeld om de reichsangehauchte Van der Bellen in de positie van uithangbord te wurmen. Mocht deze keer de als nationalist te boek staande Norbert Hofer als eerste over de streep gaan, pist het Manneke in Brussel azijn. Want daar houden ze niet van nationalisten. Die zijn in staat om het hele Schengenverdrag naar de kloten te helpen. Dat geldt ook voor premier Viktor Orban, de Hongaarse buurman van Hofer. Die verrekte goulashvreter heeft voor twee oktober een referendum uitgeschreven. Mogen de pustaneros stemmen over de vraag of de EU zonder toestemming van het Hongaarse parlement een quotum vluchtelingen op een strandje van het Balatonmeer mag neerpleuren. Open deur. Een onderzoek van opiniesnuffelaars heeft recentelijk al uitgewezen dat zeventig procent van de Hongaarse bevolking baas in eigen land wil blijven. Met andere woorden: dat quotum kunnen ze op het Manneke's buikje schrijven.
Reichsf├╝hrer Jan Kloot Juncker schijnt afgelopen weekend ergens gereuteld te hebben, dat grenzen de slechtste uitvinding ooit zijn. Maar wees eerlijk, alcohol mag er ook wezen. Hik.

  • Datum: .

Ze zeggen dat die Willy Wonka ook een gezellige zuipschuit is. Net als Jan Kloot Juncker. Dus moeten we het volgende wel met een zak Jozo nemen. Willy heeft namelijk afgelopen vrijdag een metrostation geopend in Kharkiv en daar boerde hij licht zwaaiend dat de Oekraïners over een paar weken visavrij door het Vierde Rijk kunnen gaan zwalken. En... dat er een nieuwe wagon poen onderweg was. Nou kan Willy dat allebei schudden. Hij krijgt helemaal niks. Hooguit nog meer wapens en ander oorlogstuig om de agressieve Russen het hoofd te bieden als ze door het kippengaas naar binnen mochten komen (1). Is daar op korte termijn sprake van? Volgens een meneer van het Pentagon niet. Zoals we nog uit de tijd van de MH-17ramp weten hangen in die regio nogal wat spionageoogjes in het zwerk. En die hebben geen extra drukte aan Russische zijde waargenomen. Maar wie weet is het bij een volgende demonstratie vals vendelzwaaien wel raak. Gewoon Putin blijven kietelen. Dat is ook maar een mens. Proost Willy. (1) Zie "Hamsteren" van 22 augustus jl.

  • Datum: .