Skip to main content

woensdag 4 mei-2011
De voormalige Paki president Pervez Musharraf baarde in 2004 een boek. "In the line of fire". Daarin kwam de volgende intrigerende alinea voorbij. Over een optrekje in Abottandcostellobad. Komt ie:

"De tweede misser voltrok zich opnieuw in Abottabad. Wij kregen een tip dat een belangrijk lid van Al Qaida daar een woning had betrokken en dat iemand anders - ook heel belangrijk, iemand die we zochten - daarheen zou komen voor een ontmoeting. We wisten niet zeker of die tweede persoon Abu Farj al Libi was, maar we hadden genoeg informatie om te proberen hem in te rekenen (1). Toen de bezoeker arriveerde kwam de bewoner van het huis naar buiten om hem te begroeten. Maar toen de bewoner op hem afliep kreeg de bezoeker argwaan en probeerde de benen te nemen. Er ontstond een vuurgevecht en hij werd gedood. De bezoeker was niet Libi. Het ging om een poging tot uitlokking".

Nou hebben wij toevallig niet het hele boek gelezen, maar aan de hand van deze alinea zou je zeggen dat het een hoog braderiegehalte heeft. Want kennelijk concentreerden de speursmurfen van Pervez zich op die vermeende Lybische vertegenwoordiger van Al Schijthuis, maar wie die andere gozer was daar hoor je hem niet over. Wie woonde daar in Abottandcostellobad? In welk pand? En waarom kreeg die bezoeker argwaan? Zag die bewoner er niet helemaal uit zoals hij verwachtte? En wie lokte wie uit? Kortom, heel pervers van Pervez. Om ons op te schepen met deze Ravensburger. Maar wel interessant in het licht van Obomba's p.r.-campagne. Conspiracy? Heerlijk!

(1) Al Libi werd in 2005 wel bij de vodden gegrepen en in een suite van hotel Guantanamo gewurmd. Hij werd ondermeer ervan verdacht twee aanslagen te hebben gepleegd op Musharraf. Allebei geaborteerd.

  • Datum: .

donderdag 5 mei-2011
Volgens dit artikel van het Britse dagvod The Telegraph woonde OBL in bij de familie Khan in Abottandcostellobad. Ashar, de pater familias, was naar eigen zeggen een goud- en valutahandelaar, die het perceel zou hebben aangeschaft voor 1 meloen dollar. In feite zou Ashar Kan niemand anders zijn dan Abu Ahmed al-Kuwaiti, de koerier van de circusdirecteur. Zou Pervez Musharraf hem bedoeld hebben toen hij de ontmoeting beschreef waarvan wij gisteren melding maakten? Zou zomaar kunnen.

  • Datum: .

zaterdag 7 mei-2011
Nee, verder niks meer gehoord over die meneer Khan en zijn gezin in Abottandcostellobad. Of Ali Ahmed al-Kuwaiti, de koerier van OBL die volgens Bob Woodward bij hun inwoonde. Wel iets over Anwar al-Awlaki, de door de firma Barack & Billary gebrandmerkte Amerikaanse opvolger van de circusdirecteur, die een paar maandjes na 9/11 nog zo lekker zat te smikkelen met een stel stars en stripes in het Pentagon. Anwar zou afgelopen donderdag, net als Khadaffi vorige week, een paar kilo mazzel hebben gehad toen een Amerikaanse drone vergeefs een raket op zijn stropdas probeerde te planten in Jemen. Wel twee helpers de pijp uit, maar Anwar huppelt nog steeds rond en kan morgen zijn moeder verrassen.
Volgens de mainstreampulp zou vriend Anwar het brein zijn geweest achter de plot van de ballenbomber, die op Schiphol zo vriendelijk en zonder de gebruikelijke paperassen aan boord werd geholpen van het vliegtuig naar Detroit. Daar bestaan boeiende beelden van, maar die zijn uiteraard niet vrijgegeven. Netzomin als de opnames van de SEAL-operatie, die vooraf ging aan de verhuizing van OBL cq. zijn koerier naar grazige weiden. Of een beetje knappe foto's van het slachtoffer. Want we mochten eens gaan denken aan een valse vlag.

  • Datum: .