Skip to main content

vrijdag 18 november-2005
Hoe was het ook weer volgens de AIVD en NOVA? Die Samir Azzouz wilde van een of andere Don Quichote 10 Kalashnikovs, twee pistolen met dempers (om verder niemand aan het schrikken te maken bij een overval) en tien gordels met 5 kilo explosieven en een paar Duracel-batterijen (om extra lang te kunnen genieten).
Hij zou op tien oktober worden gebeld op het adres Gallaitstraat 178 in Schaarbeek als de bestelling kon worden geleverd. En het codewoord was: “Ik ben de man uit Barcelona, Spanje en Andalusië”. Waarom niet gewoon “Ik ben de man uit Den Haag, Nederland en de Achterhoek”? Het klinkt al als een dreigroschenoper en dat was het ook.
En om nooit te vergeten was de scène bij NOVA waarbij plechtig uit de doeken werd gedaan dat die Samir zelfs zijn testament al op zijn computer had gedeponeerd! Terwijl zelfs een kindje in een kribbe kon weten dat de jongens van ome Sybrand mee konden lezen cq. in konden breken. Dus ook dat vlasbaardje.
Verder had die fotografen-uppercutter ook nog tekeningetjes gemaakt van zijn veronderstelde doelen:

 

  • de Tweede Kamer ( zoals RTL 4 al eens heeft aangetoond kan je het beste via het dak penetreren);
  • de kerncentrale van Borssele (die net zo lang open blijft tot er een aanslag op wordt gepleegd);
  • Schiphol (anders kan die jongen met die jampotglazen de weg naar FedEx niet vinden);
  • het ministerie van Defensie (of Oorlog, invullen naar believen);
  • het gebouw van de AIVD in Leidschendam (nee niet dat gebouw in de Pieterstraat in Den Haag, maar dat kon die Samir niet weten).


Het bleek vandaag allemaal te weinig om Azzouz achter het gaas te krijgen. Bovendien heeft de Nationale Recherche ook nog even lekker oom Sybrand’s deep throat binnen de Hofstadgroep getorpedeerd, dus hoe dat nou verder moet mag de lieve Allah weten. Kan er niet gewoon een ploegje van de CIA ingehuurd worden om die vervelende kloothommel naar Egypte te brengen en hem dan boven een krokodillenvijver te hangen? Of naar Irak voor een APK-tje in de Abu Graibh? Dan houdt ie misschien eindelijk eens op met dat gezeik.

  • Datum: .

zaterdag 5 november-2005
Weer smullen hè gisteravond bij NOVA. Over die volbloedterrorist Samir Azzouz en zijn volgelingen. Die wilden ergens in augustus effe een vliegtuig van El Al uit de lucht bij Schiphol halen. Jawel. Hadden ze natuurlijk vantevoren wel wat info voor nodig. Of er camera’s hingen op het terrein achter de FedEx, de plek die als schiettent moest dienen. Of en hoe vaak daar gasten van de bewaking rondhobbelden. De vluchtfrequenties van El Al. Etcetera. Klinkt professioneel. Maar wie moest die info verzamelen?
Citaat uit het CIE-rapport: “De jongen met de bril met de jampotglazen”. En hoe? “Mogelijke wapenleveranciers zijn onder meer Kapitein, Job B. en een Libanees. Van Kapitein is algemeen bekend dat hij een bazooka heeft of heeft gehad”.
Dus een gozer met -7 moest de boel afleggen en een bazooka moest een extra gat in een El Al-vliegtuig boren. Alleen weten we niet of die Kapitein Haddock dat ding nou nog had of niet. Zo, zo, zo, zo. Fuckerdefuck. Af, Bobby.
En over FedEx gesproken. Daar werkten volgens de CIE twee baarden met jurken die weigerden vrouwen een hand te geven. En een van die ontspoorden was in Londen toen daar bommen ontploften in de metro. Dus dat was wel errug verdacht.
Vind je het gek dat die aanslag niet doorging? Gelukkig vermeldt de CIE her en der dat een oordeel over de betrouwbaarheid van de verstrekte informatie niet kon worden gegeven. Anders zou je haast nog gaan denken dat ook hier het Schipholtunneldenken weer eens heeft toegeslagen.
Vervolgens waren de jongens en meisjes van oom Sybrand’s kweekreactor in Leidschendam weer eens aan de beurt. Volgens deze slimmerikken zou Samir de fotografenbeuker een paar aanslagen hebben gepland in oktober. Op de bunker waar hij op 31 oktober weer voor de kadi moest verschijnen. En op een assortiment politici. Maar daar heb je natuurlijk wel wat spulletjes voor nodig. Op zijn boodschappenlijstje stonden volgens de AIVD de volgende attributen:
“10 Kalashnikovs, twee pistolen met dempers, en tien gordels met vijf kilo explosieven die werken op batterijen. Hij zou over de levering worden gebeld op maandag 10 oktober tussen 17.00 en 18.00 uur op tel.nr. 00-32-... Het afgesproken codewoord is: “Ik ben de man uit Barcelona, Spanje en Andalusië”.
Zonder twijfel hoorde dat stippelnummer waar die Don Quichote zich moest melden bij het adres Gallaitstraat 178 in het Belgische Schaarbeek, waar op verzoek van de AIVD een ploeg van het Federale Parket op 28 oktober binnenviel om daar een paar leden van de wel uiterst slordig opererende Hofstadgroep te knippen en te scheren. Maar verdorie nou. Er werd niemand in het pand aangetroffen en... de boel was minutieus schoongemaakt. Zo, zo, zo, zo. Fuckerdefuck. Af, Bobby.
Van wie had de AIVD al die fraaie info? Zonder twijfel van die meneer B. die in het clubje van Samir was geïnfiltreerd en die goddomme op diezelfde 28ste oktober was gearresteerd door de Nationale Recherche. En juist die meneer B. zou indertijd dat eitje hebben geleverd aan de twee pyjamaterroristen, die zo knus in dat pandje van de AIVD woonden in de Haagse Antheunisstraat en die dat eitje gebruikten om een paar agenten onklaar te maken.
Dit hele verhaal blijft net zo suspect als een suite in een Domburgs hotel. Nog even en we stuiten op Jansen en Jansen, vermomd als Osama en Osama.

  • Datum: .