Skip to main content

dinsdag 28 december-2010
Het ziet ernaar uit dat Mikhail Khodorkovsky's verblijf in een Siberische kruipruimte stevig verlengd wordt. Werd de voormalige oliegarch in 2003 veroordeeld tot 11 jaar wegens een gevalletje fraude en een gevalletje piepelen van Janosj Fiscussajev, gisteren werd ie schuldig bevonden aan het achteroverdrukken van een paar liter olie uit zijn eigen voorraad. Wat voor straf dat oplevert is nog net zo helder als goelagsoep, maar het wordt wel 2017 voor hij in volle vrijheid in kalinka kan uitbarsten. Tot dan toe houdt baron Jacob Rothschild zijn pakket aandelen Yukos warm. Conform de afspraak die werd gemaakt toen Khodorkovsky in de govno raakte na onwaarschijnlijk binnen te zijn gelopen via listige manoeuvres met zijn Menatep bank in het Borrel Yeltsin-tijdperk.
De westerse mainstreamvodden begonnen haast voorspelbaar te kutten over de wraak van Putin, showprocessen en het te grabbel gooien van mensenrechten. Nou zijn wij de laatsten die beweren dat de Russische befwereld een keurige bedoening is. Maar zolang we in Nederland zelf om eens wat te noemen een secretaris-generaal van Justitie stilletjes de rit laten uitzitten, terwijl ie vanwege verschillende staaltjes kinderkruipen al lang en breed samen met een badmeester in de productielijn van houten wasknijpers had moeten zitten, kunnen we beter onze muil houden. En bovendien is een gretige grisser als Khodorkovsky uiteraard ook niet lelieblank. Volgens een CIA-rapport uit 1995 werd zijn Menatep-bank "beheerd door een van de machtigste misdaadclans in Moskou" en waren er "illegale bankactiviteiten opgezet in Washington". In diezelfde tijd installeerde vriend Mikhail met 1 meloen dollar van Menatep de internetbank European Union Bank op Antigua, waar in de jaren daarop zowel de Russische als de Colombiaanse kartels hun enorme voorraad avontuurlijke poen door de wringer haalde (1). En wij maar denken dat onze collega's bij de dagvodden en Hilversumse toeterrubrieken zulke dingen ook weten. Nou...

(1) Zie Robert I. Friedman's boek "Red Mafiya" en maak gebruik van onze zoekmachine om onze eigen berichtgeving over Menatep en Yukos te aanschouwen. Inclusief een link met onze eigen John Deuss. Als dat niet boeiend is, dan vreten wij onze bontmuts op.

  • Datum: .

vrijdag 31 december-2010
Tering! En Bibi en zijn neo-Nalikliek maar roepen dat het bij de Hilversumse staatsomroepen vol zit met links krapuul. Nou, daar bleek in het journaal van gisteravond heulemaal niks van. Althans, in het prominent gebrachte nieuws over het proces tegen Mikhail Khodorkovsky, die zoals we dinsdag al voorspelden van de kadi een zeperd van 14 jaar met aftrek voor zijn ballen kreeg. We doken voor de zoveelste keer met zijn allen de ouwe Hamecourt-tunnel in. Het ging om een polletiek showproces. Poetin had druk uitgeoefend op de kadi en de bewijzen tegen Khodo sloegen nergens op. Terwijl er toch voldoende materiaal voorhanden is om voor Mikhail een plekkie te reserveren in de top tien van internationale laaienlichters. Wij hebben op deze site in het roemruchte verleden al een bescheiden peperbekje open gedaan over Mikhail's verleden (1). En wie de moeite neemt om eens een paar uurtjes rond te tuffen op het net vindt over onze Russische vriend voldoende om de Moskouse kadi te verrassen met een bossie tulpen, een Delftsblauw molentje, een paar Volendamse klossers en een levensgrote kleurenprent van Wesley en Yo.
In woelige momenten vraag je je wel eens af, waarom wij hier in het zelfs voor eigenaren van belwinkels nog vrije westen met zijn linksgerichte mainstream zo inride vastgespijkerd zitten aan de icoon van de heilige Mikhail? Mogelijk omdat ie ooit zo goochem is geweest om zijn public relations in handen te leggen van APCO Worldwide. Een fucking powerful lobbyvehikel met kantoren in New York en Londen, dat zich ondermeer inspande om de reputatie van de sigarettenindustrie een verfje te geven en very, very close is met ex-senator Bob Dole (2) en de sinistere Schreibtischmörder Henry Kissinger (een bekende intimus van Bildermamma).
Met dear old Henry heeft hij trouwens ook nog de Open Russian Foundation opgericht. Naar het bloemrijke voorbeeld van allerlei open clubjes die in de loop der tijd zijn opgericht door George Soros (een kennis van Bildermamma en de werkgever van haar naar boven gewipte schoondochter Mabel). In naam clubjes die in arme edoch mineraalrijke landen het democratische evangelie prediken, in werkelijkheid keurig verzorgde piraten die hun nette vork en mes zetten in de rijkdommen van die landen. De winsten worden hophop overgeheveld naar paradijzen waar blauwe brieven onbekend zijn en als het bordje leeg is kunnen de inwoners van die arme landen de zenuwen krijgen. Die grap haalden deze Armanischuimers ook uit in het Rusland van Borrel Yeltsin. Met gretige assistentie van Mikhail Khodorkovsky. Leeghalen en wegwezen.
Over deze materie hadden we gisteravond ook graag iets willen vernemen. Maar helaas, het mocht niet zo zijn. Misschien in de nabije toekomst. Onder leiding van mevrouw Brammetje of zo. Bij voorbaat.

1. Zie vooral de serie "De Russische familie". Moet u wel even afbuigen naar onze zoekmachine en de term Khodorkovsky in de gleuf gooien. Boeiend. Heel boeiend.
2. Zie voor Bob aflevering 1 en 2 van "Geschuifel in Kyrgizië" van juli 2010.

  • Datum: .