Skip to main content

donderdag 13 februari-2014
Vandeweek heeft een of andere Brusselse commissie een plannetje goedgekeurd om alle heilige koeien binnen het Vierde Rijk te voorzien van een e-call. Krijg je een simmetje achter je voorruit dat automatisch contact zoekt met 112 als je met je koe tegen een lantarenpaal bent aangeblunderd of een opoe van de zebra hebt geschoffeld. Zo'n apparaat zit al in dure voitures, maar over niet al te lange tijd dus ook verplicht in vehikels van minder allure.
Dachten de leden van voornoemde commissie misschien dat ze zich voorlopig wel weer even konden concentreren op dineren, shoppen en offline wippen, maar dat kunnen ze schudden. Er zitten namelijk nog meer leuke koeiensnufjes in de pijplijn. Zoals het V2V (vehicle to vehicle) systeem. Dat zorgt er bijvoorbeeld voor dat voortloeiende koeien via sensoren seintjes krijgen van naderende of achteropkomende soortgenoten. Hoe ver ze van elkaar af zijn en hoe hard ze gaan. In de USSA al helemaal uitgetest en binnenkort op de markt. En als we straks ook het stuur niet meer hoeven vast te houden en onze koeien alles zelf kunnen regelen zijn we eindelijk ook af van dat lullige gezever over die Bob en kan die e-call ook bij de vulles. Je koe brengt je veilig thuis. Ook al ben je zo toeter als een blaasorkest. Of we ook vooruitgaan.

  • Datum: .

vrijdag 21 februari-2014
Ze blijven lekker bezig in Spanje. Meldden we vorige week nog, dat bollebozen in Madrid aan apparatuur werken waarbij je kan worden geïdentificeerd aan de hand van je persoonlijke luchtje, ze hebben nu weer iets nieuws uitgevonden voor ons lievelingsdier: de heilige koe. Is een gadget van een paar tientjes, dat je met het slimme centrum van die koe moet verbinden als je de pest hebt aan de eigenaar ervan of een bizar gevoel voor humor hebt. Bij de ene vierbander moet daarvoor wel de motorkap omhoog, maar bij de ander kan je er gewoon onder kruipen om je nieuwe snufje aan te brengen. En als je het eenmaal voor elkaar hebt kan je de betrokken koe van buitenaf alle kapriolen laten maken die je wilt. Toegegeven, de Bostonse remmen zijn meer up to date dan dit Spaanse apparaatje, maar ook flink duurder (1). Wat de makers ervan bezielt? Nou, ze zeggen dat ze op deze manier de ontwerpers van heilige koeien willen aansporen om meer veiligheid in te bouwen tegen boefjes uit onder- en bovenwereld. Maar het kan ook zijn, dat ze behoren tot het kwart van het Spaanse arbeidspotentieel dat noodgedwongen al jaren uit zijn neus zit consumeren. Want in zo'n situatie kan je rare dingen gaan bedenken. Op naar het volgende stukje vooruitgang. Stay tuned.

(1) Zie voor ons laatste stukje over die Bostonse remmen onze berichtgeving van 31 januari jl.

  • Datum: .

donderdag 27 februari-2014
Zo, dat is er ook weer doorgeramd. Op 13 februari meldden wij al dat een of andere kutcommissie in Brussel de komst van het e-Call systeem in heilige koeien had goedgekeurd (1). Wat gebeurt er gisteren? Het Europese parlement stemt er ook mee in. Lees en sla vervolgens rechts af naar de Burger King. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 1

  • Datum: .