Skip to main content

Dik rapport. Weinig wol. Maar Tjibbe Joustra weet het zeker: de pro-Russische rebellen hebben een ouwe BUK gebruikt om de MH-17 uit de lucht te halen. Off the record, dat wel. In het rapport zelf durft hij het niet aan. Maar wat kon hij anders? In zijn snuffelteam zaten ook vertegenwoordigers van Kiev. Normaliter als de andere verdachte aan te merken. Maar wat is hier normaliter? Tuurlijk, Kiev kreeg wel een zeperd. Porochoco cs. hadden het luchtuim moeten sluiten. Maar nergens de suggestie dat regeringstroepen of een door een of andere oligarch ingehuurd zootje ongeregeld met een valse vlag hebben lopen zwaaien. En dan zat Tjibbe nog met een ander reusachtig probleem. Zijn makkers aan de andere kant van de plas wilden wel met zijn snuffelaars lullen, maar de bewijzen waarover ze beschikten bleven keurig in de tas. Die mocht Tjibbe niet gebruiken. Wel merkwaardig, want Heinz Kerry was indertijd de eerste die riep dat de Russen cq. de met Moskou heulende rebellen verantwoordelijk waren voor de terreurdaad. Een eenvoudige boerenlul zou zeggen kom op met de bewijzen Heinz. Maar noppes. En ook de CIA, de FBI, de DIA en god mag weten wat nog meer fucking shit hebben ook maar een snipper aan bewijs naar buiten gebracht cq. aan onze Tjibbe overhandigd. Geen lekkages. Niks. Niks? Met de bal een meter voor het lege doel! Die moet je er toch inperen! En waarom horen we geen kik van de tribune? Van de wijsneuzen bij de msm. Je kan toch wel een keertje nadenken. En dan gaat zo'n Rutte ook nog vragen aan de Ruskies of ze asteblaft willen meewerken aan het strafrechtelijk onderzoek. Vraag godverdomme aan Washington of ze de beelden van die ellendige aanslag willen vrijgeven. Al was het maar voor de nabestaanden. Kom op Marc stap op je damesfiets, rijd naar de ambassade van de USSA en zeg dat je ongelooflijk pissed off bent. Misschien helpt het.

  • Datum: .

Het is treurig maar waar. Mocht je eens goesting hebben om te vragen hoe de MH-17 gruttersclub onder leiding van Tjibbe Joustra nou precies aan zijn BUK-conclusies is gekomen, dan stuit je op onwillige voorlichters van bijvoorbeeld de NLR (Nederlands Lucht en Ruimtevaartcentrum) en TNO (1). Of het woord staatsgeheim. Da's ook lekker makkelijk. Een van de collega's die op dit zware afweergeschut stuitte is de door ons al eerder geciteerde collega John Helmer, een voormalige werknemer van SP-miljonair Derk Sauer (2). Het verslag van John's vergeefse poging kunt u hier verorberen. Zo werkt het dus. Het rapport van Tjibbe is net een frikandel. Best smakelijk misschien, maar je moet niet vragen wat erin zit. Stay tuned.

(1) Over het eigen oorlogsverleden en over de in 1941 (!) geboren dochter TNP zijn ze in Delft ook erg gesloten. Binnenkort hopen we nog eens een boekje daarover open te doen.
(2) Zie het artikeltje Slijmbal dd. 9 mei 2015 

  • Datum: .

De Russen zijn bang. Volgens oom Tjibbe na het leggen van zijn ei. Maar laten wij nou denken dat oom Tjibbe zelf bang is. Want we moeten maar aannemen dat alles wat ie in zijn snuffelrapport naar de ramp met de MH17 heeft uitgekraamd ook waar is. Elk spoortje van bewijs ontbreekt namelijk. Zit in rapporten die wij niet mogen inzien en waarover niks naar buiten mag worden getild. En als je het toch probeert ga je voor nul aan de kant. Zoals collega John Helmer overkwam. Lees en ga over tot hoongelach. Nee, dan die bange Russen. Die zijn van meet af aan open geweest en lieten zelfs opnames uit de ruimte zien. Maar daar was natuurlijk mee geknoeid. Russen hè. Onze bondgenoten aan de overkant van de plas zijn in het bezit van een veelvoud van opnames uit de ruimte en andere listigheden. Maar niemand mag ze zien. Geheim? Niet helemaal. Oom Tjibbe zegt dat ie op basis van “need to know” een paar dingetjes heeft mogen aanschouwen. En die brachten hem tot de overtuiging dat de MH17 is neergehaald met een BUK-raket. Afgeschoten door de separatisten. Althans, dat zei hij. En we moeten hem op zijn specsavertjes geloven. Want bewijs... 
Dat het ook anders kan bewijst dit nieuwe Russische relaas over de fatale gebeurtenissen. Om een beetje evenwicht te brengen in de berichtgeving over deze fatale, met valse vlaggen gedrapeerde gebeurtenis. Eat your heart out Tjibbe. Stay tuned. 

  • Datum: .

Door Jan Portein.

We moesten oom Tjibbe indertijd op zijn woord geloven. Oom Tjibbe Joustra. Hij had als de Nederlandse primus inter paris van het onderzoek naar het neerhalen van de MH17 aan de overkant van de plas op basis van het need to know principe het bewijs uit de ruimte gezien: de Russen hadden de BUK geleverd. Maar was het achteraf geen gelul uit de ruimte? Daar lijkt het wel op. Want na keurig gewacht te hebben tot de door onze vrienden van de overkant en hun Britse ballenkat uitverkoren Ruskies door een onafhankelijke Nederlandse rechter waren veroordeeld tot een jarenlang verblijf in een kruipruimte kwamen de Amerikanski's naar buiten met de plaatjes die oom Tjibbe indertijd mocht bekijken. Maar neukeeneend, geen plaatjes van het fatale moment. Zou het dan toch... ? Ga voor de details in duikvlucht naar dit artikel van John Helmer. Slik. Stay tuned.

  • Datum: .