donderdag 24 februari-2011
Hijg, hijg. De jongens en meisjes van Uri Rosenthal hebben gisteren gauwgauw getoeterd, dat ze van plan zijn om de miljarden die Khadaffi hier bij verschillende banken heeft ondergebracht, te zullen bevriezen. Ook die op naam staan van zijn zoon. Welke zoon? Staat er niet bij. Khadaffi is net Vader Abraham: hij heeft zeven zonen. En je moet uitkijken dat je ze niet allemaal over een kam trimt. Zo is Saif, de getipte opvolger van zijn vader, bijvoorbeeld heule dikke mik met de Britse prins Andrew en de Britse bankier Nat Rothschild en als triootje delen ze dan weer hun vriendschap met de Khazakstaanse zakenvrouw Goga Ashkenazy en de Russische alumuniumkoning Oleg Deripaska (1).
En dan heb je nog Al-Saadi. Vroeger wat gevoetbald in Italië, een beetje geëxperimenteerd met verwarrende middelen, gappie van Jörg Haider (rip), maar nu een gerespecteerd belegger van zijn vader's poen in de Amerikaanse filmindustrie.
De rest is internationaal van mindere garnituur, dus die zal Uri niet bedoelen. Maar gezien de contacten van bovenstaande Nachwuchs raden we onze gedoogminister van BuZa aan om voorzichtig te zijn. Voor je het weet sta je op verkeerde tenen en krijg je een Gouden Framboos in plaats van een Oscar.

1. Ligt op dit moment zwaar in de clinch met de Amstelveense shitdumper en investeringsclub Trafigura over de overname van aandelen Norilsk Nickel. Voorlopig lijkt Oleg aan de winnende hand.

  • Datum: .

zaterdag 5 maart-2011
Kan je denken van hem wat je wil, maar die Hugo Chavez is wel een kerel. Heeft pasgeleden verklaard dat Khadaffi een vriend van hem is en zijn hulp aangeboden bij eventuele onderhandelingen tussen de opstandelingen en zijn gap.
Chavez is overigens maar zes keer in Lybië geweest en dat is aanzienlijk minder dan bijvoorbeeld vredesmakelaar en meloenenverzamelaar Tony Blair. In 2004 sloot Tony de "deal in the desert", waarbij Britse bedrijven waaronder BP vette contracten verwierven tegen Tony's belofte dat hij Khadaffi weer salonfähig zou maken in de westerse wereld. De zandhapper nam vervolgens wat aardige initiatieven in het zich voortslepende Lockerbie-drama en peuterde daarmee een van de vermeende plegers van de aanslag uit zijn kruipruimte. Iedereen blij. Nou ja.
Saif, de tweede zoon van Khadaffi die de laatste dagen in beeld kwam bij het uitdelen van wapens aan sympathisanten, heeft de afgelopen week aan Tony gevraagd of hij wilde bemiddelen in het Lybische conflict. Maar de vredesduif liet het afweten en ontkende met een stijve bovenlip, dat er sprake was van een vriendschap tussen hem en de familie Khadaffi. En dat ie stiekem als consultant optrad voor de op 50 miljard Pond zittende Lybian Investment Authority verwees hij ook naar het land van meneer de uil. Waarom hij dan met de regelmaat van Big Ben in het geheim Khadaffi bezocht is vooralsnog een rebus. Toch niet om te zonnebaden of achter een geit aan te hollen.
Zoals u inmiddels weet, is Saif een gappie van prins Andrew en de bankier Lord Nat Rothschild (1). Die laatste organiseerde in 2009 nog een jolig schietpartijtje binnen de hekken van zijn stukje grond op Corfu. Daar ontmoette Saif ook Lord Peter Mandelson. Volgens Saif een "killer of a man" en een vriend voor het leven. En laat lord Peter nou ook een vette gap zijn van Tony. Vriendjes en vriendjesmaat dus, zo lang de poen de goeie kant opgaat. Als de wind draait kunnen die Lybische woestijnratten naar de hel lopen. Geef ons toch maar Chavez.

1. Zie deel 1 dd. 24 februari 2011

  • Datum: .

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch