Skip to main content

vrijdag 4 februari-2005
Weet u het nog? Hoe onze hele anti-terroristische strijdmacht verzameld was op en rond Antheunisstraat nummer 10 in Den Haag. Om met veel lawaai die twee extremistische klootviolen op te pakken. Voor het oog van een wagenpark aan camera’s. Nooit gedacht waar dat nou voor nodig was? Het waren per slot geen onbekenden. De AIVD had ze al twee jaar in het snotje. Dus moeten die woelmuizen aardig op de hoogte zijn geweest van hun gedragspatroon. Wanneer ze naar de Islamitische bakker gingen, of de Islamitische slager, de Islamitische buurtsuper, de Islamitische kerk, de Islamitische sportschool of Allah magweten wat nog meer. Dus waarom konden ze niet gewoon op weg naar een van bovengenoemde lokaliteiten in de kraag van hun boernoes worden gegrepen? Zonder al die poeha. Om te verhullen dat de club van die meneer met die twee brillen een beetje, nou wel twee beetjes kuttig, gefunctioneerd had? Net als bijvoorbeeld op 17 oktober 2001 toen in Arnhem een Iraanse man en Slowaakse vrouw werden gegrepen door een arrestatieteam. Omdat ze volgens een buitenlandse inlichtingendienst ergens in een Gelderse wei enveloppes met anthrax hadden staan vullen*.

Of leeft er toch meer achter die twee brillen dan wij denken? En gaat het om een listige campagne om ons allemaal met kleine stapjes langzaam rijp te maken voor een rit door het spookhuis? De nieuwste versie van de strategie van de spanning. Overgewaaid uit sinistere spelonken in Washington en Langley.

Plotseling blijken die twee klootviolen namelijk te behoren tot een echte groep. De Hofstadgroep. Met echte Arabieren, echte trainingssessies in Pakistan, Duinrell en ponypark Slagharen. Echte seances over de vraag wie het eerst om zeep moet worden geholpen in naam van hun eigen Hij daarboven. Aangemoedigd door een echte (Nederlandse) imam. Zo ontstaat al konkelend en chattend (!) een heel verlanglijstje. Met Theo als nummer één en dan vervolgens druppelsgewijs Hirsi (op oudejaarsavond), Geert (met carnaval), Jan Peter (in de Efteling) en wie nog meer bij die warhoofden in het vizier komen. Tenminste als je de AIVD geloven mag. Leuk hoor, fijn dat we het weten. Maar wel wat laat. En dan kan je wel ferm toeslaan in de Antheunisstraat, maar daar haal je Theo niet mee terug.

Niettemin zijn we inmiddels het spookhuis al binnengereden. We gillen als we door het terrorweb hobbelen en laten in verwarring ons paspoort zien aan een wat koud geklede meneer die de klep van zijn doodskist openmietert. De angst groeit. En dat is de bedoeling.

Straks spijkeren we echt de ramen dicht als de oefensirenes loeien, willen we aan de kassa niet meer geholpen worden door een juf met een hoofddoekje, trekken we het toelatingsexamen voor buitenlanders op tot gymnasiumniveau, mogen verdachte alo’s alleen maar via Eelde vliegen en krijgen een halve maan in hun paspoort. Verder wordt het ze in de nabije toekomst verboden om uien te consumeren, omdat bij het vele knielen tijdens het gebed teveel schade aan het milieu ontstaat. En moeten imkers hun burka’s vervangen door andere beschermende kledij om lullige incidenten te voorkomen. Zo voeren wij straks ons eigen jihadje. Onder leiding van een eenzame fietser en een drankwagen. Dat moet heerlijk zijn.

* zie “Enveloppen in de wei” van 7/12/2001.

  • Datum: .

zaterdag 5 februari-2005
Het wordt nog erger dus. In de Volkskrant van vandaag staat dat de AIVD die gozer van de zogenaamde Hofstadgroep, die zonodig in zijn pyjamabroek met veel bombarie moest worden afgevoerd, aan dat huis in de Haagse Antheunisstraat had geholpen. Via een door de woelmuizen opgerichte firma. Konden ze hem nog makkelijker knappies afleggen, kijken met wie hij omging, met wie hij telefoneerde, chatte, naar de bios ging, biljartte enzovoort. Slim hè? Zo slim, dat ze nou net de moord op Theo niet hebben zien aankomen. Fuck.

Omdat we nou eenmaal het betrouwbaarheidsgehalte van overheden net zo hoog inschatten als hethuisje van Piggelmee gaan we ons nu ook afvragen hoe diezelfde gozer en zijn maatje aan die drie handgranaten kwamen. Waren die soms ook geleverd door een schijnfirma van de AIVD? In navolging van hun collega’s in Madrid die via een informant een stelletje “extremistische” Marokkanen van een leuke voorraad explosieven voorzagen. Met alle gevolgen vandien.

Niet dat je nog één letter hoort over de ware toedracht van dat gebeuren. Tuurlijk niet. Net zomin als over het ongelooflijke optreden van Osama’s Flying Circus op Manhattan. Daarna is er wat gerooid binnen de CIA, maar dat was het dan ook wel. Wat er daarna is gebeurd weten we. Sindsdien worden ook bij ons zogenaamde anti-terroristische maatregelen genomen die we normaliter van niemand zouden pikken. Zeker niet van een eenzame fietser en een drankwagen. Toch doen we het. Omdat we het spookhuis zijn ingejaagd, waar alles illusie is maar we toch bang zijn.

 

  • Datum: .

maandag 7 februari-2005
Uitgemaakte zaak voor Koos. Die Hofstadgroep is een onvervalste terroristische organisatie. Bewijzen? Te over. En lof, lof, lof, ze komen voornamelijk van de AIVD. Volgens Koos, die ooit dacht dat ie op een hitlijst stond, was bijvoorbeeld veel materiaal gevonden op de keiharde schijven en usb-sticks van de extremistische islamieten. Want er werd wat afgechat en opgeslagen door die oh zo professionele reli-boefjes. En dan natuurlijk niet te vergeten een handboek over het rechtvaardigen en het plegen van moorden uit terroristisch en politiek oogpunt.

Ouwe tijden herleven. Vroeger de Rode Jeugd waarvan leden werden opgepakt vanwege het in bezit hebben vaneen RAF-handboek (overal vrij te verkrijgen) en een pond suiker (overal vrij te verkrijgen). Nu is het de Hofstadgroep, waarvan het belangrijkste lid in een woning vertoefde die door de AIVD werd verhuurd.

Niet zo lang geleden werd op de teevee uit de doeken gedaan hoe de voorgangers van de AIVD een Maoïstische partij oprichtten als pain in the ass van de CPN. Compleet met clubblad. En die gleufhoeden maar triomfantelijk grinneken over het succes van die onderneming*.

Wij hebben al eerder gewezen op de mogelijkheid dat de Nederlandse overheid netjes in de pas met de baas van het Amerikaanse gekkenhuis bezig is met de uitvoering van een vernieuwde versie van de strategie van de spanning, die met name in de jaren tachtig her en der voor zo’n geweldige ruk naar rechts zorgde. Bij onze zuiderburen zelfs culminerend in serieuze plannen tot een staatsgreep. Zover kwam het hier niet en zal het ook nu niet komen. Vooral dankzij onze gelijkgeschakelde pers, die elke scheet die de regering binnen dit kader laat moeiteloos de geur van violen aanmeet. Vraag is nu of die hele Hofstadgroep niet een uitvinding is van de AIVD, de keurbende van de man met de twee brillen. Een illusie. Zeg niet dat het niet kan. Stay tuned.

* zie de artikelen Geheim 1 en 2 dd. 12 en 19 oktober 2004.

  • Datum: .

dinsdag 8 februari-2005
Gek hè, maar we krijgen steeds meer een manipulatiesmaakje achter onze tanden. Neem nou eens dit:

De snuffelbrigade van Brillemans opent een paar jaar geleden een dossier en zet op de kaft na daarover zwaar vergaderd te hebben de naam Hofstadgroep. Klinkt lekker. Ze verhuren vervolgens in Den Haag een pand aan de tot moslim bekeerde Amerikaan Jason Walters en zijn kameraad. Kijkt en luistert lekker. En ze brengen vervolgens de hele club in kaart, inclusief een Nederlandse malloot die tot imam is verheven.

Dan lekt een verse AIVD-bol alleraardigste informatie naar de groep uit het Hofstaddossier. Zonder dat bakker Brillemanscs. dat merken. Ja, dàààg. Wie dat gelooft moet een cursus gaan volgen bij ene Thomas.

Nadat Mohammed Bouyeri op de Middenweg in Amsterdam Theo van Gogh had afgeslacht, gaat een hele drom arrestatieteams op pad en wordt de hele Hofstadgroep achtermekaar achter het gaas gemieterd. Vooral dankzij de in de afgelopen jaren vergaarde gegevens van de noeste volgelingen van Brillemans.

Oh wonder, dan pas blijkt dat die reli-boefjes een lijstje hebben aangelegd van luitjes die volgens hen over de kling moeten worden gejaagd. Nou dachten wij toch dat de AIVD op hun lip zat. Blijkbaar hier en daar toch wat gemist. Hoewel meeloeren in een chatbox toch geen onoverkomelijke moeilijkheden moet opleveren.

Hoe dit ook zij, druppelsgewijs komen we via de mainstream pers aan de weet welke prominenten op dat lijstje staan. Druppelsgewijs, om de spanning erin te houden cq. op te voeren. Met als absolute klapper het bericht dat Hirsi per marinevliegtuig het land is uitgeholpen. Notabene ten tijde van de slag in de Antheunisstraat. Terwijl Dedemsvaart of Tuitjehorn ook best leuke opties waren geweest. Geert durft niet meer onder een balkon te zitten, Jan Peter krijgt een kogelvrij vest en een valhelm, Cohen loopt met een stel oordoppen om zich heen enzovoort. En dat allemaal terwijl die hele Hofstadgroep al lang en breed achter een deur met een kijkgaatje zit. Zijn wij nou gek of hoe zit het?

Gisteren was de eerste pro forma-zitting. Achter gesloten deuren. Jammer, maar daar hebben we het volgende op gevonden. We laten per ongeluk een tijdje de luisterlijn tussen de rechtszaal en de perskamer openstaan. Een truc die al eens gebruikt werd om Mink Kok (onder andere bekend van Fred Teeven’s pre-deal) definitief af te branden.*

Kortom, zo gek is het nou ook weer niet dat we een manipulatiesmaakje achter onze tanden krijgen. Stay tuned.

* Zie ook “De lange schaduwen van de IRT” op de site van de Morgenster.

  • Datum: .

dinsdag 22 september-2009
Iets bijzonders? Dat die boys van de Hofstadgroep jarenlang werden gepamperd door de AIVD voor ze met een zootje overbodige bombarie en in hun onderbroek werden afgevoerd. Heulemaal niet. Neem nou de Sauerlandgruppe. Vier dombo's uit Medebach-Oberschledor die onder leiding van de Turkse intrigant Mevlet K. 730 kilo hydrogeen peroxyde hadden verzameld. Genoeg om Geert tot in lengte van dagen een blonde pruik te bezorgen en 550 kilo springstof te produceren voor de Ausradierung van bij onze buren gedetacheerde Amerikaanse militairen.
Maar fuck, wat jammer nou, de benodigde electronica waarmee Mevlet kwam aanzetten deugde voor geen Viertel. Niet toevallig, want Mevlet werkte voor de Turkse snuffeldienst MIT en de hele operatie blijkt van begin tot eind fake te zijn. De Gruppe werd twee jaar geleden nog wel onder triomfantelijke klaroenstoten in een kruipruimte gepropt, maar nu het proces loopt wordt langzaam duidelijk hoe de boel in elkaar stak. Niks geen lidmaatschap van een Uzbeekse Islamitische Jihad Union. Bestond niet eens. Niks geheimzinnige Paki die aan de touwtjes van de groep trok. Gewoon een jonge Turk die voor de MIT werkte. Erger nog, de MIT had bij snuffelcollega's van de BND geinformeerd of vriend Mevlut bij verdachte baardverenigingen in Duitsland mocht infiltreren. Nou, de collega's zagen dat helemaal niet zitten. Geen nood, dan hangen we gewoon een eigen groep in elkaar: de Sauerlandgruppe. Onder het aloude adagium uit de koude oorlog "waar geen eilie is, moet ie geschapen worden". De strategie van de spanning in een nieuw jasje.
Inmiddels hebben de Sauerkrauten in Ankara om de uitlevering van Mevlut verzocht. Dat wordt dus drie keer noppes. Begin 2010 wordt de uitspraak van het hogere befhof in Dusseldorf verwacht. Na, das kann noch sehr grosse Scheisse geben. Hoort u nog van ons. Stay tuned.

  • Datum: .