Skip to main content

woensdag 30 november-2011
Is er buiten Egypte in ieder geval nog één firma die blij is met de manier waarop de grote smurfen van het leger daar af en toe laten zien, dat het niet altijd lente in de ogen van de tandartsassistente is. Dat is de Amerikaanse firma Combined Systems uit Plainview in de staat New York. Een dochter van de lieflijke Carlyle groep, die bij ons her en der de vulles verwerkt en op zo vredelievende wijze onze pensioengelden van een toffe buffer voorziet (1).
Combined Systems maakt ondermeer chemische rotzooi om rellen in de kiem te smoren. Gisteren legde de ss. Danica aan in de haven van Suez met aan boord zeven ton traangas. En vandeweek komen er nog 14 ton bij. Want revolutie is heel mooi, zolang ie in het geo-politieke plaatje van Washington, Brussel en niet te vergeten Tel Aviv past. Als het uit de hand loopt gaat de gaskraan open. Tahrirplein? Our ass. Soms kan je wel janken.

1. Ga voor Carlyle snikkend naar onze zoekmachine en leef je uit.

  • Datum: .

donderdag 1 december-2011
Zo doe je dat. De havenwerkers in Suez hebben geweigerd de ruim 7 ton traangas van Carlyledochter Combined Services te lossen. De rest van de in totaal 21 ton tranentrekkers die vandeweek arriveert zal eenzelfde lot ondergaan (1).
Probleempje dus voor de Egyptische klant: het ministerie van Binnenlandse Zaken. Maar je kan altijd nog leger- of politiesmurfen inzetten om de rotzooi alsnog op zijn plek te krijgen.
Uiteraard viel de Amerikaanse leverantie slecht bij de lentevierders op het Tahrirplein en omstreken. Die hadden liever gezien dat de regering iets had gedaan aan de voedselschaarste. Uien uitdelen of zo. Maar first things first. Zakdoeken klaar? Karren maar.

1. Zie Janken 1 van gisteren

  • Datum: .