Skip to main content

woensdag 7 januari-2009
Afgelopen week zei onze Jan Peter Fluitekruid nog weer eens ten overvloede, dat een debat over de vraag hoe we in godesnaam ooit in de politieke bagger rond de kwestie Irak verzeild zijn geraakt niet zinnig was. Denkt zelfs een PABO-student meteen dat vriend Fluitekruid mogelijk iets te verbergen heeft. En volgens een stel ex-toppers van de MIVD is dat ook zo. Zij zouden namelijk voor de Angelsaksische inval in Saddammekesland de vloer hebben aangeveegd met de inhoud van de Amerikaans-Britse rapporten, waarin stond dat Snorremans beschikte over een heel bosje massaverneukingswapens en over raketten om die via de Irakese Flora-organisatie bij ons thuis te bezorgen. Volgens de MIVD-snuffelaars had Snorremans die rommel helemaal niet en ze konden dat staven met info van de oortjes waarover ze zelf in Irak beschikten. Met als top-oortje uiteraard Frans van Anraat. Waarom die over deze kwestie na zijn arrestatie en veroordeling daarover stijf zijn kanis heeft gehouden is ons een raadsel. Tenzij het een part of a deal was: een kort strafje en dan stiekem weg wezen. Kortom, een debat over de kwestie Irak is wel degelijk zinnig. Al was het alleen maar om Fluitekruid eens flink de flappers te wassen cq. voor een langdurige vakantie naar Domburg of Canossa te sturen. Dus hop Fred, in de touwen.

  • Datum: .

dinsdag 20 januari-2009
Ja, hoehoeoeoeoeo. Schrijven we op 7 januari dat snuffelsmurfen van de MIVD in het wild rondvertellen dat zij in 2003 wisten dat we ons met de deelname aan de Ronde van Baghdad op gevaarlijk Gleiwitz-ijs bevonden. Omdat uit hun eigen info was gebleken dat Saddammeke
geen massaverneukingswapens had, geen fesoendelijke draagraketten, geen centrifuge om de nucleaire was de deur uit te doen en geen contacten onderhield met de zoon van de ouwe Laden. Hadden ze gemeld aan Jan Peter Fluitekruid. Maar die was net bezig met een brieffie van collega Blair open te stomen. Dus de smurfeninfo verdween in het ronde archief. Leuk nieuws dachten we, maar we hoorden er verder niks over. Brengt het dagvod NRC ineens een of ander memo naar buiten over de toch wel twijfelachtige juridische basis van de Nederlandse deelname aan de Ronde van Baghdad en hup iedereen hoog in het velours. Wat? We krijgen misschien nu toch een echte enquete over deze hele kwestie. Goeie raad uit de schaduw van de Sint Jan: vraag bij die gelegenheid die smurfen van de MIVD ook eens naar hun ervaringen. Want van Fluitekruid heb je helemaal niks te verwachten. Die droomt nog steeds na over het ontbijt met Bush.

  • Datum: .

dinsdag 3 februari-2009
Het zou leuk wezen om te weten wanneer Richard Armitage in gesprek raakte met de boys van de GPD-vodden. Die publiceerden namelijk op donderdagochtend hun interview met die ouwe drugshandelaar, maar uiteraard is daaraan nog het nodige voorafgegaan. En dankzij NOVA weten we dat Jan Peter Fruitvlieg al op dinsdag zijn tomtom inschakelde om te kijken wat voor hem de gunstigste route naar Canossa was. Wist ie wat er komen ging? Leuk vraagje voor de commissie Davids.
Een ding is in ieder geval zeker: Jan Peter is vorige week knap in de war geraakt van de uitspraken van Richie. Zo had Jaap de Hoep volgens de Amerikaanse scherpslijper zijn baantje in Brussel te danken aan het feit, dat Nederland de Gleiwitzaanval van Wacko en Tony op Irak steunde. Maar niet na veel polletieke druk vanuit het Witte Ziekenhuis, het Pentagon en het State Department. En da's vreemd, want meestal loopt Den Haag keurig mee aan het handje van Washington. En niet alleen op een mooie Pinksterdag. Dus waarom moest er ineens zo gemasseerd worden? Nou, inmiddels weten we dat Wacko en Tony wekenlang driftig aan het kleien zijn geweest met het voorradige en niet voorradige inlichtingenmateriaal om zowel juridisch als militair een beetje ingedekt te zijn bij het kelen van Saddammeke. Erger nog, ze hebben de boel indertijd gewoon besodemieterd en hebben zich in navolging van Adolf schuldig gemaakt aan genocide. Mag je zeggen dat Saddammeke zelf ook een smeerpijp was, die het gebruik van gifgas niet uit de weg ging. Maar wie is er indertijd eigenlijk gestraft voor het gebruik van Agent Orange? En wat recenter, voor het gooien van fosforbommen op burgerdoelen?
Goed, terug naar de vraag. Waarom moesten de Amerikanski's de massagesalon in met Fruitvlieg? En wat stond er in het beroemde "For your eyes only"-briefje van Tony aan Jan Peter? Beschikte onze Keerlen God uit Biezelinge over informatie uit Bagdad die zwaar haaks stond op die van de Angelsaksische bondgenoten? Dat Saddammeke helemaal geen massavernietigingswapens had en geen raketten om ze bij ons thuis te bezorgen bijvoorbeeld.
Ja. Althans volgens bronnen bij de MIVD. En eerlijk is eerlijk, die speurneuzen beschikten over een uitstekende informant aan de boorden van de Eufraat en de Tigris: Frans van Anraat.
De leverancier van de chemische narigheid waarmee Saddammeke indertijd de Koerden en Khomeini's hordes te lijf ging en die later ondanks de inspanningen van de AIVD om hem buiten schot te houden tot 15 jaar kruipruimte werd veroordeeld. Of Frans wil lullen met meneer Davids cs. is de vraag, want voor je het weet krijg je onverwacht bezoek van Joris Demmink en ga je naar de EBI. Maar misschien is het een optie voor de parlementaire enqueteurs om volgend jaar eens voornoemde kruipruimte in te duiken en Frans te kietelen. En in ieder geval een paar ouwe jongens van de MIVD te praaien. Hoor je misschien eindelijk eens dingen waar je wat aan hebt. Stay tuned.

  • Datum: .