Skip to main content

vrijdag 8 februari-2013
Is die man wereldvreemd? Een team van voornamelijk Duitse Europolletjes heeft een paar jaar gesnuffeld naar matchfixing binnen onze gezegende Unie. En dan vooral bij internationale wedstrijden. Leverde een ernstig eindrapport op, waarin ondermeer 5 Nederlanders voorbijkwamen die van onwelvoeglijkheden op dit terrein worden verdacht. Maar die hadden goddank geen betrekking op wedstrijden, waarin Nederlandse clubs een balletje meepingelden. Dus wat bromt Ivo? Dat er hier achter de duinen niks mis is. Uhhh, nou ja, er was door de betrokken Europolletjes geen onderzoek ingesteld in Nederland zelf en onze smurfen waren toevallig met iets anders bezig geweest. Sla je internationaal natuurlijk wel een swaffelfiguur en daarom heeft Ivo samen met dat meisje van Schippers als mosterd na de boerenkool gauwgauw een onderzoekje op gang gebracht dat nog voor de zomer klaar moet zijn. Tot nu toe is er volgens hem niks gevonden en hij is niet van plan maatregelen te nemen als er niks loos is.
Je zou toch verwachten, dat iemand die ooit burgemeester van Utrecht is geweest wel eens iets heeft opgevangen over het beïnvloeden van wedstrijduitslagen. Maar ja, Ivo is al een tijdje over de houdbaarheidsdatum heen, dus eigenlijk kan je het hem niet kwalijk nemen. Het blijft een gok als je zo'n ouwe brommer aanschaft.

  • Datum: .

maandag 18 maart-2013
Volgens Ivo Bromsnor worden er in Nederland geen wedstrijden gefixt. Heeft ie het waarschijnlijk niet over de sector waarin luitjes als Badr Hari en andere spierbundels actief zijn, maar over onze keurige voetballerij met zijn keurige skyboxen. Maar bij het fixen van buitenlandse wedstrijden zijn er wel Nederlanders actief. Volgens een peletonnetje Eurosmurfen (1). Of ze daarbij ook ondeugende Nederlandse expats in het zuiden van Das Reich in het vizier hebben, weten we niet. Maar geruchten in die richting duiden erop dat er in ieder geval flink op uitslagen, eigen doelpunten, keeperscapriolen en andere leuke dingen voor de mensen wordt gegokt en hoe ver ben je dan verwijderd van het echte fixen? Niet ver.
Het schijnt in ieder geval wel zeker te zijn, dat Ruskies die in voornoemde Reichsregio verblijven driftig actief zijn in deze tak van sport. Een van hen zou ene Mikhail Voziyanov uit Sint Petersburg zijn. Baasje van het Russische filiaal van de Finse stenenstapelaar YIT, die de laatste tijd zo stiekempjesweg een reeks pandjes uit de wat duurdere Zuidspaanse en Zuidportugese prijsklasse heeft veroverd. Zo zou deze Mikhail kortgeleden nog iets gefixt hebben bij de wedstrijd Zenith Sint Petersburg versus FC Basel voor de UEFA-Cup, waarbij de thuisploeg een penalty vlak voor tijd wel erg lullig om zeep hielp. Het wachten is nu op een fikse Hollandse jongen met veel losse kluiten. Al was het alleen maar om onze avontuurlijke reputatie eer aan te doen. Anyone?

(1) Zie deel 1 van 8 februari 2013

  • Datum: .

maandag 20 mei-2013
Is het waar? Het blijft een gok. Maar aan de Zuidspaanse kust gaat de mare, dat een recente matchfix niet helemaal naar wens is verlopen. Het gaat om de finale van de Europese Leaguecup in de Amsterdamse Arena van vijf dagen geleden tussen Chelsea en Benfica. Wie van de twee ook won er moest een marge wezen van twee doelpunten. Maar ergens moet de fix zijn upgefuckt, want Chelsea won met 2 – 1 en dat is een goaltje te weinig. Met name in de Nederlandse avontuurlijke enclave aan de Costa del Sol moet die uitslag voor grote consternatie hebben gezorgd. Iemand zal in de nabije toekomst nog een rooie kaart in zijn gleuf krijgen. Als het waar is. Want het blijft een gok. Misschien kan Ivo nog wat ouwe smurfen uit zijn bestand vrijmaken om een onderzoekje in te stellen. Stelt fysiek niet veel voor en langs die weg kunnen die ouwetjes zich dan toch nog nuttig maken tot ze zeventig zijn. Stay tuned.

  • Datum: .