Skip to main content

zaterdag 6 augustus-2011
Handige jongens, die Chinezen. Zo subtiel als een pingel van Panenka (1). Zo hebben ze vandeweek Ecuador een leninkje bezorgd van 2 miljard dollar. Af te leveren in twee tranches. Hoeft Ecuador niet overmorgen terug te betalen. Mag het acht jaar over doen. Tegen een rente van gemiddeld 6,9 procent. Niet in dollars, want wat heb je daar nog aan over 8 jaar, maar in olieleveranties. Daarnaast heeft prez. Correa, net als collega Chavez van Venezuela lid van de linkse kerk, de belofte gedaan de helft van Ecuador's olieproductie richting China te dirigeren. En dat alles om verdere verkrachting door het IMF of goedkoop uitvreten door Washington te voorkomen.
De USSA heeft er uiteraard zwaar de pest over in, want tot nu toe kon het rekenen op 3/4 van de jaarlijkse Ecuadoriaanse olieproductie. Voor een prik. Het wordt dus hoog tijd voor een nieuwe operatie Condor (2). Of manipulaties à la Baluchistan, waar opstandige clubjes stiekem door de USSA worden bewapend. Zogenaamd om de Talibanjers op hun lazer te geven of Moshe Ahmadinejad voor zijn snikkel te schoppen (3). Maar in het geniep om Pakistan net als Lybië en andere Noordafrikaanse staten in democratische (of was het demografische?) stukjes op te knippen en zo de bomen dicht te gooien voor de jongens en meisjes uit Bejing. En uiteraard wordt het vuur onder die "gerechtvaardigde vrijheidsstrijd" van de Baluchistani aangewakkerd door de Soros-NGO "Open Society". Het vroegere troetelkind van de weduwe Bruinsma, die nu het stokje zwaait voor een koor met ouwe lullen, dat zingt over democratie maar bij god niet meer weet wat dat ook weer was. De Chinezen willen nu van de dollar af. Dat heb je ervan als je een tijger kietelt. Dan krijg je sores.

1. We raden u aan om effe te goegelen. Hele originele pingel.
2. We raden u aan om effe te goegelen. Hele originele operatie.
3. Zie bijvoorbeeld het artikeltje "Klein café" van 26 mei jl.

  • Datum: .

donderdag 11 augustus-2011
De Chinezen hebben een deal gesloten met de Paki's. Ze gaan vanuit het buitengewest Xinjiang een treinverbinding aanleggen met de havenplaats Gwadar aan de Arabische Zee. Heel toevallig zijn de Chinezen ook in die haven aan het knutselen. En dat bracht de Amerikanski's ertoe om luid te boeren, dat Bejing daar ook bezig was om een pleisterplaats voor zijn vliegtuigmoederjonken en ander modern drijvend materieel uit de meccanodoos te tovelen. Om die uitbreiding van de Chinese invloedsfeer een bamboestok tussen de spaken te steken, schrikken de Pentagoniërs en de Langleyboertjes er niet voor terug om groepjes Baluchistaanse baarden te voorzien van wapentuig. Om hun eigen lente uit de grond te stampen.
Maar daar blijft het niet bij. Ook de Oeigoeren krijgen steun om hun nationalistische bloemetjes in Xinjiang buiten te zetten. Uit de Chinese provincie, die door de USSA al jaren geleden met vooruitziende blik is omgedoopt tot Oost-Turkestan, komen nieuwe berichten over terreuraanslagen tegen de Han-Chinese nieuwkomers. Uitgevoerd door luitjes die in Pakistan een spoedcursusje hadden gevolgd bij een filiaal van Al Schijthuis.
Ook hier dus een verbinding tussen de Amerikanski's en de fanatieke familie van Captain Caveman. Net als in de jaren negentig in het voormalige Joegoslavië en momenteel in Libië. Want om de baas te blijven in de wereld gaat Washington geen Arabische zee te hoog. Stay tuned.

  • Datum: .

Cijfers hebben we niet. Maar sinds de tijd dat de antieke Grieken de verbinding met het hiernamaals uitbaggerden en in gebruik namen is de Styx altijd het drukste vaarwater ter wereld is geweest. 

Vooral dankzij onzinnige oorlogen en geniepige epidemieën. Met het antwoord op de vraag wie nou eigenlijk verantwoordelijk was (en is) voor het uitbreken ervan wordt nogal eens gesjoemeld. Het hangt ervan af welk geschiedenisboekje gehanteerd wordt. Neem nou de recente gebeurtenissen rond het Coronavirus, dat ons zoveel vrijetijd bezorgt zonder dat we daar iets mee kunnen. Het ontstaan van die Bruinsremover zal zonder twijfel bij ons de boeken ingaan als een Chinees ongelukje of nog erger. Maar er zijn zoals gebruikelijk tegenwoordig ook alternatieve verhalen in omloop. Dit is er een van. Niet dat het er verder toe doet. Maar het is misschien nuttig om ook eens aandacht te schenken aan een andere mogelijkheid, die in onze msm nooit serieuze aandacht zal krijgen. Al was het alleen maar omdat ze maar een kant op mogen kijken van de strenge bovenmeesters. Gelukkig hebben we ons Kleintje nog. Stay tuned (JP).

  • Datum: .

Door Jan Portein.

We krijgen hoog bezoek. Deze maand nog. Van een niet met name genoemde hoge mieter van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Die komt even persoonlijk druk uitoefenen op de liegende fietser en de rest van het Haagse peloton om die jongens en meisjes van het Veldhovense ASML te verbieden hun geavanceerde chipsproducten aan China te verkwanselen. Fish oké, maar chips no way. Die extra druk is in de ogen van Sleepy Joe en zijn crew nodig, omdat het Nederlandse bedrijf tot nu toe weigerde om zich meteen in het stof te werpen toen de USSA eerder dit jaar besloot de Chinezen op dit terrein een sanctie in hun leet te lammen. Niet zo zeer om zuiver economische motieven, maar om militaire. What else. En uiteindelijk zullen de fietser cs. ook in dit geval mee moeten. Net als bij de door Amerikaanse griezels geïnitieerde bloemenrevoluties en volwaardige oorlogen in Vietnam, Afghanistan, Joegoslavië, Irak, Libië en Syrië. Met zijn allen onder de NATO-paraplu. Desnoods ten koste van het welzijn van de eigen bevolking. Democratie? Yeah sure. Stay tuned.

  • Datum: .