Skip to main content

woensdag 8 mei-2013
Binnen de Europese Unie van Reichsführer Hermann von Rompuy groeit de zwarte economie met schreden die je niet eens meer ras kan noemen. Volgens gerenommeerde Britse belastingnerds neemt de schaduweconomie momenteel 22,1 procent in beslag van het totale Europese GDP. Wat staat voor pakembeet 3,55 triljoen dollar. Toppertjes binnen het zwarte circuit zijn Bulgarije en Roemenië, maar alleen al door het Haagse gekrakeel over die subsidietruuks zal niemand daar nog van achteroverrollen. Ruw berekend lopen de respectievelijke blauwe brievenbrigades zo'n 864 miljard euro aan belastingflorijnen mis en daarmee kan je bijvoorbeeld op je akkertje het ziekenfonds weer in het leven roepen en de luitjes die op onbeschofte wijze poen pompen uit zieke mensen met een rotgang het bos insturen. Maar wie houden deze zwarte tak van de economie in stand? Kan je werkelozen roepen of buitenlanders of illegalen, maar het gaat voor het grootste gedeelte om luitjes uit de bovenlaag die weten hoe je moet grissen zonder eerder genoemde brigades op je dak te krijgen. En zo lang die de baas zijn blijft die zwarte economie groeien en betalen wij ons scheel. Vinden wij niet leuk.

  • Datum: .

zondag 15 september-2013
Het Vierde Rijk laat sinds 1975 netjes zijn interne financiële boeltje napluizen door nerds van het externe European Court of Auditors in Luxemburg. Als die geen ongerechtigheden vinden in de boekhouding worden ze geacht ter goedkeuring hun krabbel te zetten onder het eindrapport en Von Rompuy een zoen te geven. Een tien met een griffel en een zoen van de meester. Zoiets. Maar de laatste ACHTTIEN jaar is die ceremonie uitgebleven. En gezien de inhoud van ons eerste artikeltje kunnen we dat wel volgen (1).
Hermann is daar niet erg over te spreken. Hoewel iedereen zo langzamerhand gewend is geraakt aan het weigeren van die goedkeuring komt zoiets toch in de dagvodden en andere perspoliepen terecht. En worden in het parlement termen als bananenrepubliek, corrupte bende en andere gezellige termen van zolder gehaald. Vandaar dat de huidige Reichsführer het Luxemburgse vehikel vriendelijk maar met enige nadruk heeft verzocht in het vervolg een wat vriendelijker beeld te schetsen van de financiële chaos binnen zijn Lebensraum. Of in ieder geval een wat genuanceerder beeld te schetsen. Want het valt niet mee om alle uitvreters weg te houden bij een ruif waarin inmiddels jaarlijks 110 miljard ballen worden gestort. Om aan te geven wat ie bedoelt heeft Hermann aan het European Court laten weten, dat het jaarlijkse budget voor het afzeiken van het Reich met 4,2 procent wordt gekort. Kritiek is leuk, maar het moet niet te gek worden. Stay tuned.

(1) Voor dat artikeltje moet u in zijn achteruit naar 8 mei 2013.

  • Datum: .