Skip to main content

vrijdag 30 januari-2004
Ja, je kan zeggen wat je wil van die Belgen, maar ze hebben af en toe wel ministers met ballen. Neem nou de huidige minister van Landsverdediging André Flahaut. Die zegt in een interview met Humo doodgemoedereerd: “Als ik Amerikaan was, stemde ik voor een Democraat”. En verder ook nog: “De Amerikanen gooien zoveel geld naar hun leger dat het gewoon niet meer efficiënt kan optreden. Als ze vijftien man van punt A naar punt B moeten krijgen, zullen ze drie vliegtuigen inzetten om zeker te zijn dat het lukt”. Colin Powell gierend over de rooie. Flahaut is meteen tot persona non grata verklaard. Lijkt ons heerlijk. Hoef je geen smoes meer te verzinnen om daar weg te blijven. Geen gehijg van een airmarshall in je nek, geen onbeschofte vragen, geen zwarte vingers en geen flitslicht voor je snapshot. Flahaut’s opmerking over die vliegtuigen brengt ons linea recta bij een nieuw plannetje van onze eigen minister van Landsverdediging, Henk Kamp. Die wil graag zes Apache-helicopters naar Afghanistan sturen. Eind vorig jaar had Jaap de Hoep Skeffer, de zetbaas van Rumsfeld in Brussel, daar al om gevraagd. En Henk meteen de touwen in. Want de Amerikanen en Britten beschikken in Kabul wel over een stel Apaches. Maar het is gewoon te weinig hè. Nu die Taliban, Al Qaida en die eigenwijze warlords er weer een zootje van dreigen te maken heb je meer materieel nodig om vijftien mensen van A naar B te krijgen. Bovendien moeten er ook steeds meer verkenningstochten worden georganiseerd om te zien of de papavers er een beetje knappies bijstaan. Want we spreken met die hero wel over de helft van het Afghaanse bruto nationale produkt en je denkt toch niet dat we daar een beetje gratis rondjes gaan vliegen? Ondanks onze kritiek op Henk moeten we hem één slimmigheidje nageven. In het kader van de bezuinigingen die hij op zijn spulletjes moet doorvoeren is hij namelijk van plan zes Apaches van de hand te doen. Normaliter krijgt ie daar in Dubai of Pakistan wel wat poen voor. Maar als die vliegende doodkisten in de komende tijd worden neergehaald met de Stingers die de CIA aan Osama heeft verpatst is het ook goed. Zijn ze in ieder geval uit de begroting. Niet gek bekeken van Henk. Maar als we moesten stemmen kozen we toch voor Flahaut.

  • Datum: .

donderdag 24 juli-2003
Nee. Echt niet. Henk Kamp was niet dronken. Hij was wel jarig. Maar niet dronken. En wat ons betreft volledig bij zinnen. Daarom mogen we hem aanrekenen wat ie gisteravond in Pretwerk tegen meneer Kockelman zei vanuit een soort steegje naar zijn huis. Volgens Henk was de Nederlandse regering indertijd niet voor niets zo ferm achter de firma Bush en Blair Ltd. gaan staan bij de aanval op Irak. Jan Peter had namelijk van de beide firmanten alle informatie waarover die beschikten keurig in de bus gekregen onder het motto “papier hier”.
Inmiddels weten we dat die informatie deels bestond uit opgesexte en deels zelfs in Spaghettiland gefabriceerde bewijzen. Voor de rest had Henk het over ouwe rotzooi die allang was vernietigd. Om nou niet helemaal voor lul te staan prevelde Henk nog dat Nederland ook over eigen informatie beschikte. Oh? Zeker gekregen van meneer Meulmeester en zijn Haagse clubje. Hm, Henk? Nou die kan het weten (zie De verborgen listen van de bio-chemo-boys in de Morgenster). Maar Henkie, die beschikte net als de Amerikanski en hun Londense schoothond over verouderd materiaal, dat hij zonder twijfel met de firma B en B heeft gedeeld. Daar is zijn bureautje voor. Tuurlijk weten we exact wat alle westerse landen vóór 1990/1991 aan biologische en chemische shit aan Sadammeke hebben geleverd. En tuurlijk weten we dat er door alle westerse landen daarna stoffen zijn geleverd die zowel voor de bloemkool als een frisse bom geschikt zijn. Maar bedreigde hij daarmee zijn naaste en verre buren? Hoe dan, Henk? Zelfs als ie stiekem even piste in zijn eigen zwembad werd dat geregistreerd. Ja, zei Henk tegen meneer Kockelman, maar hij wilde niks laten zien. Nou hebben die Blix en zijn jongens zelfs in de laatjes met sokken en zakdoeken van Sadammeke’s stapelkasten mogen kijken, maar niks. En de CIA, MI 6 en meneer Meulmeester toch maar doorzijken dat ze zeker wisten dat die snor WMD’s had en linke draagraketten. Toen Blix aan die wijsneuzen vroeg om dan even te zeggen waar ze lagen om niet zich de zenuwen te hoeven rijden, wilden ze dat niet zeggen. Begonnen te lullen over biobussen etcetera. Nee, Henkie. Je Nederlands materiaal is net zo kurk als dat van je grote broers. Anders was je er in je steegje wel triomfantelijk mee naar buiten gekomen. Maar toch feliciteren we je -zij het wat laat- met je verjaardag gozer. Proost. Dat je nog lang minister mag blijven. Kunnen we lachen.

  • Datum: .

maandag 28 juli-2003
Ook een toffe gozer die Paul Wolfowitz. Is de Amerikaanse onderminister van Defensie. De tovenaarsleerling van Herr Rumsfeld. Vooral Henk Kamp, onze eigen sabelkwast, moet erg blij met hem zijn. Want Paul heeft de laatste dagen in een hele reeks teeveeprogramma’s wijze woorden gesproken. Woorden die de geschiedenisboekjes zullen halen. Wat denkt u bijvoorbeeld van de volgende uitspraak:
“De aard van terrorisme brengt met zich mee dat inlichtingen op dat terrein qq. duister zijn. Ik denk dat de les van 9/11 is dat als je niet bereid bent tot actie over te gaan op basis van duistere inlichtingen je pas kan handelen na de gebeurtenis en dat betekent in dit geval na de vreselijke dingen die dit land heeft moeten doorstaan".
Kijk, dat schept ruimte. Als dus een linkmiegel van Berlusconi’s geheimedienst weer wat nep-documenten in elkaar flanst over een duistere deal tussen Niger en -noem eens wat- de ayatollah’s in Teheran, dan heeft Wolfowitz verder geen bewijzen nodig om Iran te laten kennismaken met de Pax Americana. Als een fröbelclubje in Londen bewijzen zegt te hebben dat een paar snorren in Damascus binnen 46 minuten (45 is sinds kort ongeloofwaardig) een bio-chemische boodschap kunnen afleveren dan krijgt Syrië binnen een paar weken een door Washington benoemd democratisch regime. Alles in naam van de strijd tegen het internationaal terrorisme. Als dus straks onverhoopt de eerste Nederlanders sneuvelen in het bevrijde Irak dan kan Henk Kamp bijvoorbeeld gerust zeggen dat de AIVD over bewijzen beschikt dat Saddam’s intifadalisten van plan waren om via een stel shoarmazaken in Rotterdam en Eindhoven een moeilijk te beheersen vorm van diarrhee te verspreiden. Om op die manier de Nederlandse economie nog verder te ontwrichten. Om dat te voorkomen zijn Nederlandse soldaten niet achteraf maar preventief naar Irakees niemandsland gestuurd (geheim!!). Dat zij dààr bij hun rug op schijten is het risico van marinier zijn. Hadden ze maar een ander vak moeten kiezen. Politicus of zo. Net als Henk. In september of daaromtrent kan over het bewuste onderwerp nog wel wat nagezeken worden in de speciale kamercommissie die voor dit soort lulverhalen ooit is geïnstalleerd. Maar niet al te diepgaand alsublieft. Daarna heffen de heren het glas, doen een plas en laten alles zoals het was. Waar terrorisme al niet goed voor is.

  • Datum: .

donderdag 31 juli-2003
Tijdens zijn inmiddels berucht geworden State of the Union van afgelopen januari stamelde president Bush onder andere de tot running gag gepromoveerde woorden: “De Britse regering heeft vernomen dat Saddam Hussein recentelijk heeft geprobeerd aanzienlijke hoeveelheden uranium in Afrika aan te schaffen”. Daar heeft ie gisteren publiekelijk de verantwoording voor genomen, nadat een heel stel stand-up comedians zich vergeefs voor de baas van de tingeltangel in Washington in het zwaard had gestort. Overigens weten we nu waar de Britse regering zijn informatie vandaan had. Uit Italiaanse broddels die binnen een stief kwartiertje waren opgewarmd in de keuken van Berlusconi’s geheimedienst. Ze werden vervolgens als exquise hapjes geserveerd aan het tafeltje van Elisabetta Burba. Maar de journaliste van Berlusconi’s magazine Panorama bleek onverwachts geen broddels te lusten en mikte ze stiekem op het bord van de CIA (zie Nep uit Niger van 20 juli jl.). Hoe MI 6 ze in zijn mik kreeg geschoven weten we niet. Het gekke is dat zowat iedereen met een beetje vernuft tussen zijn zaagsel binnen de driehoek Niger/Theems/Potomac wist dat de documenten nep waren. Toch hielden Tony en zijn ijverig plakkende en knippende groep overblijvers in Downing Street vol dat de informatie over Saddam en zijn bezoekje aan de Afrikaanse uraniummarkt juist was. Want ze hadden nog een bron voor het verhaal waarvan ze de identiteit niet wilden prijsgeven. Zelfs niet aan Pretzel Bush. Dat was het sein voor wilde speculaasjes. Was het Groenland? West-Samoa? Bantoestan? Na veel husselen kwam Frankrijk uit de doos rollen. Maar noch uit Parijs, noch uit Londen kwam het ja-woord. En terecht. De sleutel tot het geheim ligt namelijk in Den Haag. Niemand heeft de connectie nog gelegd. Maar wat zei onze bloedeigen minister van Defensie Henk Kamp op de memorabele avond van 23 juli tegen Pretwerk-interviewer Sven Kockelman? Dat Nederland over eigen informatie beschikte over Saddam’s MVW’s (massa verneukingswapens). En hij wilde er verder niks over kwijt. Niet tegenover Kockelman. En niet tegenover de Kamer. Al gaat Bert Koenders op zijn kruin staan (Noot voor de onschuldige lezer: Koenders schijnt defensiespecialist te zijn van de Partij van de Arbeid. Komt tenminste vaak in die hoedanigheid voor de teevee.). Hebben we begrip voor. Je bronnen zijn heilig. Maar het blijft intrigerend: Tony en het geheim dat ie deelt met Henk en Sandeman.

  • Datum: .

woensdag 9 februari-2005
Henk Kamp, de sloper van Valkenburg, gaat vandaag naar Nice. Effe bijlullen met de collegae van de NAVO. Waarover? Nou bijvoorbeeld over de vraag hoe Henk bij onze alerte Kamerleden die nieuwe Afghaanse missie door de strot moet duwen. Hoppa, weer een vlucht F 16-wulpen naar Kabul. En dat is nog niet het eind. Henk hoopt stiekem ook nog Karzai, de president van Kabul en directe omgeving, met 750 mariniers te kunnen verblijden. Waarvoor?

Om de al verslagen Taliban en het laatste plukje van Osama’s baarden het hoofd te bieden, de komende parlementsverkiezingen te beschermen, een schooltje te bouwen, een waterleidinkjeaan te leggen, een minaretje te herstellen, de papaveroogst binnen te halen om de Afghaanse economie op poten te houden. You name it. Het kost een paar centen dus je smoezen moeten goed zijn. Per slot moeten die centen wel bij bejaarden, jongeren, FNV-leden, zieken, bijstandsmoeders, huurders en andere bedreigde diersoorten worden weggehaald.

Wat Henk zeker niet zal opvoeren is het voornemen van de bewoners van het Witte Cuckoo’s Nest en Villa Pentagonia om een flinke basis aan te leggen in Herat, vlakbij de Afghaans-Iraanse grens. Sterker nog, de aanleg van die nieuwe pleisterplaats is al begonnen. Onder toeziend oog van de NAVO.

Nou zijn wij met zijn allen niet op de kruin gestuiterd. Wat Bert Koenders ook uitkraamt, die Brusselse kermisklanten zijn gewoon bezig met de aanleg van een nieuw permanent hoofdkwartier in het land van de verpletterde Buddha’s. Goed voor zo’n tienduizend man. De rest van het scenario kennen we: Die mafketel aan de overkant van de plas zegt over een tijdje dat ie bewijzen heeft dat de aya’s in Teheran het laatste schroefje in een atoombom aan het draaien zijn. En zegt dat ie schijt heeft aan de VN. In Londen haalt Phony Tony dan zijn Imitatione Bushi uit de kast en stuurt vervolgens een briefje aan onze sprekende pop in het Torentje, for his eyes only. Etcetera etcetera.

Kortom, er is een nieuwe oorlog in de maak en dan is het altijd makkelijk als je je eigen filiaal daar hebt zitten. Met uiteraard ook Nederlandse personeelsleden. Maar dàt gaat Henk natuurlijk niet zeggen tegen onze alerte Kamerleden. Die kijkt wel uit. Stel je voor dat er één wakker wordt.

 

  • Datum: .

dinsdag 8 maart-2005
Twijfelde Henk Kamp nou wel of niet toen onder zijn verantwoordelijkheid een heel stel Nederlandse diehards naar Camp Smitty verhuisde? Nou uuuuh, ja en nee. Hij twijfelde niet aan het grote democratische nut van de missie, maar hij twijfelde wel aan de betrouwbaarheid van de Angelsaksische bondgenoten. Hadden die hem nou koshere informatie geleverd om de zaak een beetje fatsoenlijk volkenrechtelijk af te dekken? Ging het nou om massavernietigingswapens of massaverneukingswapens?

Henk zegt ervan overtuigd te zijn dat de inlichtingendiensten van de schrik van Texas en zijn Londense billenmaat echt hun best hadden gedaan, maar ja... er was nooit ietsgevonden.

Je hebt gelijk Henk, die inlichtingendiensten hebben inderdaad hun best gedaan. Om de zaak te vernaggelen. Snorremans had geen WMD’s en geen raketten om ze bij ons door de brievenbus te douwen. En ze wisten het.

O ja, onze eigen militaire inlichtingendiensten hadden ook nog info verzameld. En onze Talleyrand uit het torentje had van Phony Tony een for-your-eyes-only-briefje gekregen. En notabene Koenders ( “Bilderbergse Bertje”, de buitenlandkei van de Partij van de Arbeid) zei dat er nog meer info beschikbaar was die een ingreep in Irak rechtvaardigde. Dus alles was netjes dichtgetimmerd, Henk. Toch?

Nu, na jarenlange berichten over moorden, martelingen, verkrachtingen, roofpartijen etcetera die blijkbaar nodig waren om de Iraki’s de democratie door de strot te drukken en het aanwijzen van Syrië en Iran als nieuwe steunpunten van het internationale terrorisme gaat Henk twijfelen. En heeft Syrië inderdaad die WMD’s van Saddammeke overgenomen? Staat Iran inderdaad op het punt een atoombom te produceren? Wees gerust Henk, de bewijzen komen eraan. Er wordt aan gewerkt. Je kunt gerust gaan slapen.

  • Datum: .

woensdag 19 oktober-2005
Vandaag staat Henk Slebos voor de kadi in Alkmaar. Hij moet zich daar verantwoorden voor het verhandelen van strategische goederen aan Pakistan in de periode tussen 1999 en 2002. Die spullen waren bestemd voor het door Henk’s gabber Abdul Qadeer Khan aangelegde nucleaire pretpark in Kahuta.
Nou was het niet de eerste keer dat Slebos zich daaraan schuldig had gemaakt. En ook niet de laatste. Zo bleek hij na voornoemde periode ook nog in touw te zijn geweest om de Paki’s aan een partijtje Russische aluminium buizen te helpen via een vehikel in Zwitserland. Had onze eigenste AIVD een stokje voor gestoken. Goed hè? Maar wel een beetje mosterd na de maaltijd.
Want de Paki’s hebben de bom al. Net alleen dankzij Slebos maar ook dankzij de nijvere hulp van een stel Nederlandse wetenschappelijke bolleboffen, die vrolijk naar Pakistan heen en weer reisden zonder dat ze een strobreed in de weg werd gelegd. Noch door de BVD. Noch door de CIA. Integendeel (1).
Nou zullen wij de laatste zijn die Slebos willen onderbrengen in de religieuze categorie waartoe bijvoorbeeld Sint Nicolaas behoort , maar in wezen is dat juridische gezeik rond deze vriend van Abdul een gotspe. Voor zover wij weten zijn die in Delft opgekweekte studiehoofden door Justitie namelijk nooit op hun dure vestjes gespuugd voor hun optreden in Kahuta. Gelijke monniken, gelijke kappen? No way.

(1) Zie daarvoor ondermeer “Friends” dd. 26 januari 2004 en “Lubbers had gelijk” dd. 28 augustus 2005.

  • Datum: .

dinsdag 27 augustus-2013
Kwam wel lekker op tijd. Vandeweek mochten we lezen, dat de waarde van de woningen die door de NAM af en toe flink worden opgeschud niet sterker is gedaald dan die van de woningen ten westen en zuiden van de demarcatielijn. Dat moet toch een hele troost zijn voor de jongens en meisjes in Boxtel. Als je alles maar goed in de klauwen houdt valt de schade wel mee. En mocht er hier en daar een scheurtje zichtbaar worden, de deur scheef gaan hangen of het water wat goor uit de kraan bluppen krijg je netjes een compensatie.
Dat laatste werd de Boxtelaren in de ZOMER van 2010 al in de oren getoeterd door herauten van Cuadrilla en de RABO-bank. Respectievelijk de Britse club die de proefklus moet klaren en de gelukkige eigenaar van het lappie grond, dat door de boortoren van Cuadrilla zal worden gepenetreerd. Poen verdienen is vooruitzien. En dat geldt zeker voor de eigenaar van Cuadrilla. Een van onze rijke bronnen wist ons namelijk te melden, dat het in Engeland gevestigde bedrijf sinds FEBRUARI 2010 in handen is van Carlyle. Het beruchte Amerikaanse kaperschip, dat tegenwoordig zo lekker mag spelen met de honderden miljarden van het ABP. Geen wonder dat Henk Kamp de luitjes in Boxtel een wiegeliedje laat horen. Nou, wij hebben liever Jumping Henk Flash, it's a gas, gas, gas op 200 decibel. Blijven we wakker.

  • Datum: .