Skip to main content

zaterdag 23 maart-2013
Hou tussen 14 en 19 april je koters binnen. Want stel je voor dat ze die 60 Indonesische parlementsleden voorbij zien vliegen op hun Garudabezems. Dan verandert hun hele wereldbeeld en dat kunnen we even niet hebben, nu goeroe Dijsselbloem bezig is om het Vierde Rijk te redden van de ondergang. Wat dat voor abacadabra is? Nou, die zestig volksvertegenwoordigers (grotendeels Koranlezers) brengen in die periode een bezoek aan Nederland, de Uk, Frankrijk en Rusland om uit te vlooien hoe groot de invloed van Black Magic is op onze samenleving. En wat we daar tegen doen. Ze komen dus niet voor de kat zijn trekorgel. Nee, nee. Na hun trip hopen ze zoveel kennis te hebben opgedaan, dat ze een verantwoord stukje wetgeving in elkaar kunnen legoƫn om de hekserij in onze voormalige gordel van smaragd te bestrijden. Wie zij in Den Haag zullen ontmoeten is bij het ter perse gaan van dit bericht nog niet bekend. Maar het moet iemand zijn die redelijk goed thuis is in Indonesiƫ, iets van handhaving weet en in het verleden al heel wat strijd heeft geleverd met allerlei spoken en ander imaginair gebroed. Iets voor Hans van Baalen misschien?

  • Datum: .

zondag 9 juni-2013
Binnenkort kunnen Kamerleden die zich hebben gespecialiseerd in bezemvliegen en bokkenrijden opnieuw bezoek uit het buitenland verwachten. Ging het in april nog om 60 Indonesische volksvertegenwoordigers, als onze glazen bol geen kwaaie kunstjes vertoont zullen deze keer naar alle waarschijnlijkheid collega's uit India graag een duik willen nemen in onze opgeslagen data over heksenbestrijding (1).
Aanleiding tot deze voorspelling is dit griezelige nieuws uit Assam, dat je toch meestal associeert met een rustgevend koppie thee. Vraag is wel uit welk pentagram achter de Hondsbossche Zeewering wij onze kennis hebben gepeurd. Per slot kom je noch in onze mainstream noch in onze internetbeekjes regelmatig berichten tegen over heksen en andere enge wezens die buiten de Efteling praktiseren. Laat staan over de bestrijding ervan. Of je moet toevallig in Almere wonen. Wij houden voor u licht bevend de vinger aan de knekels. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 1 dd. 23 maart 2013. Officieel verslag van dit duistere gebeuren heeft ons helaas nooit bereikt. Waarschijnlijk black magic.

  • Datum: .